Voisi kuvitella, että peurat ovat arkoja ja ihmisiä vältteleviä eläimiä, mutta ainakin nämä peurat ovat kaikkea muuta.

Paikallisten lähiöiden asukkaat voivat monina iltoina ympäri vuoden katsella kiehtovia katuvalaistuja villieläinnäytöksiä, jotka vetävät vertoja TV:n luonto-ohjelmille.

Nämä ovat kuusipeuroja Eppingin lähistöllä olevista metsistä Englannin Essexissä. Peurat ovat laiduntajia, ja viime vuosina ne ovat huomanneet, että kadunpientareiden vehmas ruoho ja ajoittain jopa nurmikot ovat oksia ja lehtiä herkullisempi välipala ennen nukkumaanmenoa.

Vaikka peurat näyttävät olevan rohkeita ja pitävän kamerasta, ne ovat arkoja eläimiä. Valokuvaajien onneksi ne pysyvät usein hievahtamatta paikoillaan tarkkaillessaan ympäristöä uhkien varalta.

Isoimmat urokset voivat olla jopa 150-kiloisia. Peuranaarat ovat noin puolet uroksia kevyempiä. Niiden elinikä on 12–16 vuotta.

Iso-Britannian kaikkien kuuden peuralajin kannat ovat kasvussa viime vuosien leutojen talvien ja peurojen luontaisten vihollisten puuttumisen vuoksi. Kuten näemme, peurat ovat levittäytymässä uusille alueille.

City-peurat ovat vain yksi esimerkki maailman tarjoamista hämmästyttävistä, koskettavista ja kiehtovista tilaisuuksista, joita löytyy tutkimalla pintaa syvemmältä ja poikkeamalla rutiineista. Canonin avulla voit löytää ja ikuistaa ne valokuviksi tai videoiksi. Come and see.

Tekniikat

Kuvaaminen heikossa valaistuksessa