AUTOMAATTITARKENNUS

Oikea tarkennus

Kehittyneen Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennuksen ansiosta EOS R6 tunnistaa liikkuvat kohteet ja seuraa niitä paremmin kuin mitkään aiemmat peilittömät kamerat. Juuri haluamasi kohdat ovat tarkkoja, ja voit kuvata varmana siitä, että EOS R6 toimii kuin ammattilainen.

Kameran automaattitarkennusta ohjaa sen DIGIC X -prosessori, joka käyttää syväoppimiseen perustuvaa tekoälyä kohteen silmien, kasvojen, pään ja kehon tunnistamiseen ja seuraamiseen. Ihmiset pysyvät tarkennettuina myös sivusuunnasta tai kun vain yksi silmä on näkyvissä. Ja jos kohde kääntyy hetkeksi poispäin– esimerkiksi nopeatempoista urheilua kuvattaessa – EOS R6 seuraa hänen päätään tai kehoaan, jotta kasvot näkyvät jälleen terävinä henkilön kääntyessä kohti kameraa.

Mahdollisuus seurata kehoja ja päitä pelkkien kasvojen sijaan on keskeisen tärkeä, kun valokuvataan urheilua, jossa pelaajat kääntyvät yhtäkkiä selin – kuten jalkapalloa – tai jossa heidän on pidettävä kypäriä, jotka peittävät osan heidän kasvoistaan.

EOS R6 -kamerassa tämä tekniikka kattaa myös kissat, koirat ja linnut, ja helpottaa huomattavasti jatkuvaa tarkennuksen seurantaa luontokuvauksessa.

Ihmisiä on mahdollista seurata, vaikka heillä olisi maski, kypärä tai aurinkolasit. Laiteohjelmiston päivityksen ansiosta kamera tunnistaa moottoriurheilua kuvattaessa moottoripyörät ja kilpa-autot, erottaa suljetut ja avoimet ohjaamot ja tarkentaa ajajan kypärään, kun se on näkyvissä.

Couple performing ballet in the theatre

© Wanda Martin / Canon Ambassador ® Teatro Massimo

Huippuherkkä tarkennus

Kameran Dual Pixel CMOS II -automaattitarkennusjärjestelmä on niin herkkä, että se tarkentaa kuvan jopa 0,05 sekunnissa3, ja toimii tehokkaasti -6,5 EV:n valaistuksessa1, joka vastaa noin neljänneskuun valoa. EOS R6 on ensimmäinen EOS-kamera, jossa on tämän tasoinen herkkyys, jonka avulla se voi tarkentaa jopa aukolla f/22, jolloin telelisäkkeitä voidaan käyttää pienen valovoiman objektiivien kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi helposti mukana kulkevat superteleobjektiivit RF 800MM F11 IS STM ja RF 600MM F11 IS STM.

Objektiivin täysi käsin käytön tuki

Hienosäädä tarkennusta käsin automaattitarkennustilassa ilman kytkimiä. Vanhempien EF USM -objektiivien käyttäjien suosima ominaisuus on uusittu RF-objektiiveihin ja niiden uudempiin tarkennusmoottoreihin.

Tarkennuksen haarukointi

EOS R6-kameran ominaisuuksiin kuuluu tarkennuksen haarukointi, jonka avulla valokuvaajat voivat luoda pinottuja yhdistelmäkuvia, joissa on paljon suurempi syväterävyys kuin pelkästään pienellä aukolla kuvattaessa. Tämä on erityisen hyödyllinen tekniikka lähi- tai makrokuvissa, joissa syväterävyys on luonnostaan kapea.

Tarkennuksen haarukointitilassa EOS R6 ikuistaa sarjan kuvia yhdellä painikkeen painalluksella, alkaen määritellyltä tarkennusetäisyydeltä ja jatkaen asteittain kohti ääretöntä jokaisella kuvalla. Kuvat voidaan "pinota” jälkikäsittelyssä yhdistelmäkuvaksi käyttämällä ohjelmistoa, kuten esimeriksi kameran kanssa toimitettua Digital Photo Professional -ohjelmistoa.

Naistanssija poseeraa

Erinomainen kuvanlaatu haastavissa olosuhteissa

EOS R6-kameran tärkeimmät teknologiat ovat samoja kuin edistyneimmässä EOS-1D X Mark III -kamerassamme.

"Kasvojen seurannan ansiosta saatoin jatkaa mallini kuvaamista ja tavoittaa hänen dynaamiset ja herkät poseerauksensa."

Seurannan toiminta

Kameran jatkuvan automaattitarkennuksen toimintaa voi säätää muuttamalla parametreja, kuten Seurantaherkkyyttä tai nopeutettua/hidastettua seurantaa, tai valitsemalla jonkin neljästä case-asetuksesta eli määrityksestä, jotka sopivat erityyppisen toiminnan kuvaamiseen.

Oletusarvona tai EOS R6-kameran käytön aloittamista varten kamerassa on nyt myös Case A -asetus, joka mukautuu automaattisesti kuvatun toiminnan mukaan.

EOS R6 -kameran automaattitarkennus toiminnassa

Helppo tarkennuspisteen valinta

EOS R6n automaattitarkennusalue kattaa käytännössä 100 prosenttia kuvasta2 ja sitä voi käyttää erikseen, alueina tai yhtenä tarkennusalueena, jossa on jopa 6 072 valittavaa tarkennuspistettä. Kameraan on lisätty myös pistetarkennus, joka käyttää hyvin pientä aluetta hyvin suurelle tarkkuudelle.

Valokuvaajat voivat käyttää monitoimiohjainta aktiivisen tarkennuspisteen tai alueen siirtämiseen näytöllä manuaalisesti. Ohjainta on helppo käyttää kuvaamisen aikana, ja sen herkkyyttä voi säätää yhdelle kolmesta tasosta omien mieltymystesi mukaisesti.

Myös kameran kosketusnäyttöä voi käyttää aktiivisen tarkennuspisteen sijainnin asettamiseen napauttamalla tai vetämällä Kuvaus näytöllä -tilassa, tai käyttämällä kosketustarkennustekniikkaa kuvaamisen aikana.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tutustu artikkeleihin ja lue, miksi Canon EOS R6 loistaa niin monella osa-alueella.

 • Javier Cortes kuvaa tanssijoita EOS R6 -kameralla

  HYBRIDIVIDEO

  Yksi kamera still- ja videokuvaamiseen

  Huippulaadukkaiden stillkuvien lisäksi EOS R6 tuottaa erinomaista videokuvaa.

 • balettiesitys, jonka taustalla on merimaisema

  KUVANLAATU JA -VAKAUS

  Erinomainen kuvanlaatu haastavissa olosuhteissa

  EOS R6-kameran tärkeimmät teknologiat ovat samoja kuin edistyneimmässä EOS-1D X Mark III -kamerassamme.

 • Miestanssija poseeraa

  NOPEA

  EOS R6 – Hiljainen jatkuva kuvaus

  EOS R6-kameralla voit kuvata yhtäjaksoisesti ja äänettömästi peräti 20 kuvaa sekunnissa.

 • Valokuvaaja säätää Canon EOS R6 -kameran asetuksia

  KÄSITTELY JA YHTEYDET

  Canonin suunnittelema, sinua varten

  EOS R6n muotoilu tuntuu tutulta heti ensi hetkistä lähtien

  1. Valokuvauksen aikana, kun käytössä on f/1.2-objektiivi, keskimmäinen tarkennuspiste ja kertatarkennus. Lämpötila 73 °C, ISO-herkkyys 100. Ei koske RF-objektiiveja, joissa on Defocus Smoothing -pinnoite.
  2. Vaakasuunta: 100 % × pystysuunta: 100 % (Max.) AF-alue, käytettävissä, kun kohderuutu näytetään käytettäessä Kasvot+Seuranta AF -tilaa ja RF-objektiiveja (paitsi RF600mm F11 IS STM / RF800mm F11 IS STM ja Extender RF), EF-objektiivit (pois lukien jotkin nykyiset tuotteet), Extender EF (III) (määräytyy pääobjektiivin AF-aluetilan mukaan). Jotkin otokset ja aiheet eivät välttämättä koske tuotettasi. Lisätietoja yhteensopivista objektiiveista on Canonin tukisivustolla.
  3. Markkinoiden nopein automaattitarkennus vain 0,05 sekunnissa digitaalisissa peilittömissä järjestelmäkameroissa, joissa on vaihdettava objektiivi ja täyden koon 35 mm:n kenno sekä käytettäessä vaihe-eroon perustuvaa kontrastin tunnistavaa automaattitarkennusta. EOS R6 -kameran automaattitarkennuksen nopeus on sama kuin malleissa EOS R, EOS RP ja EOS R5. Saatavana 9.7.2020 alkaen. (Perustuu Canonin omiin tutkimustuloksiin). Laskettu CIPA-suositusten mukaisesti mitatun automaattitarkennuksen nopeuden perusteella. (Vaihtelee kuvausolosuhteiden ja käytettävien objektiivien mukaan.) Sisäinen mittausmenetelmä. [Mittausolosuhteet] Tarkennuksen kirkkaus: EV 12 (huoneenlämpötila, ISO 100) Kuvaustila: M, käytettävä objektiivi: RF24-105 mm F4L IS USM (polttoväli 24 mm), valokuvaus laukaisupainikkeella, tarkennusmenetelmä: yhden pisteen automaattitarkennus (keskimmäinen tarkennuspiste), Tarkennustoiminta: Kertatarkennus