ASKARTELE JA TULOSTA

Askarreltavalla leijalla taivas on rajana

Askartelija Emma Howcutt-Kelly kertoo, kuinka Canon PIXMA -tulostimella ja Creative Parkilla tehdään värikäs kotitekoinen leija.
Äiti pienen poikansa kanssa yrittää lennättää kaunista paperileijaa vehreällä takapihalla. Molemmat hymyilevät iloisesti.

Nyt kun on kesä, voit aloittaa askarteluprojektin ja tehdä itse leijan, jota voi mennä lennättämään puistoon tai ottaa sen perheen kanssa mukaan piknikille tai rantaretkelle.

Kyseessä on edullinen, hauska ja muoviton vaihtoehto perinteisille leijoille. Paperileijan rakentaminen voi olla myös tietoinen kokemus, joka tarjoaa perheelle mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä, kun isommat lapset auttavat pienempiä sisaruksia.

Askartelija Emma Howcutt-Kelly ja vaimonsa Clare ovat aina pitäneet askartelusta ja tekemisestä. ”Askartelu on rentouttavaa, ja siitä saa tunteen, että on saanut jotain aikaan”, Clare sanoo. ”Paperi on myös monipuolinen materiaali, joka on helppo repiä ja aloittaa alusta, jos menee pieleen.”

Emma löysi verkosta yksinkertaisen ohjevideon, jossa kerrottiin paperileijan tekemisestä kotona muutamasta kotoa löytyvästä tarvikkeesta. Katso, miten Emma, ​​Clare ja heidän pieni poikansa pärjäsivät, ja tutustu oman ainutlaatuisen paperileijan tekemiseen liittyviin parhaisiin vinkkeihin.


Mitä tarvitaan?

Creative Park -sovellus (tai sivusto)
Canon PIXMA -tulostin, kuten Canon PIXMA TS5350a
Canonin mattapintaista valokuvapaperia
• Viivoitin
• Sakset
• Liimapuikko, liimapistooli tai teippiä
• Narua, punosta tai nauhaa
• Paperipillejä tai puutikkuja kehikkoa varten

1. Valitse mallipohjat

Käsipari pitelee älypuhelinta, jossa näkyy Creative Parkin kuviopaperin mallipohja, jossa on trooppisia lintuja.

Leijan päärakennetta varten tarvitaan kuviollista paperia, ja Creative Parkissa on paljon vaihtoehtoja, mm. värikkäitä geometrisia kuvioita ja upeita kukkakuvioita.

Canon PIXMA -tulostimesta tulee paperiarkki, johon on tulostettu trooppisia lintuja ja lehtiä.

Suosikkimallinsa valittuaan Emma perheineen tulostivat mallipohjan älypuhelimella Canon Creative Park -sovelluksella ja PIXMA-tulostimella.

Olipa lapsi ihastunut perhosiin tai dinosauruksiin, Creative Park -sivustolta tai -sovelluksesta löydät paljon ohjeita paperileijan tekemiseen.

Perhe valitsi kuviopaperin, jossa oli trooppinen lintu, jonka he tulostivat PIXMA-tulostimella. ”Tähän tarvittiin vain yksi arkki, ja olin todella tyytyväinen tulokseen”, Emma sanoo.

Emman mielestä PIXMA-tulostimen musteiden värit ovat todella komeita. ”Värit ovat uskomattomia”, hän lisää. ”On ällistyttävää, että näitä voi tehdä kotona. Kuvittajana minusta on hienoa käyttää sitä tulosteiden luomiseen asiakkaille.”

2. Taita, kiinnitä ja kokoa

Kuvassa käsipari leikkaa puutikkuja kotitekoisen paperileijan kehikoksi.

Leijan kehikon luomiseen voi käyttää kertakäyttöisiä syömäpuikkoja, pillejä, pahvia tai puutarhasta löytyneitä tikkuja.

Sinisen pöydän ääressä istuva nainen leikkaa saksilla leijan muotoista paperia, jossa on trooppisia lintuja ja lehtiä.

Paperileija on hieno lastenhuoneen koriste, minkä lisäksi se voi olla myös mietitty lahja sisarukselle tai koulukaverille.

Kun olet tulostanut kuviopaperin, on aika kääriä askarteluhihat ja tehdä paperileijalle paperipilleistä, pahvista tai vaikka puutarhasta löytyneistä tikuista kehikko.

Lyhyt pätkä tarvitaan vaakatueksi ja pidempi pystytueksi. Aseta kehikon osat kuviopaperin kääntöpuolelle t-kirjaimen muotoiseksi ristiksi ja varmista, että tuet ovat mahdollisimman suoria. Kokoa kehikon osat yhteen ja kiinnitä ne paperiin liimapistoolilla, liimapisteillä tai teipillä ja anna kuivua kunnolla ennen kuin jatkat.

Emma ja Clare sanoivat, että paperileijan tekemisessä vaikein osa oli tikkujen kiinnittäminen – tähän ei ole valmista mallia, joten kokeile ja katso mikä tulee.

Kun Emma oli saanut ristinmuotoisen kehikon valmiiksi, hän leikkasi paperista liiat pois saksilla ennen sen taittamista reunojen yli ja liimaamista. Anna taas kuivua kunnolla.

Seuraavaksi lisätään häntä. Emma kiinnitti kehikon poikkipalkkiin narunpätkän ja sitoi sen kummastakin päästä silmukaksi. Sitten hän kiinnitti silmukkaan toisen narun ja varmisti, että se oli leijan lennättämistä varten tarpeeksi pitkä.

Voit tehdä leijasta niin suuren tai pienen kuin haluat yksinkertaisesti tekemällä suuremman kehikon tai liimaamalla yhteen lisää kuviollisia papereita purjeeksi.

3. Loppusilaus

Kuvassa näkyy käsipari, joka kiinnittää vaaleanpunaisia ​​ja violetteja nauhasuikaleita paperista askarrellun leijan pohjaan.

Leijan perässä olevaa häntää varten Emma lisäsi nauhasuikaleita, jotka hän kiinnitti liimapistoolilla. Sen lisäksi, että näin projektiin saa lisää näyttävyyttä, tämä on hyvä tapa käyttää tähteeksi jääneitä askartelumateriaaleja tai vanhoja lahjanaruja.

Nuori poika juoksee nurmikon poikki vetäen perässään naruun kiinnitettyä paperileijaa. Pojan pää on kameraa kohden, ja hän hymyilee leveästi.

Emman ja Claren poika nautti täysin siemauksin juoksemisesta puutarhassa paperista askarrellun leijan kanssa. Sisällä tapahtuvan askartelun lisäksi tämä on myös hyvä tapa saada lapset ulos raittiiseen ilmaan kokeilemaan luomuksiaan.

Paperileijasta voi tehdä ainutkertaisen koristelemalla sen maalaamalla, kimalteella tai huopakynillä. Tämä on hyvä tapa saada lapset mukaan ja saa askarteluprojektin hauskemmaksi, varsinkin jos lapset pitävät itse tekemisestä.

Timantinmuotoisen leijan yläosaan voi halutessaan lisätä liehukkeen käyttämällä tämän Creative Park -sulkamobilen tulostettuja osia, jolla työhön saa ripauksen tyyliä.

Emma ja Clare tekivät leijastaan omannäköisen käyttämällä kimaltelevaa nauhaa. ”Se kieltämättä hieman tökki paperikuvion kanssa, mutta meidän mielestä se näytti söpöltä”, Emma sanoo.

Kuivumisen jälkeen leijaa voi testata lennättämällä sitä puutarhassa, puistossa tai rannalla. Heitä se ilmaan toisella kädellä pitäen kiinni narusta niin, että se ei pääse karkuun, ja lähde sitten juoksuun niin, että leija tulee perässä. Kun leijaa ei olla lennättämässä, siitä saa makuuhuoneeseen kesäisen sisustuselementin.

Emma suunnittelee jo perheen seuraavaa paperityöleijaprojektia. Hän muuttaa leijan muotoa hieman niin, että se lentää paremmin. ”Sinä päivänä ei juuri tuullut, joten yritämme uudelleen sitten kun tuulee”, hän sanoo. ”Seuraavaksi haluaisin tehdä paljon isomman ja sellaisen, jolla on pitempi – ja kauniimpi – häntä.

”Oli ihanaa tehdä jotain täysin erilaista”, hän jatkaa. ”Tulostamiseen voi kuitenkin jäädä koukkuun, ja ykskaks, kun katselet ympärille, huomaat, että paperiluomuksia on kaikkialla!”

Tamzin Wilks

Vastaavia tuotteita

Aiheeseen liittyvät artikkelit