Yhteensopivuustietoja Canonin digitaalisista kompaktikameroista, joissa on Wi-Fi-yhteys

Jos Canonin digitaalisessa kompaktikamerassa on Wi-Fi-yhteys¹, voit muodostaa sillä yhteyden muihin laitteisiin ja internetiin ja jakaa kuvia ja videoita monin eri tavoin. Tällä sivulla on tiedot kunkin yhteystyypin teknisistä vaatimuksista sekä tärkeitä tietoja Wi-Fi-toiminnon käyttämisestä.

Wi-Fi-yhteensopivuustaulukko

Toiminto Suora yhteys
(esim. ulkona)
Wi-Fi-tukiasema
(esim. Wi-Fi-kotiverkko)
Kuvien lähettäminen toiseen Canon-
kameraan, jossa on Wi-Fi-yhteys
Käytettävissä kaikissa Canonin Wi-Fi-malleissa
Ei käytettävissä

Maksuttoman Canon CameraWindow -sovelluksen avulla voit luoda yhteyden älypuhelimiin ja taulutietokoneisiin ja jakaa kuvia, lisätä GPS-sijainnin ja kuvata etäyhteydellä mobiililaitteiden avulla. Tietoja yhteensopivuudesta on seuraavissa linkeissä:Käytettävissä seuraavien kanssa:


Apple iOS -mobiililaitteet


Android-mobiililaitteet*

Käytettävissä seuraavien kanssa:


Apple iOS -mobiililaitteet


Android-mobiililaitteet

Jakaminen verkkopalveluissa:
Facebook™
Twitter™ 

irista
Flickr™
Google Drive™
YouTube™
Sähköposti
CiG-verkkoalbumi

(verkkojaon edellytyksenä on, että image.canon on käytettävissä)

Kun kamera yhdistetään Wi-Fi-yhteyden jakamista tai mobiiliyhteyspisteitä tukevaan mobiililaitteeseen

(Mobiililaitteilla on oltava yhteys mobiilidataverkkoon. Lisämaksuja voidaan veloittaa.)

Käytettävissä kaikissa Canonin Wi-Fi-malleissa

Kuvien varmuuskopiointi: 

irista
image.canon,
Flickr,
Google Drive,
tietokone

(varmuuskopioinnin edellytyksenä on, että image.canon on käytettävissä)

Kun kamera** yhdistetään Wi-Fi-yhteyden jakamista tai mobiiliyhteyspisteitä tukevaan mobiililaitteeseen

(Mobiililaitteilla on oltava yhteys mobiilidataverkkoon. Lisämaksuja voidaan veloittaa.)

Käytettävissä**

Yhdistäminen Wi-Fi-yhteensopivaan tietokoneeseen Ei käytettävissä

saatavana

Valokuvien tulostaminen suoraan PictBridge-yhteensopivalla tulostimella langattoman lähiverkon kautta Käytettävissä*


Käytettävissä*

* Ei malleissa IXUS 510 HS ja IXUS 240 HS.
** Ei malleissa PowerShot S110, IXUS 510 HS ja IXUS 240 HS.

Lisätietoja

Yhteydet

Suora Wi-Fi-yhteys käyttää kameraa tukiasemana, johon kohdelaite voi muodostaa yhteyden. Näin kamera voi muodostaa yhteyden muihin Wi-Fi-laitteisiin silloinkin, kun ulkoinen Wi-Fi-tukiasema ei ole käytettävissä.

Kun suora Wi-Fi-yhteys ei ole käytössä, kameran on oltava yhdistetty Wi-Fi-tukiasemaan (esim. kodin langattoman lähiverkon internetreitittimeen), jotta se voi lähettää tietoja muihin Wi-Fi-laitteisiin.

Kameraa ei kuitenkaan voi yhdistää Wi-Fi-yhteydellä esimerkiksi julkisiin langattomiin verkkoihin, joihin tunnistautumiseen tarvitaan verkkoselain.

Joissakin maissa ja alueilla langattomien yhteyksien (myös Wi-Fi) käyttöön voi kohdistua rajoitteita. Wi-Fi-toiminnon käytön on noudatettava käyttömaan ja -alueen lakeja ja säännöksiä mukaan lukien elektroniikan mahdolliset käyttörajoitukset.

Yhdellä lähetystoiminnolla on mahdollista lähettää 50 kuvaa. Kamerassa on automaattinen kuvakoon muuttamistoiminto, jota voidaan käyttää, jos siirtoa täydellä resoluutiolla ei tarvita. Langattomasti voidaan siirtää myös videoita, joiden pituus on enintään 2 minuuttia.

Älypuhelimet ja tablet-laitteet

Näistä kameroista voi jakaa kuvia älypuhelimien ja tablet-laitteiden kanssa kahdella tavalla:
A) Valitse jaettavat kuvat kameran näytössä ja kopioi ne älypuhelimen valokuvagalleriaan tai
B) Avaa Canon CameraWindow -sovellus älypuhelimessa, selaa kameran kuvia puhelimen näytössä ja valitse kuvat, jotka haluat tallentaa puhelimen valokuvagalleriaan tai ladata internetiin (vain Android).

Kameran yhdistäminen älypuhelimeen edellyttää Canon CameraWindow -sovelluksen asentamista. Lataa sovellus ja tarkista laitteiden yhteensopivuus osoitteesta:

Kun NFC-yhteensopivassa Android-älypuhelimessa (käyttöjärjestelmäversio 4.0 tai uudempi), aktivoidaan NFC-toiminto ja älypuhelimella kosketetaan kameran N-merkkiä (NFC), Google Play käynnistyy älypuhelimessa. Kun CameraWindow-ohjelman
lataussivu tulee näkyviin, lataa ja asenna sovellus. Asennuksen jälkeen sovelluksen voi käynnistää NFC-toiminnon avulla.

GPS mobiiliyhteydellä

Kuviin voidaan lisätä sijaintitietoja, jos kuvat on otettu Canon-kompaktikameralla, joka voi käyttää GPS-toimintoa mobiiliyhteydellä. Tämän toiminnon käyttämiseen tarvitaan GPS-toiminnolla varustettu älypuhelin tai tablet-laite ja Canon CameraWindow -sovellus. Voit käyttää älypuhelinta tai tablet-laitetta sijainnin merkitsemiseen, kun kuvaat kameralla. Kun olet lopettanut kuvaamisen, voit yhdistää älypuhelimen tallentamat sijainnit kameran kuviin Wi-Fi-yhteydellä.

Etäkuvaa älypuhelimella

Voit hallita kameraa langattomasti älypuhelimellasi jopa 5 metrin päästä. Näin pääset helposti mukaan ryhmäkuviin ystävien ja perheenjäsenten kanssa tai voit ottaa luontokuvia eläimistä. Yhdistä kamera älypuhelimeesi Wi-Fi-yhteydellä ja ohjaa suljinta, zoomia, salamaa ja ajastinta sovelluksen avulla.

Lataaminen internetiin kamerasta

Yhteys mobiililaitteeseen:
Jotkin mobiililaitteet, kuten älypuhelimet, tukevat Wi-Fi-yhteyden jakamista ja mobiiliyhteyspisteiden käyttöä. Tällaisilla laitteilla mobiilidataverkkoyhteyden voi jakaa muiden laitteiden, kuten Canonin Wi-Fi-kameroiden, kanssa. Kun käytössä on jaettu yhteys, kameran välitön jakotoiminto toimii samalla tavalla kuin käytettäessä tavallista Wi-Fi-yhteyspistettä (katso alla). Mobiilidataoperaattori voi veloittaa lisämaksuja jaetun yhteyden käytöstä.

Yhteys Wi-Fi-tukiasemaan:
Jotta voit ladata kameralla kuvia verkkopalveluihin, sinun on muodostettava yhteys Wi-Fi-yhteyspisteeseen ja image.canon -palveluun. Kuvat tallennetaan omaan image.canon -verkkoalbumiisi, ja Facebook- tai Twitter-tiliisi tai sähköpostiviestiin lisätään linkki kuhunkin uuteen albumiin.
Jakaessasi kuvia Facebookiin voit valita, tallennetaanko kuva vain Facebookiin, vain image.canon -palveluun vai molempiin.
Jos kohteena on YouTube, video ladataan ja tallennetaan suoraan YouTube-tilillesi.
Kuvat voidaan myös lähettää irista, Flickr- tai Google Drive -tilillesi.

image.canon

image.canon on verkkopalvelu, jossa voit jakaa kuvia ja videoita. Palvelu tarjoaa jokaiselle käyttäjälle 10 Gt tallennustilaa, joten sinne voi tallentaa paljon kuvia jopa täydellä resoluutiolla. Helpon käyttöliittymän avulla käyttäjät voivat hakea kuvia, luoda yhdistettyjä kuva- ja videoalbumeita, kommentoida ystävien albumeita ja jakaa albumeita suoraan sähköpostiin ja yhteisöpalvelusivustoihin. Wi-Fi-yhteydellä varustetut Canon-kamerat käyttävät yhteisöpalveluita, muita verkkopalveluita ja sähköpostia image.canon -palvelun kautta.

Varmuuskopiointi verkkoon tai tietokoneeseen (Image Sync- tai Send via Server [Lähetä palvelimen kautta] -toiminnolla)

Kuvien varmuuskopiointi Image Sync- tai Send via Server (Lähetä palvelimen kautta) -toiminnolla edellyttää image.canon -tiliä. Valitut kuvat voidaan varmuuskopioida verkkoon (irista, image.canon -tilin ja Flickr- tai Google Drive -palvelun avulla) tai määrättyyn tietokoneeseen.

Yhdistäminen tietokoneeseen

Kamera voidaan yhdistää langattomasti tietokoneeseen, jos ne ovat samassa Wi-Fi-verkossa (esim. käytössä on Wi-Fi-kotireititin) CameraWindow DC -ohjelmisto on asennettava tietokoneeseen ennen yhdistämistä.

Tulostaminen kamerasta

Kuvia voidaan tulostaa kamerasta langattoman lähiverkon kautta PictBridge-yhteensopivilla tulostimilla, mukaan lukien tietyt Canon SELPHY- ja PIXMA-tulostimet.


– Wi-Fi on langattomassa lähiverkossa toimivien laitteiden yhteentoimivuuden sertifioinnista kertova tuotemerkki.
– Tuetut langattoman lähiverkon standardit ovat IEEE802.11 b, g ja n (vain 2,4 GHz:n taajuus). Infrastructure-tila (WPS-tuki), ad hoc -tila. Suojaus: WEP, WPA-PSK (AES/TKIP), WPA2-PSK (AES/TKIP).
– Tällä sivulla olevat tiedot eivät koske vuonna 2005 julkaistua Canon Digital IXUS Wireless -kameraa.
FLICKR-merkki on Yahoo! Inc:n rekisteröity tavaramerkki.