KANNETTAVAT KAMERAT

Tarkastele maailmaa läheltä Canon PowerShot ZOOM -kameralla

Katso, miksi tämä pieni, kevyt kamera, jossa on tehokas zoom, auttaa näkemään pidemmälle.
Pipopäinen tyttö istuu vanhempiensa kanssa metsässä. Kaikkien katse on kiinnittynyt kuvan ulkopuolella olevaan kohteeseen, ja isä kuvaa Canon PowerShot ZOOM -kameralla.

Luonto- ja urheiluharrastajat sekä matkailijat pääsevät keskelle toimintaa uudella Canon PowerShot ZOOM -kameralla. Taskukokoisen, monokulaarin muotoisen kompaktikameran optinen zoom vastaa 100 mm:n ja 400 mm:n objektiivia ja digitaalinen zoom vastaa 800 mm:n objektiivia. Sillä voit kuvata kohteita etäältäkin, jottet menetä hyviä kuvausmahdollisuuksia.

Canon PowerShot ZOOM on upea, helppokäyttöinen kamera käyttäjille, jotka kaipaavat älypuhelimista ja muista mobiililaitteista puuttuvia pitkän polttovälin zoomausominaisuuksia. Se sopii niin harrastajavalokuvaajille kuin perheille. Katy Stern, joka kertoo perheensä Otis and Us -matkailublogissaan perheensä ulkoiluharrastuksista, testasi Canon PowerShot ZOOM -kameraa metsäretkellään miehensä ja kolmen lapsensa kanssa. Tässä hän kertoo mielipiteensä uudesta kamerasta.

Kolmilapsinen perhe kävelee käsikkäin metsässä kuulaana syyspäivänä.

Katy seikkailee perheensä ja miehensä kanssa mahdollisimman usein. Kevyellä ja kompaktilla Canon PowerShot ZOOM -kameralla he ovat päässeet entistä lähemmäs luontoa ikuistamaan kokemuksiaan.

Se on helppo ottaa mukaan

Ihminen, joka pitelee kädessään Canon PowerShot ZOOM -kameraa.

Monokulaarityyppinen Canon PowerShot ZOOM on pieni superzoom-kamera, jolla otat korkealaatuisia valokuvia ja tallennat Full HD -videoita. Se sopii täydellisesti ulkoilmaharrastuksista nauttiville perheille.

Nainen laittaa PowerShot ZOOM -kameraa nahkatakkinsa taskuun.

Virtaviivainen ja kompakti Canon PowerShot ZOOM -kamera mahtuu helposti taskuun.

Vain 145-grammainen taskukokoinen kamera kulkee kevyesti mukanasi, joten se on kätevä ottaa mukaan päivinä, joina tiedät tarvitsevasi monipuolista zoomia älypuhelimen kameran lisäksi. "Se on mahtavan pieni ja kompakti", Katy sanoo. "Se on helppo ottaa mukaan ja ottaa esille aina tarvittaessa. Lasten kanssa voi olla hankalaa lähteä liikkeelle kotoa, koska mukaan tarvitaan niin paljon kaikenlaista, kuten laukut, takit, ruokaa ja vettä. Aina tila ei vain riitä suurelle kameralle ja objektiiveille. Tämä on täydellinen ratkaisu."

Canon PowerShot ZOOM -kameran joustavat latausvaihtoehdot takaavat helppokäyttöisyyden. Kotona kameran voi ladata USB-C-liitännän kautta yhteensopivalla laturilla, ja liikkeellä ollessasi voit käyttää yhteensopivaa varavirtalähdettä.1 Yksi lataus riittää noin 150 kuvaan tai enintään 60 minuutin videokuvaukseen (10 minuuttia kerralla).2

Se on aina helppokäyttöinen

Nokkosperhonen puunrungolla pitkässä heinikossa.

Canon PowerShot ZOOM -kameralla on helppo kuvata luontoa pelästyttämättä kohdetta3.

Nahkatakkinen nainen katsoo Canon PowerShot ZOOM -kameran etsimen läpi.

Canon PowerShot ZOOM -kameraa voi käyttää yhdellä kädellä, joten se on suoraviivainen valinta myös aloittelijoille.

Katyn mielestä kameran käyttö on helppoa ja selkeää, koska kamera on tarkoitettu käytettäväksi yhdellä kädellä. "Se on erinomainen aloittelijan kamera, koska siinä ei ole valtavaa määrää painikkeita eikä sen käyttämiseen tarvita monimutkaisia ohjeita. Kuvaamisen voi aloittaa saman tien", hän toteaa.

Elektronisen etsimen ominaisuudet vastaavat peilitöntä kameraa, kuten Canon EOS M50 -mallia (2,36 miljoonaa pistettä, virkistystaajuus 60 kuvaa/s), joten voit yksinkertaisesti suunnata kameran kohteeseen, sommitella otoksen, zoomata haluamaasi etäisyyteen ja ottaa kuvan. Siksi PowerShot ZOOM sopii kaikenikäisille kuvaajille taitotasosta riippumatta. "Esikoisemme on jo toivonut tämäntyyppistä kameraa syntymäpäivälahjaksi", Katy kertoo. "Hän on todella innostunut valokuvauksesta, mitä haluan kannustaa."

Syksyisessä metsässä Katy huomasi, että hän pystyi lapsineen ottamaan nopealiikkeisistä eläimistä jopa 10 still-kuvaa sekunnissa kameran 1/3-tuumaisen kennon ja 12 megapikselin tarkkuuden ansiosta. "En todellakaan ole ammattivalokuvaaja", hän myöntää. "Pidän kuitenkin valokuvaamisesta, siksi aloitin bloginkin. Kuvaan mielelläni lapsia ja ulkoiluamme, ja toivon kehittyväni vuosien mittaan. Tämä kamera sopii hyvin kaikentasoisille kuvaajille, joten toivon, että se auttaa minua kehittymään."

Ikuista yksityiskohtia kaukaakin

Sinitiainen lehtien peitossa olevalla oksalla.

Canon PowerShot ZOOM -kameran automaattitarkennus helpottaa lintujen seuraamista metsässä. Siksi valokuvista tuli selkeitä ja teräviä.

Poika katsoo Canon PowerShot ZOOM -kameran etsimen läpi.

Canon PowerShot ZOOM on uskomattoman helppokäyttöinen.

Tämän kompaktikameran koko ja paino vastaavat älypuhelinta, mutta muuta yhteistä niillä ei olekaan. "Tämä kamera on yhtä helppo ottaa mukaan kuin älypuhelin, mutta siinä on lisäksi erinomainen zoomaus", Katy sanoo. Älypuhelinten kameroissa on tavallisesti melko rajallinen optinen zoomaus, joten niissä ei ole pitkää polttoväliä eikä tehokasta kuvanvakainta. Kompaktin Canon PowerShot ZOOM -kameran teho vastaa 400 mm:n teleobjektiivia, ja digitaalinen zoomaus vastaa jopa 800 mm:n objektiivia, joten pääset lähemmäs kohdetta kuin tavallisella älypuhelimella.

Tämän ansiosta luontoharrastajat, matkailijat ja urheilufanit pystyvät ikuistamaan tärkeitä hetkiä myös etäältä esimerkiksi kuvatessaan puutarhassa kisailevia lintuja, Serengetin kansallispuiston puissa loikoilevia leijonia, ikonisten maamerkkien monimutkaisia yksityiskohtia tai tavoitteensa saavuttaneen urheilijan voitonriemuista ilmettä.

Vaikuttava polttoväli edellyttää tehokasta kuvanvakautusta, ja Canon PowerShot ZOOM -kameran optinen kuvanvakain pitää kuvat vakaina ja kohteet terävinä myös näillä pitkillä polttoväleillä. "Metsäretkemme kuvat onnistuivat todella hyvin ja ovat tosi selkeitä!" sanoo usein luonnossa kulkeva Katy. "Oli hienoa saada niin teräviä kuvia sekä luonnosta että lapsista."

Ota still-kuvia ja kuvaa videota yhdellä painalluksella

Pipopäinen tyttö katsoo Canon PowerShot ZOOM -kameran etsimen läpi.

Helppokäyttöisellä Canon PowerShot ZOOM -kameralla voit rajata ja ottaa kuvan muutamassa sekunnissa.

Metsästä Katy perheineen löysivät monenlaista kuvattavaa ja vaihtelivat usein 12 megapikselin still-kuvien ja täysteräväpiirtovideon välillä. "Minusta tuntuu, että paljon elämästä menee ohi, koska älypuhelimet vievät liikaa huomiota", Katy sanoo. "Canon PowerShot ZOOM on hyvin yksinkertainen kamera, johon ei tarvitse kiinnittää turhaan huomiota ja joka täydentää luontokokemusta. Zoomilla pääsee tosi lähelle, joten pystyt oikeasti elämään hetkessä."

Kameran automaattitarkennuksella on helppo tarkentaa pääkohteisiin nopeasti hyvässä valaistuksessa. Mitkä muut ominaisuudet olivat kätevimpiä? "Kasvojentunnistusta käyttävä automaattitarkennus toimi yllättävän hyvin", Katy kertoo. "Sillä pystyin seuraamaan puissa kiipeileviä lapsia yhtä helposti kuin kaukana saniaisten lomassa loikkivaa kania."

Se toimii saumattomasti älypuhelimen kanssa

Nainen pitelee Canon PowerShot ZOOM -kameraa ja yhdistää sen langattomasti älypuhelimeensa.

Canon PowerShot ZOOM -kameran sisäisen Wi-Fi-yhteyden ansiosta Katy pystyi yhdistämään kameran älypuhelimessaan olevaan maksuttomaan Canon Camera Connect -sovellukseen ja rajaamaan kuvia suoraan puhelimella ja jopa kuvaamaan etäyhteydellä.

Kameran elektronisen etsimen avulla Katy pääsi lähelle luontoa, ja lisäksi hän huomasi voivansa jakaa suoran näkymän älypuhelimeensa Canon PowerShot ZOOM -kameran sisäisen Wi-Fi-yhteyden ja sovellusyhteyden kautta maksuttomalla Canon Camera Connect -sovelluksella. Siten koko perhe näki kuvaustilanteen, pystyi osallistumaan sommitteluun tai jopa laukaisemaan sulkimen etäyhteydellä.2

"Yhteyden muodostaminen sovellukseen sujui helposti suoraan paikan päällä", Katy toteaa. "Suora kuvausnäkymä oli kaikkien suosikki. Koko perhe pystyi osallistumaan etäkuvauksen ansiosta. Kaikki voivat nauttia hetkestä ja nähdä näytön tapahtumat suorana. Se toimi täydellisesti tilanteissa, joissa lapset eivät nähneet, mitä kuvasin. Pystyin näyttämään heille puissa piilossa olevia kohteita käyttämällä suoraa kuvausnäkymää puhelimeni Canon Camera Connect -sovelluksessa. Se oli mahtavaa."

Still-kuvat ja videot voi tallentaa Canon PowerShot ZOOM4 -kameraan asetetulle microSD-kortille, ja kameran yhteyksien ansiosta sisältöä voi tallentaa langattomasti myös älypuhelimeen, mistä kuvia voi jakaa edelleen kavereiden kanssa ja yhteisöpalvelujen seuraajille.

Teksti: Natalie Denton

 1. Kameran mukana ei toimiteta laturia. Lataamiseen tarvitaan USB PD -yhteensopiva virtalähde (vähintään 5 V, 1,5 A), jossa on USB Type-C -liitäntä sekä laitteen mukana toimitettu Type-C–Type-C-USB-kaapeli. Video- ja valokuvauksen aikana kamera käyttää virtaa, mutta ei lataa sisäistä akkua. Canon PD-E1 -akun latausaika on noin 1 tunti 50 minuuttia.
 2. Kerralla voi tallentaa enintään 9 minuuttia 59 sekuntia. Videokuvaus ei onnistu, kun Wi-Fi-yhteys on käytössä.
 3. Kaikki artikkelin esimerkkikuvat on luotu käyttäen esituotantokameraa.
 4. Kameran mukana ei toimiteta muistikorttia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • LUONTOKUVAUS

  Uppoudu luontoon

  Luontokuvaaja Tolga Aktas kertoo, miten PowerShot ZOOM voi auttaa pysymään hetkessä.

 • LUONTOKUVAUS

  Monokulaari vai kiikarit – kumpi on paras lintujen tarkkailuun?

  Canonin PowerShot ZOOM on taskukokoinen monokulaarikamera, joka on ehdoton valinta lintujen tarkkailuun – mutta miten se pärjää Canonin kiikareille?

 • URHEILUKUVAUS

  Urheilukuvia vaivatta

  Ammattilainen Molly Darlington tutkii, miten taskukokoisella kameralla voi kuvata suuria urheiluhetkiä.

 • ELÄINKUVAUS LUONNOSSA

  Villi sydämeltään

  Pienikokoinen PowerShot SX740 HS -kamera sopii saumattomasti luontokuvaukseen – viisi syytä.