TULOSTUS JA ASKARTELU

Ainutkertaisten itse tehtyjen lahjojen luominen tulostamalla

Kauniista, vuosia kestävästä paperikimpusta hyvin henkilökohtaiseen muistolaatikkoon – katso, kuinka Canon Creative Parkin ja PIXMA-tulostimen avulla saadaan aikaan lahjoja, jotka muistetaan.
Kädet asettelemassa Canon Creative Parkin mallipohjalla luotua paperikukkakimppua käsintehtyyn decoupage-kuvilla koristeltuun laatikkoon.

Kukkien ja kortin ostaminen on hieno ele, joka piristää päivää, mutta lopulta kukat kuihtuvat ja kortti heitetään pois. Toinen tapa on antaa rakkaille muistamisen arvoisia lahjoja askartelemalla ne itse paperista. Samalla voi myös huomata, miten mukavaa tällainen puuhailu on.

Canon Creative Park on täynnä ilmaisia malleja paperitöille, jotka voi pitää itsellään tai antaa lahjaksi. Kutsuimme askartelusta pitävän Martinin – @MartinMayhem – luomaan kumppanilleen paperikukkakimpun ja kortin, mutta asia ei jäänyt tähän.

Haastoimme hänet tekemään kotitekoisista lahjoistaan entistäkin yksilöllisempiä lisäämällä niihin valokuvia.

”Paperi on ällistyttävä materiaali”, Martin sanoo. ”Minulle se on jotain fyysistä, mitä voi leikata ja taittaa, johon voi käyttää mustetta ja lisätä väriä. Mahdollisuudet ovat loputtomat, jos vain keksii mitä tehdä – ja vaikka ei keksisikään, ideoita on tarjolla runsain mitoin.”

Seuraavassa käydään läpi tapaa, jolla Martin antoi lahjoilleen henkilökohtaisen loppusilauksen.

Lahjojen ainutkertaistaminen

Keskellä olohuonetta pöydällä puulaatikon edessä on kimppu paperikukkia ja kortti.

Martinin neuvo niille, jotka ovat tutustumassa Canon Creative Park -paperiaskarteluun, on, että ohjeet kannattaa lukea huolellisesti, ja malleja tehtäessä on syytä muistaa, että liimaa ei tarvita niin paljon kuin voisi luulla. Erityisen tärkeää tämä oli, kun hän suunnitteli paperikukkakimppuaan ja sen kohokuvakorttia. Ensin hän suunnitteli lahjoittavansa ne puulaatikossa, jonka kannen hän koristeli kukkakuviolla, mutta päättikin sitten tehdä persoonallisemman version vanhasta kenkälaatikosta ja valokuvista decoupage-tekniikalla.

Kun paperityölahja on askarreltu Canonin ilmaisen Creative Park -mallikirjaston avulla, on aika tehdä siitä oikeasti omannäköinen.

Martin käytti Canonin Creative Park -sivustoa ja -sovellusta älypuhelimellaan. ”Askartelutöiden vuoksi pöydällä ei useinkaan ole tarpeeksi tilaa kannettavalle tietokoneelle, joten mallien katseleminen puhelimella ja sen jälkeen tulostaminen helpottivat elämää”, Martin sanoo.

Martin teki paperikimppunsa noudattamalla Creative Parkin paperiaskarteluohjeita. Ensin hän leikkasi muodot irti, teki sitten urat ja näin aikaansaatuja viivoja pitkin taitokset ennen kiinnittämistä liimalla.

Omat paperityölahjat voi koristella kimalluksella, tarroilla tai myös käyttämällä kyniä tai maalia – kuvioista innostuneelle ystävälle voi tehdä esimerkiksi täpläkuvioidun lahjan.

Valokuvien lisääminen

Kädet lisäävät tikkuja, joissa on omakohtaisia sydämenmuotoisia kuvia paperikukkakimppuun.

Martin liimasi kuvia itsestään ja kumppanistaan tikkuihin, joita hän sitten lisäsi paperikukkakimppuunsa ja sai tästä entistäkin persoonallisemman. ”Minulle askartelu on eskapismia”, hän sanoo. ”Teen töitä normaalisti 50–60 tuntia viikossa melko kiireisessä paikassa, joten askarteleminen tarjoaa pakopaikan kaikesta työn ja normaalin elämän hälinästä. Tällöin saan keskittyä vain asioihin, joista pidän.”

Canon PIXMA -tulostimen edessä kädet pitelevät älypuhelinta, jonka näytöllä on valokuva. Tulostimesta tulee ulos valokuva-arkki.

Vanhojen valokuvien selaaminen henkilökohtaista lahjaa varten on hyvä tapa elää arvokkaita hetkiä uudelleen. Kun suosikkikuvat on valittu, ne voidaan Martinin tapaan tulostaa nopeasti ja helposti suoraan älypuhelimesta Canon PIXMA -tulostimella käyttämällä Canon PRINT -sovellusta. ”Yhteiskuvien ottaminen on jäänyt nyt vähemmälle, joten on kiva muistella, miten suhteemme alkoi”, hän sanoo prosessista.

Kun kimppu oli valmis, Martin halusi antaa sille persoonallisuutta, joten hän tulosti suosikkikuvia itsestään ja kumppanistaan Canon PIXMA -tulostimella käyttämällä Canonin kiiltäväpintaista valokuvapaperia. Kun kuvat oli tulostettu, hän leikkasi ne muotoihin – Martin valitsi sydämiä, mutta itse voit valita minkä tahansa.

Kun kuvat oli leikattu irti, Martin otti kierrätettäviä paperipillejä ja kiinnitti kuvat niiden yläpäähän, jolloin lopputuloksena oli eräänlainen valokuvatikkari. Kuivumisen jälkeen hän lisäsi tikkarit itse kukkakimppuun, jolloin lopputulos huokui muistoja kumppanin kanssa vietetyistä hetkistä.

”Käytin tikkuina paperipillejä, koska niiden väri sopi hyvin kukkien varsiin. Kiinnitin sydämenmuotoiset kuvat pillin päähän molemmin puolin nestemäisellä liimalla. Esimerkeissä käytin vain yhtä valokuvaa, mutta eri puolille voi ilman muuta laittaa myös eri kuvat”, hän ehdottaa.

”Sydämen alaosaan kiedoin hiukan samanväristä nauhaa kuin kimpun ympärille”, Martin selittää. ”Näin näiden kahden elementin välille syntyi mielestäni mukava yhteys.”

Oman lahjarasian kokoaminen

Nuori mies leikkaa saksilla Canon PIXMA -tulostimella tulostettuja valokuvia. Pöydällä hänen vierellään on pakkaus Canonin paperia, liimaa ja puolivalmis decoupage-kenkälaatikko.

Martin teki​leikkaustekniikalla lahjapakkauksen käyttämällä kuvia itsestään ja kumppanistaan, mutta persoonallinen lopputulos saadaan yhtä lailla myös käyttämällä kuvia henkilön lempiruoasta, lemmikistä tai harrastuksista.

Kädet leikkaavat sydämenmuotoisia valokuvia reikämuotilla. Alla olevalla pöydällä on sakset, leikkuualusta ja pakkaus Canon-paperia.

Paperista askarrellut lahjat ovat toimiva idea, kun halutaan piristää jotakuta, ja ne voivat toimia yhtä hyvin myös syntymäpäivinä, jouluna tai jopa juhlissa, kuten kihlajaisissa – yhdistämällä onnellisen parin kuvia decoupage-laatikkoon. Martin lisäsi romantiikkaa itsestään ja kumppanistaan otettuihin kuviin käyttämällä sydämenmuotoista reikämuottia, mutta eri aiheisiin voidaan käyttää muita muotoja.

Martin koristeli puisen laatikon, johon hän laittoi lahjansa, ennen kuin päätti tehdä vanhasta kenkälaatikosta oman persoonallisen laatikon. Koska koko yläosa jää kuvien peittoon, tarkoitukseen sopii mikä tahansa laatikko, joka kotoa sattuu löytymään.

Martin koristeli kenkälaatikkonsa valokuvilla käyttäen decoupage-leikkaustekniikkaa. Decoupage on sitä, kun otetaan valokuvia tai paperia ja lisätään niitä kerroksittain pinnalle niin, että kerrokset kiinnitetään ohuella liimakerroksella, vähän kuin paperimassatöissä, mutta valokuvilla. Lopputuloksena saadaan persoonallinen koristeltu laatikko, joka lahjaksi saamisen jälkeen voidaan säilyttää ja käyttää uudelleen. "Decoupage oli asia, josta olin kyllä kuullut, mutta en ollut koskaan kokeillut. Mikä kokemus!” sanoo Martin. ”Tulostin kuvia niin mustavalkoisina kuin värillisinäkin niin, että syntyi hauska valikoima.”

Tämän jälkeen Martin käytti hetken kuvien huolelliseen leikkaamiseen. Joihinkin pienempiin kuviin hän käytti sydämenmuotoista muottia, mutta saman voi tehdä itse myös saksilla tai käyttää kuvat sellaisinaan. ”Näin sain juttuun lutuisen ilmeen”, Martin sanoo. ”Samaa sydämenmuotoista muottia käytin myös leikatessani kuvia kimpun tikkuihin.”

Käsipari liimaa siveltimellä valokuvia kenkälaatikon kanteen decoupage- eli leikkaustekniikalla.

Lahjarasia on hieno lahja, jota voi käyttää uudestaan ​​ja uudestaan. Voit käyttää askartelukaupasta ostettua puulaatikkoa tai tehdä Martinin tapaan oman laatikon vanhasta kenkälaatikosta. Koska decoupage-kuvat kerrostetaan liimalla, ne voivat olla tehokkaampia käytettäessä Canonin kiiltäväpintaisen valokuvapaperin sijaan Canonin mattapintaista valokuvapaperia, ja lopuksi levitettävä liimakerros, jolla kaikki saadaan pysymään varmasti kiinni, voi saada laatikon kestämään hyvännäköisenä pidempään.

Nuori mies liimaa siveltimellä viimeisen silauksen decoupage-lahjarasiaan, jonka päällä on kuvia. Pöydällä on myös paperikukkakimppu, pakkaus Canon-paperia ja askarteluvälineitä.

Aika, jonka Martin käytti paperikukkakimpun, kohokuvakortin ja decoupage-lahjapakkauksen koristeluun, tekee siitä ainutlaatuisen kolmoislahjan, joka hellii rakkaita muistoja kumppanin kanssa. ”Mikään ei ole arvokkaampaa kuin aika”, Martin sanoo. ”Käsintehtyyn lahjaan panostaminen tarkoittaa tuntien uhrauksia. Kuka tahansa voi viettää 30 minuuttia verkko-ostoksiin, mutta kun kyse on tärkeästä henkilöstä, on varattava aikaa.”

Kun kuvat oli leikattu muotoon, Martin levitti kenkälaatikon päälle kerroksen decoupage-liimaa ennen kuvien liimaamista, mutta PVA-liima toimii yhtä hyvin. Kuvien suojaksi mm. kosteudelta Martin siveli niiden päälle vielä toisen kerroksen liimaa.

”Tämä kuvien päälle tuleva toinen liimakerros auttaa paljon, sillä näin kuvien kulmat pysyvät kiinni alustassa. Liimailun aikana oli mukava muistella ensimmäistä yhteistä matkaamme Lontooseen, ensimmäistä yhteistä lomaa”, Martin sanoo.

Lopputuloksena paperikukkakimpulle saatiin näyttävä ja persoonallinen lahjarasia, jonka päällä on kohokuvakortti, jota voidaan käyttää myöhemmin uudelleen. Martinin kumppani on säilyttänyt lahjarasian ja pitää siinä heidän yhteisiä muistojaan, kuten ystävänpäiväkortteja ja konserttilippuja.

Mikä estää sinua tekemästä ainutkertaista lahjaa rakkaalle?


Teksti: Tamzin Wilks

Vastaavat tuotteet

 • Tulostimet kotikäyttöön

  PIXMA TS5350a -sarja

  Vapauta luovuutesi PIXMA TS5350a -sarjan monipuolisen materiaalinkäsittelyn, hienojen luovien sovellusten ja saumattoman älypuhelinyhteyden ansiosta.
 • Mustesuihkutulostimet

  Matte Photo Paper MP-101

  Matte Photo Paper -paperille voit tulostaa laadukkaita mattapintaisia valokuva- ja tekstitulosteita. Paperi soveltuu myös onnittelukortteihin ja muihin luoviin tarkoituksiin.
 • Mustesuihkutulostimet

  Glossy Photo Paper GP-501

  Wi-Fi- ja AirPrint-tuen ansiosta voit tulostaa älypuhelimista, tablet-laitteista ja Applen laitteista.
 • Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Paperinen kukkaseppele

  Luo hauskoja kukkaseppeleitä Canon PIXMA -tulostimella ja Canonin Creative Parkin mallipohjilla.

 • CREATIVE PRINT

  Papercraft butterflies in 10 simple steps

  Artist and paper crafter Aimee Graham reveals her step-by-step process behind making striking paper butterflies.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Luovia askartelumalleja esihistorialliseen nukahtamiseen

  Jos lapsesi erottaa stegosauruksen diplodocuksesta, hän ihastuu varmasti Canon Creative Park -sivuston dinosaurusaiheisiin mallipohjiin.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Paperista askarrellut pöytäkoristeet

  Tee kauniit koristeet kaikkiin kattauksiin Creative Parkin avulla.