Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

Matkavloggaus

Seikkailujen vloggaaminen: Tapaa nainen, joka valloitti Amazonin kamerallaan

Vuonna 2018 brittiläinen tutkimusmatkailija Laura Bingham järjesti maailman ensimmäisen retken Guyanassa sijaitsevan Essequibo-joen alkulähteelle. Mukana olivat myös seikkailijat Ness Knight ja Pip Stewart. Retkikunta souti takaisin kajakeilla joen alkulähteeltä Atlantin valtamerelle asti. Laura oli tuore äiti ja koki tarvetta tehdä jotain ainutlaatuista säilyttääkseen kovalla työllä ansaitun asemansa seikkailijana. Tämän 72 päivää kestäneen haasteen aikana Laura kohtasi koskia, vesiputouksia ja myrkkykäärmeitä. Hän taltioi kaiken Canon PowerShot G7 X Mark II -kameralla.*

Essequibo on Guyanan suurin ja koko Etelä-Amerikan kolmanneksi suurin joki. Mittaa joella on kokonaisuudessaan yli 1 000 kilometriä, ja se mutkittelee tiheän sademetsän ja avarien tasankojen läpi. Joki on Lauraa ja tämän tiimiä matkalla avustaneen Wai Wai -alkuperäiskansan elinehto. Lisäksi monet villieläimet, kuten piileskelevä jaguaari, tarvitsevat jokea. 72 päivän ajan myös Laura hyötyi joesta: Laura nukkui riippumatossa joen rannalla, vierustoverinaan kolme metriä pitkä vaarallinen kaimaani, ja kalasti joesta ruokansa.

Laura ja hänen tiiminsä keskittyivät matkan onnistumisen tuomaan fyysiseen ja emotionaaliseen haasteeseen ja halusivat jakaa tarinan ihmisen kestävyydestä sekä ympäristöystävällisestä ja omatoimisesta matkailusta. Osan matkaa tiimin mukana kulkivat valokuvaaja ja elokuvaaja, mutta taltioidakseen yksityisemmät hetket tiimin täytyi luottaa omiin kuvaustaitoihinsa ja kolmeen Canon PowerShot G7 X Mark II -kameraan.**

Nyt saamme kuulla, miten seikkailun vloggaaminen onnistuu rättiväsyneenä, mitkä välineet sopivat haastaviin olosuhteisiin ja miksi on tärkeää omistaa aikaa oman tarinansa kertomiselle.

A group photograph by Jon Williams of the expedition members in the Guyana jungle.

Mikä innosti sinua lähtemään Essequibolle?

"Kun minä ja mieheni – seikkailija ja TV-juontaja Ed Stafford – saimme lapsen, pelkäsin menettäväni identiteettini. Pelkäsin, että seikkailuni painuisivat unholaan, kun keskittyisin äitiyteen. Kerroin Edille huolistani, ja hän heitti ohimennen: 'Kukaan ei ole vielä ottanut Essequiboa haltuunsa, ja se on upea paikka, kuin Disney-elokuvan viidakko.' Heti, kun kuulin sanat 'Disney’ ja ’kukaan ei ole vielä’, sanoin: ’Kiitos ideasta, se on nyt minun!’ Nauroin innosta ja juoksin suoraan toimistooni aloittamaan tutkimustyön."

Laura photographs her husband Ed Stafford playing with their son on a beach.

Millaisen tarinan halusit kertoa?

"Nessillä, Pipillä ja minulla oli samanlaiset motiivit seikkailulle. Me kaikki nautimme ihmislähtöisistä kokemuksista. Pyrimme korostamaan ympäristöystävällisen, vaihtoehtoisen matkailun hyötyjä ja samalla haastaa itsemme fyysisesti. "Lisäksi tahdoimme korostaa ihmisen vaikutusta ympäristöön. Joen alkupää on koskematonta sademetsää. Edetessämme joella päädyimme sademetsäalueille, joissa ihmiset olivat harjoittaneet kaivostoimintaa ja hakkuita. Näillä seuduilla vesi muuttui puhtaasta pilaantuneeksi. Vedessä oli ihmisten ulosteita ja roskia, ja me kaikki saimme vedestä ihottumaa ja paiseita. Meistä oli tärkeää dokumentoida tämä kaikki mahdollisimman perusteellisesti."

Aiheeseen liittyvät artikkelit
How to become a vlogger

VLOGGAAMINEN

Miten ryhtyä vloggaajaksi

Tutustu aloittelijoille sopiviin vloggausvinkkeihin ja luo laadukkaita vlogeja.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

VLOGGAAMINEN

Canonin parhaat vloggauskamerat

Canonin vloggauskamerat herättävät vlogisi eloon, niissä on monipuoliset säädöt ja erinomainen videolaatu.

The best compact for content

KOMPAKTIKAMERAT

Markkinoiden paras kamera sisällön tuottamiseen

Katso miten PowerShot G7 X Mark III -kompaktikamera voi auttaa sinua vapauttamaan luovuutesi.

Laura and Ness Knight use a Canon PowerShot G7 X Mark II to film themselves in front of a tent in the jungle, inside which Pip Stewart is sitting.

Miten aioitte jakaa tarinanne?

"Meillä on yhteensä 150 000 tai 160 000 seuraajaa sosiaalisessa mediassa, joten tiesimme tavoittavamme hyvänkokoisen ja vastaanottavan yleisön. Halusimme kuitenkin myös välittää tunteemme henkilökohtaisesti suoraan kameralle. Tätä varten käytimmeCanon PowerShot G7 X Mark II -kameraa", kertoo Laura, jonka Instagram-käyttäjänimi on @laurabingham93.

"Jokainen meistä tarvitsi pienen kameran, jotta pystyimme kuvamaan tuntemuksemme omassa rauhassa. Tämä oli rehellisempi tapa kuvata kokemus kuin antaa haastatteluja kuvausryhmälle. Säilytimme kameroita taskussa tai kasseissa, joten kamera oli aina käsillä sopivan hetken koittaessa."

Mitkä olivat suurimmat haasteet videoiden ulkokuvaamisessa seikkalullanne?

"Kun haasteelle omistautuu täysin sekä henkisesti että fyysisesti, kokemuksen kuvaaminen pääsee helposti unohtumaan. Tämä koski etenkin minua, koska toivoin, että retki olisi jo ohi ja voisin palata perheeni luo. Mutta matkan tarkoituksena oli kertoa tarina ja tuottaa sisältöä sekä itsellemme että sponsoreillemme. Haastetta ei voinut jättää keskeen. Matkan onnistumisen kannalta oli erittäin tärkeää, että PowerShot G7 X Mark II -kameran pystyi vetämään taskusta nopeasti ja sitä pystyi käyttämään välittömästi. Näin saatoimme loput ajasta keskittyä kulkemaan niin tehokkaasti ja nopeasti kuin mahdollista."

Ness Knight sits on a sandy riverbank filming a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

Mitä seikkoja otit huomioon kameraa valitessasi?

"Olen oppinut, että mukana kannettava paino vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka kivaa matkalla on. Jos mukana on pikkuruinen, mutta uskomattoman laadukasPowerShot G7 X Mark II -kamera, on reissusi entistäkin hauskempi."

"Heitimme kamerat aurinkorasvan, aurinkolasien ja päivän ruuan sekaan kasseihin, joita pidimme edessämme kajakeissa. Kamerat osoittautuivat jykeviksi ja kestäviksi. Ne kestivät erittäin hyvin kosteutta, päinvastoin kuin läppäri, johon siirsimme kuvamateriaalin. Jos meitä huoletti, että kamerat olivat saaneet liikaa kosteutta, laitoimme ne kuivumaan riisipusseihin. Piti vain muistaa varoa kameroita, kun otti kupillisen riisiä syötäväksi, mutta menetelmä toimi!"

Oliko kameraa helppo käyttää?

"Toimintamme luonteen vuoksi oli todella tärkeää, että kameran käyttö ei vaatinut meiltä paljoa. Luotimme paljon automaattiseen kuvaustilaan, koska meillä ei juurikaan ollut aikaa muuttaa asetuksia. Jos kameran käyttö ei ole kovin tuttua eikä tilanteessa ole aikaa muuttaa asetuksia ja kuvaustilaa, PowerShot G7 X Mark II -kameran automaattinen asetus on niin hyvä, että se säätää asetukset itse tilanteen mukaan. Kamera pärjäsi erinomaisesti erilaisissa valo-olosuhteissa. Se valotti näkymän oikein riippumatta siitä, olimmeko suorassa auringonvalossa vai öisen viidakon lehtikatveen alla riippumatossa.

"Toinen todella hyväPowerShot G7 X Mark II -kameran ominaisuus on, että kameran näytön voi kääntää ylöspäin, jolloin itsensä voi sommitella kuvaan hyvin. Näin näet, onko kuva tarkennettu sinuun vai ei ja mitä taustallasi on. Ominaisuudesta on paljon hyötyä vloggauksessa, ja sen ansiosta kameran käyttö liikkeellä ollessa oli entistäkin helpompaa."

Adventurer Laura Bingham stands chest deep in the Essequibo River, holding a machete aloft. Photograph by Jon Williams.

Oletko iloinen, että jaksoit ottaa matkalla kuvia ja videoita?

"Jokainen hetki oli niin intensiivinen, että monet asiat unohtuivat matkan varrella. On yksinkertaisesti mahdotonta muistaa kaikkea, ja onkin olemassa vaara, että kauniit hetket unohtuvat. Kotiin saavuttuamme muistot ovat sulautuneet toisiinsa ja sumentuneet. Valokuvien ja videoiden ansiosta voimme muistella matkan hetkiä kerta toisensa jälkeen."

Mitä vinkkejä antaisit muille, jotka haluavat vlogata seikkailujaan?

"Canon PowerShot G7 X Mark II on loistava valinta, jos tarkoitus on kuvata vlogeja sosiaaliseen mediaan. Se on erinomainen ja monipuolinen kamera vloggaajalle. Se ei hidasta menoa, vaan auttaa seikkailuilla.

"Sisältöä ei voi ikinä olla liikaa. Vaikka ajattelisi jo luoneensa tarpeeksi sisältöä, aina on varaa kokeilla uusia keinoja ja kuvakulmia, kunnes jokin osoittautuu toimivaksi. Älä anna kykyjesi ja virheidesi rajoittaa itseäsi ja pyydä apua tarvittaessa."

Teksti: Matthew Bowen

*Canon PowerShot G7 X Mark II on suunniteltu ympäristöihin, joiden lämpötila on 0–40 °C ja ilmankosteus 10–90 %. Kameran normaalia toimivuutta ääriolosuhteissa ei voida taata. Vesitiivis kotelo (40 m) WP-DC55 on saatavana erillisenä lisävarusteena.

** Tässä artikkelissa olevassa videossa on yhdistelty vlog-sisältöä, jonka Laura, Ness ja Pip ovat kuvanneet Canon PowerShot G7 X Mark II -kameralla, sekä sisältöä, jonka ammattilaiskuvaaja Peiman Zekavat on kuvannut Canon EOS C300 Mark II- ja Canon EOS 5D Mark IV -kameroilla ja L-sarjan objektiiveilla.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Inspirointiosiostamme löydät parhaat kuvausvinkit, osto-oppaat ja haastattelut – eli kaiken mitä tarvitset löytääksesi juuri sinulle sopivan kameran tai tulostimen ja herättääksesi seuraavan ideasi henkiin.

Takaisin tarinoihin