ASKARTELE JA TULOSTA

Näin paperiaskartelet kukkaseppeleen

Askarteluharrastaja Hannah Bullivant kertoo, miten PIXMA-tulostimella ja Canon Creative Parkilla tehdään keväinen kukkaseppele.
Tyttö leikkii paperimehiläisellä ja poika, jolla on sininen paperikukkaseppele istuu hänen vieressään. Molemmat askarteluluomukset on tehty Canon-tulostimella ja Canon Creative Parkin mallipohjilla.

Kevään saapumista voi juhlia luomalla paperisen pääkoristeen, joka on edullinen ja muoviton vaihtoehto. Luova askartelu ei ole vain hauskaa ajanvietettä, vaan se voi olla myös kiireistä mieltä rauhoittava kokemus. Tähän ajanvietteeseen voi myös osallistua koko perhe, kun vanhemmat sisarukset auttavat nuorempiaan.

Askarteluharrastaja Hannah Bullivant on tehnyt lapsilleen kevätjuhliin sopivan kukkaseppeleen Canon Creative Parkin 3D-kukista ja mehiläismallipohjista. Tutustu heidän teoksiinsa ja kerää vinkkejä oman yksilöllisen kukkaseppeleesi tekemiseen.

Mitä tarvitaan?

1. Valitse mallipohjat

Muotoilija Hannah Bullivant pitelee Canon PIXMA -tulostimella tulostettua Canon Creative Parkin kukkamallipohjaa.

Hannah tulosti kukkaseppeleen mallipohjat Canon Creative Park -sovelluksessa joka oli yhdistetty Canon PIXMA TS5350a -tulostimeen, mutta mikä tahansa yhteensopiva PIXMA-tulostin hoitaa homman.

Canon Creative Parkissa on useita erilaisia kukkamallipohjia, kuten 3D-kukkia, auringonkukkia ja ruusuja.

Pienet ja keskikokoiset mallipohjat sopivat täydellisesti seppeleen pohjaksi. Kun lapset saavat valita omat mallipohjansa itse, he voivat tehdä itseään miellyttävän kukkaseppeleen. "Minusta oli kivaa valita mallipohjaa", sanoo Frankie, Hannahin tytär, joka valitsi eri värisiä 3D-kukkia ja mehiläismallipohjan. Hannahin nuorin lapsi, Auden, valitsi suuren sinisen kukan.

Suunnitelmasi voi olla aivan niin yksinkertainen tai monimutkainen kuin haluat. Voit lisätä mallipohjia enemmän tai pitäytyä minimalistisessa ilmeessä. Seppeleessäsi voi myös olla kaikkea muuta paitsi kukkia. Voit tehdä perhosseppeleen käyttämällä 3D-perhosmallipohjia tai hieman enemmän haastetta tarjoavia 3D-perhosseinätarroja. Voit myös käyttää 3D-sydänmallipohjia tai dinosaurusmallipohjia teemasynttäreiden koristeluun.

Creative Parkissa voit tulostaa suoraan älypuhelimesta. Kun olet valinnut mallipohjat, tulosta ne Canonin mattapintaiselle valokuvapaperille.

2. Taita, kiinnitä ja kokoa

Muotoilija Hannah Bullivant istuu pienen tytön vieressä ja leikkaa Canon Creative Parkista ladattuja kukkamallipohjia.

Mallipohjia voi hyvin leikata saksilla, mutta saatat tarvita myös leikkuulaudan ja askarteluveitsen monimutkaisempiin mallipohjiin, joiden käyttö kannattaa jättää aikuisille.

Nuori poika hymyilee kameralle pidellessään Canonin Creative Parkin mallipohjasta tehtyä sinistä paperikukkaa.

Uurra mallipohjan taitoksia viivaimella, jotta niistä tulee siistejä ja terävän näköisiä.

Nyt voit koota mallipohjasi. Noudata Canon Creative Park -sivuston ohjeita, jokaisen mallipohjan kohdalla, sillä joudut ehkä uurtamaan niiden taitoksia. Pohjat voi liimata yhteen liimapistoolilla, mutta myös liimapuikkoa tai yleisliimaa voi käyttää. Liimatäplät voivat sopia paremmin nuorille askartelijoille, vaikka Hannah tosin huomasi, että valvonnanalaisena liimapistooli toimi parhaiten hänen lastensa kanssa. "Auden käytti liimapistoolia ihan hyvin, kun minä valvoin", hän sanoo. "Liimapistooli toimii nopeammin kuin yleisliima, joten se sopii hyvin, jos lapset ovat kärsimättömiä!"

Voit tehdä seppeleesi otsapannasta ainutlaatuisen koristelemalla sitä maalilla, kimalteella tai huopakynillä. Tämä on erinomainen tapa ottaa lapset mukaan, sillä he voivat koristella mallipohjat ennen niiden taittamista. Tämä lisää uutta hauskuutta askarteluprojektiin erityisesti, jos lapset tykkäävät taiteilla maalilla. Se on myös ihastuttava tapa tehdä seppeleitä lahjaksi, koska niistä voi tehdä niin persoonallisia.

3. Kokoa seppele yhteen

Nuori tyttö hymyilee, kun hän kietoo ruskeaa narua metallisen otsapannan ympärille kukkaseppeleen pohjaa varten.

Hannah suosittelee kukkaseppeleen pohjaksi kiinteää materiaalia. Hän kietoi metallisen otsapannan ympäri narua, mutta myös vanhaa otsapantaa voi käyttää, ja vain päivittää sen ilmettä. Jos käytät pohjan tekemiseen rautalankaa, tee se ennen kuin lapset osallistuvat askarteluun, sillä langan päät ovat teräviä. Kun olet muotoillut pohjan, käännä päät yhteen ja taita ne niin, ettei pantaan jaa teräviä kohtia.

Muotoilija Hannah Bullivant auttaa nuorta tyttöä kiinnittämään Creative Parkin mallipohjilla tehtyjä paperikukkia liimapistoolilla otsapantaan.

Paperiset kukkaseppeleet eivät kuulu vain kevääseen. Ne piristävät mitä tahansa vuodenaikaa ja toimivat hyvin sadepäivän ajanvietteenä. Voit myös pukea piristävän kukkaseppeleen minä tahansa viikonpäivänä. Voit myös järjestää teemajuhlat ja esitellä seppelettäsi, tai pukea sen uimarannalle, kun haluat ottaa hauskoja lomakuvia.

Riippumatta siitä käytätkö vanhaa otsapantaa uudelleen vai muotoiletko rautalangasta sädekehän kaltaista seppelettä, muista piilottaa seppeleen pohja. Hannah auttoi Frankieta kietomaan ruskeaa askartelunarua metallisen otsapannan ympärille ja kiinnittämään narun päät liimapistoolilla. Voit käyttää myös nauhaa tai yli jääneitä materiaaleja. Kun se on kiinnitetty kunnolla, pohja on valmis ja sille voi alkaa lisäämään valmiita mallipohjia. "Auden osallistui innosta puhkuen ja nautti joka hetkestä", Hannah sanoo.

Nuori tyttö auttaa pientä poikaa laittamaan sinisen paperikukkaseppeleen päähänsä

Auden tykkäsi leikkiä, että pikkumehiläiset lentelevät ja pörisevät ympäriinsä, silloin kun niitä ei oltu vielä kiinnitetty seppeleeseen. Tällä tavoin pienemmätkin lapset saa kivasti mukaan askartelemaan. Askartelu voi myös vahvistaa lasten välistä sidettä. Esimerkiksi Frankie auttoi pikkuveljeään tekemään ja pukemaan seppeleensä.

Nuori tyttö katsoo maahan ja näyttää paperikukkaseppelettä kameralle.

Frankie tykkäsi viimeistellystä kukkaseppeleestä ja halusi, että hänestä otetaan kuvia se päässä. Muista siis ikuistaa askarteluhetket, joiden pariin lapsesi voivat palata vielä vuosienkin päästä.

Kun olet kiinnittänyt otsapantaan niin monta mallipohjaa kuin haluat, siirrä seppele sivuun ja anna liiman kuivua. Sen jälkeen olet valmis juhlimaan tyylillä, olipa kyse muotinäytöksestä, juhlista tai hauskasta päivästä puistossa.

Kukkaseppeleet mielletään usein sopiviksi festivaaleille, joten miksipä et laita kukkaseppelettäsi päähäsi ja järjestä kotifestivaalia puutarhassa, soita musiikkia, ja pystytä pikniktelttaa? "Frankie on ripustanut seppeleensä roikkumaan kampauspöytänsä peilinkulmasta, eikä malta odottaa, että saa laittaa sen päähänsä jälleen kesällä”, Hanna sanoo.

Mutta ne eivät ole vain lapsille. Voit tehdä näyttävän version, joka sopii illalla ulos menemiseen, tai vaikka syntymäpäiväjuhliin. Voit myös antaa valmiin kukkaseppeleen ystävälle tai perheenjäsenelle. Lisäämällä siihen heidän lempiväriään tai lempikukkansa, siitä tulee huolella ajateltu, käsintehty lahja.Lisää askarteluinspiraatiota löytyy Pinterest-sivultamme, jossa voit myös jakaa itsetehdyt kukkaseppeleesi tunnisteella #MadeWithPixma.Teksti: Tamzin Wilks

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit