Peilittömät APS-C-kamerat ja järjestelmäkamerat

Huippulaatua pienessä paketissa
TUTUSTU VALIKOIMAAN
EOS R10 vai APS-C – näyte

YLEISKATSAUS

Mitä APS-C tarkoittaa?

APS-C-kamerassa on pienempi kenno kuin täyden kennokoon kamerassa. APS-C-kennokoon kameralla ei pysty tallentamaan yhtä laajaa kuvaa kuin jos sama objektiivi liitettäisiin täyden kennokoon kameraan. Rajauskerroin on 1,6-kertainen, joten tilanne vaikuttaa olevan lähempänä, koska kohde näyttää ruudulla suuremmalta. Tämä tarkoittaa sitä, että 200 mm:n polttovälin objektiivi APS-C-kamerassa vastaa 320 mm:n objektiivia täyden kennokoon kamerassa – tehollinen polttoväli on siis 1,6 kertaa suurempi.

Autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan Canon-kameran

Kameravalitsimen avulla voit tutustua koko valikoimaamme ja löytää sinulle parhaiten sopivan kameran.

EOS R-sarjan APS-C-järjestelmäkamerat

APS-C-kennoilla varustetut peilittömät kamerat tarjoavat käyttöösi EOS R -sarjan parhaat ominaisuudet.

EOS M -sarjan APS-C-kamerat

Järjestelmäkameran kuvanlaatu pienikokoisella ja kevytrakenteisella APS-C-kameralla, jonka objektiivi voidaan vaihtaa..

EOS-sarjan APS-C-järjestelmäkamerat

APS-C-järjestelmäkamerat tarjoavat perinteisen kuvauskokemuksen: runko on suurempi, objektiivit vaihdettavia ja optisesta etsimestä näet kuvauskohteen tarkasti suoraan objektiivin läpi.

Miksi kannattaa valita APS-C?

EOS R10 – APS-C-kennon ja täysikokoisen kennon vertailu

Siirry lähemmäksi

APS-C-kennon rajauskerroin saa pienemmät tai kauempana olevat kohteet näyttämään kuvassa suuremmilta, mikä käytännössä kasvattaa kaikkien objektiivien tehollisen polttovälin 1,6-kertaiseksi. Tästä voi olla paljon hyötyä esimerkiksi luontokuvauksessa sekä toiminta- ja urheilukuvauksessa. Kun APS-C-kamerassa käytetään tehokasta mutta edullista objektiivia, kuten Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM -objektivia, saadaan 112–480 mm:n tehollinen zoomausalue, joka vastaa superteleobjektiivia.

Aina huippulaatua

Saman tuloksen saisit rajaamalla täyden kennokoon kameralla otettuja kuvia, mutta megapikselien määrä vähenisi, joten kuvat olisivat pienempiä ja näin ollen vähemmän teräviä suurennettaessa. APS-C-kennokoon kameralla kuvaaminen myös vähentää tarvetta rajata kuvia manuaalisesti muokkausvaiheessa.

APS-C-kennon ja täysikokoisen kennon vertailu
EOS 850D

Pieni ja kevyt

Koska APS-C-kennot ovat pienempiä, saadaan pienikokoisempia ja kevyempiä kameroita, jotka sopivat erinomaisesti kaupunki- ja matkakuvaukseen. Koska APS-C-kameroille suunnitellulta objektiivilta tarvitaan pienempi kuvaympyrä, objektiivi voi olla pienempi ja kevyempi, ja samalla edullisempi.

Objektiivien yhteensopivuus

Lue lisää erityyppisistä Canon-objektiiveista ja siitä, miten voit tarkistaa, sopiiko objektiivi kameraasi.
201211 150million RFEFlens poster Nologo