Hybridivideo

Sisällöntuottajan unelma. Yksi kamera still- ja videokuvaamiseen

Javier Cortes kuvaa tanssijaa teatterissa Canon EOS R6 -kameralla

Javier Cortes kuvaa balettitanssijaa harjoituksissa Teatro Massimossa. ® Teatro Massimo.

Huippulaadukkaiden stillkuvien lisäksi EOS R6 tuottaa erinomaista videokuvaa. Voit käyttää jopa 4K/60p-tarkkuutta tai 120p-kuvataajuutta, kun kuvaat Full HD -videoita, ja Dual Pixel CMOS AF mahdollistaa jatkuvan tarkennuksen seurannan. Kameran edistyksellisten tekniikoiden ansiosta saat laajan dynaamisen alueen ja upeat värit.

Canon EOS R6 -kameran kuvaajan käsissä

Voit kuvata käsivaralla ja hyödyntää EOS R6-kameran tehokasta objektiivia ja kameran sisäistä kuvanvakainta.

Balettitanssija poseeraa avoimessa huoneessa, jonka ympärillä on pylväitä.

4K 60p -kuvanlaadulla voit ikuistaa balettitanssijoiden keveät liikkeet uskomattoman luonnollisina ja yksityiskohtaisina.

Canon EOS R6 -kameralla kuvataan lattialla istuvaa tanssijaa matalasta kuvakulmasta.

Kääntyvä näyttö helpottaa kuvan rajaamista, kun kuvaat matalasta kuvakulmasta, ja saat aikaan dramaattisen vaikutelman. ® Teatro Massimo.

Anna kuvillesi persoonallinen ilme

EOS R6-kameralla voi kuvata videota erilaisilla tarkkuuksilla ja kuvataajuuksilla haluamasi tyylin mukaisesti.

Elokuvantekijät voivat tallentaa selkeää ja yksityiskohtaista videokuvaa 4K UHD -tarkkuudella, ja valita kuvataajuuden eri vaihtoehdoista:
23,98p, jolla saa elokuvamaisen tunnun
25p ja 30p tavalliseen videotoistoon
50p ja 60p, joilla voi toistaa liikkuvia kohteita sulavasti tai luoda hidastustehosteita puolella nopeudella

Full HD -tarkkuudella kuvattaessa saatavilla on lisävaihtoehtoja:
100p ja 120p erittäin nopeasti liikkuvien kohteiden vieläkin sujuvampaan toistoon ja neljäsosanopeuksisiin hidastustehosteisiin.*

Tavallisen stillkuvien intervalliajastimen lisäksi EOS R6 tukee myös 4K- ja Full HD -intervallivideoiden kuvaamista. Videokuvaajat voivat kuvata kohtauksen muutoksia paljon normaalia hitaammin ja käyttää tuloksia rinnakkain reaaliaikaisten ja hidastettujen videoiden kanssa.

* Ääntä ei tallenneta, kun kuvataan Full HD -videota 100p-/120p-taajuudella

Javier kuvaa kahta tanssijaa teatterissa Canon EOS R6 -kameralla.

Javier hyödyntää balettitanssijoita kuvatessaan EOS R6-kameran tehokkaita videokuvausominaisuuksia ja 8 askeleen kuvanvakausta. ® Teatro Massimo.

Ammattitason kuvanlaatu

EOS R6 antaa mahdollisuuden kuvata Canon Log 1 -muodossa, jotta vaaleat ja tummat kohdat ovat yksityiskohtaisia, kun kuvataan olosuhteissa, joissa kontrasti on suuri. Canon Log 1 -muodossa kuvatun videokuvan värimäärittely jälkikäsittelyssä on helppoa: siihen voidaan lisätä tietty tyyli tai väriprofiili, tai sen värejä voidaan muokata muilla kameroilla samassa muodossa kuvattujen videoiden mukaisiksi.

EOS R6 tukee nyt H.265-koodekkia perinteisemmän H.264-koodekin lisäksi. Tämä mahdollistaa 10-bittisen 4:2:2-tallennuksen erinomaisella kuvanlaadulla joko sisäisesti SD-muistikorteille tai ulkoisesti tallentimeen HDMI-mikroliittimen kautta.

Dynaamisen alueen käsittely

Kun kuvataan olosuhteissa, joissa kontrasti on suuri, EOS R6 -kameran HDR-videokuvaustila tallentaa vuorotellen alivalottuneita ja kunnolla valottuneita kuvia ja yhdistää ne yhdeksi kuvaksi, jossa kirkkaat alueet näkyvät tarkkoina. Eikä tässä vielä kaikki.

EOS R6 tukee nyt myös sekä videoiden että stillkuvien HDR PQ -tallennusta. Tässä laajan dynaamisen alueen tilassa käytetään perceptual quantizer -muotoa, jotta video näyttää upealta, kun sitä katsellaan yhteensopivilla HDR-näytöillä.

Kameran HDR PQ -tallennuksen muoto on BT.2100 (PQ) HDR -määrityksen ja H.265-pakkauksen mukainen, joten sitä voi muokata yhteensopivilla ohjelmistoilla.

Balettitanssija poseeraa avoimessa huoneessa, jonka ympärillä on pylväitä.

”Canon EOS R6 -kameralla saan aikaan parempia elokuvia.”

Dual Pixel CMOS II -automaattitarkennus

Päivitetty Dual Pixel CMOS AF II -järjestelmämme tarjoaa tasaisen ja luotettavan jatkuvan tarkennuksen kaikissa tallennustiloissa. Siinä on myös kasvojen ja silmien tunnistus, joka toimii yli 100 prosentissa kuvasta*, joten se soveltuu ihanteellisesti nopeaan kuvaamiseen. Järjestelmä voi tunnistaa myös kissat, koirat ja linnut, seurata niitä kuvassa ja säätää tarkennusta, jotta ne pysyvät terävinä.

On helppo luoda myös tarkennussiirtymiä, joissa terävyysalue siirtyy paikasta toiseen ja herättää yleisön huomion. Tämä on tyylikäs ammattimainen tehoste, ja EOS R6 tekee sen lisäämisestä helppoa. Napauta vain kameran kosketusnäyttöä (tai liitetyn älylaitteen näyttöä), ja kamera tarkentaa sulavasti uudelleen nopeudella, jonka olet määrittänyt sen valikkojärjestelmässä.

* Vain yhteensopivien objektiivien kanssa. Tarkennusaluetta ei välttämättä voi siirtää näytön reunaan joidenkin kuvausolosuhteiden ja kohteiden takia.

EOS R6-kamerassa on raitakuviot, joiden näkyminen näytössä varoittaa, että kohde tai alue lähestyy tiettyä kirkkaustasoa ja saattaa ylivalottua. Ne voidaan määrittää tulemaan näkyviin eri kirkkaustasoilla käyttämällä EOS R6-kameran päävalikon vaihtoehtoja.

Balettitanssija poseeraa avoimessa huoneessa, jonka ympärillä on pylväitä.

Oikea tarkennus

Kehittyneen Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennuksen ansiosta EOS R6 tunnistaa liikkuvat kohteet ja seuraa niitä paremmin kuin mitkään aiemmat peilittömät kamerat.
Kätevästi mukana kulkeva Canon EOS R6 -kamera

® Teatro Massimo.

Tarkennuksen työkalut
Kun tarkennat manuaalisesti, EOS R6ssa on eri työkaluja, joiden avulla saat teräviä kuvia ja haluamasi tulokset.

Tarkennuksen korostus
Kuvan tarkennettujen osien reunat rajataan valitsemallasi värillä.
Tarkennuksen suurennus
Kun kuva suurennetaan ensin viisinkertaiseksi ja sitten kymmenkertaiseksi, näet kuvan paremmin ja voit arvioida tarkennuksen.
Dual Pixel CMOS ‑automaattitarkennuksen avustin
Alun perin Cinema EOS C300 Mark II -kamerassa nähty ja nyt EOS R6-kamerassa käytetty Dual Pixel CMOS -automaattitarkennustekniikka mittaa kohteen etäisyyden Dual Pixel -algoritmeilla ja näyttää ilmaisimella, onko kohde tarkennettu.

Kuvausaika

EOS R6 tarjoaa tehokkaita videotallennus- ja stillkuvausominaisuuksia kompaktissa rungossa. Suurimmilla kuvataajuuksilla ja tarkkuuksilla lämpöä muodostuu väistämättä tarkkuuden, kuvataajuuden ja automaattitarkennuksen vuoksi. Jäljempänä eritellään arvioidut tallennusajat saatavilla olevilla tarkkuuksilla ja kuvataajuuksilla, kun ympäristön lämpötila on 23 °C ja kameralla aletaan kuvata kylmäkäynnistyksestä.

4K 60P
- 94-prosenttinen kennokoko: 30 minuuttia
- APS-C-kenno (ylinäytteistetty 5.1K): 35 minuuttia *1

4K 30P
- 94-prosenttinen kennokoko: ei kuumenemisesta aiheutuvaa aikarajaa
- APS-C-kenno (ylinäytteistetty 5.1K): 40 minuuttia *1
*1 Tallennusta on rajoitettu 29 minuuttiin ja 59 sekuntiin. Ilmoittaa ajan, jolloin tallennusta voidaan välittömästi jatkaa

Jos kamera saavuttaa lämpötilarajoituksen, on suositeltavaa sammuttaa se ja antaa lämmön haihtua.
Jäljempänä eritellään arvioidut palautumisajat 23 °C:n lämpötilassa, mutta niihin vaikuttavat useat tekijät, kuten ympäristön lämpötila, kameran käyttäminen ja valittu kuvaustarkkuus. Aika siihen, että täysi tallennusaika on jälleen käytettävissä vaihtelee ympäristön lämpötilan mukaan.

4K 60P
- 10 minuutin jäähdytyksellä saa noin 5 minuuttia tallennusaikaa

”ELOKUVAN TEKEMINEN VIE SINUT MATKALLE”

Javier Cortesin kuvausvälineet

Keskeisimmät ammattilaisten käyttämät videokuvausvälineet

Javier Cortes pitää kädessään Canon EOS R6 -kameraa

Kamerat

EOS R6

Mitä tahansa kuvaatkin, EOS R6 antaa vapauden olla luova täysin uudenlaisilla tavoilla.

Lue lisää

Objektiivit

Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM

Tämä objektiivi on yksi Canonin keskeisistä ammattilaistason RF-zoom-objektiiveista. Siinä on nopea aukko, kuvanvakain ja Nano USM -moottori, jossa on hiljainen tarkennus.

Lue lisää

Objektiivit

Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM

Canonin nopein ultralaajakulmainen zoom-objektiivi. Saat huipputerävät valokuvia Nano USM -moottorin, viiden askeleen kuvanvakaimen sekä kolmen asfäärisen ja kahden UD-elementin ansiosta. Wandan mukaan se auttaa häntä luomaan ”kauniita ja uskomattoman teräviä kuvia”.

Lue lisää

Canon RF 50mm F1.2L USM

Edistyksellisen objektiivin tehokkuus, terävyys, luovat mahdollisuudet ja suorituskyky heikossa valaistuksessa ovat ensiluokkaiset.

Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tutustu artikkeleihin ja lue, miksi Canon EOS R6 loistaa niin monella osa-alueella.

 • KÄSITTELY JA YHTEYDET

  Canonin suunnittelema, sinua varten

  EOS R6n muotoilu tuntuu tutulta heti ensi hetkistä lähtien

 • NOPEA

  EOS R6 – Hiljainen jatkuva kuvaus

  EOS R6-kameralla voit kuvata yhtäjaksoisesti ja äänettömästi peräti 20 kuvaa sekunnissa.

 • AUTOMAATTITARKENNUS

  Oikea tarkennus

  Kehittyneen Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennuksen ansiosta EOS R6 tunnistaa liikkuvat kohteet ja seuraa niitä paremmin kuin mitkään aiemmat peilittömät kamerat.

 • KUVANLAATU JA -VAKAUS

  Erinomainen kuvanlaatu haastavissa olosuhteissa

  EOS R6-kameran tärkeimmät teknologiat ovat samoja kuin edistyneimmässä EOS-1D X Mark III -kamerassamme.