ASIAKASTARINA

Ympäristövastuullista tulostusta

Printing for a better planet

Cantec on perheyritys, jonka perusti nykyisen toimitusjohtajan Greg Tuohyn isä vuonna 1994.

Greg Tuohy aloitti toimitusjohtajana vuonna 2011. Cantec on hänen ohjauksessaan laajentanut liiketoimintansa nelinkertaiseksi. Yritys tarjoaa tulostuslaitteiden käyttöönotto- ja asennuspalveluita, tulostusympäristön hallintapalveluita ja asiakirjahallinnan ratkaisuja ja graafisen suunnittelun ratkaisuja.

Cantec on ollut Canon-kumppani vuodesta 1994 alkaen ja se nousi Platinum-kumppaniksi vuonna 2018.

Cantek, case study, partner, exterior, landscape

Tarjolla vihreämpi tulevaisuus

University College Corkin tarjouskilpailussa Cantecin tarjouksessa keskeisessä asemassa olivat ympäristövastuullisuus ja kestävän kehityksen parhaat käytännöt. Yliopisto etsi ratkaisua, jolla se voisi hallita laitteitaan tehokkaammin ja joka tehostaisi tulostuksen työnkulkuja. Kustannustehokkuuden ja virtaviivaistetun laitehallinnan lisäksi ratkaisun oli tarjottava käyttäjille heidän odottamansa korkea tulostuslaatu sekä täytettävä myös kestävän kehityksen vaatimukset, kuten vähäinen energiankulutus ja laitteiden pitkä elinkaari.

Cantecin toimitusjohtaja ja UCC:n entinen opiskelija Greg Tuohy ymmärsi heti, että yliopiston arvojen mukaisessa ratkaisussa ei ollut kyse pelkästään tulostustehokkuudesta. Greg Tuohy halusi ylittää odotukset ja tarjosi yliopistolle Canonin uusiovalmistettuja EQ80-laitteita, joiden ympäristövaikutukset ovat laitteiden tehokkuudesta huolimatta vähäisiä.

EQ80-laitteet ovat Canoniin imageRUNNER ADVANCE -valikoiman eniten myytyjä malleja, jotka on suunniteltu energiatehokkaiksi ja jotka on uusiovalmistettu tiukkojen tuotantostandardien mukaisesti Giessenin tehtaalla Saksassa.

Uusiovalmistuksessa peräti 80 % materiaaleista on saatu kierrätetyistä laitteista, mikä vähentää vastaavasti laitteen valmistuksen hiilidioksidipäästöjä2 jopa 80 %. Greg Tuohy valitsi UUC:n tarjoukseen EQ80 imageRUNNER ADVANCE 6065i- ja 4045i-mustavalkolaitteita sekä imageRUNNER ADVANCE Gen 3 III C3500 -värilaitteita.

Tarjoukseen kuului myös kolmivaiheinen suunnitelma, jossa nykyiset laitteet arvioidaan ja poistetaan käytöstä, uudet suojatut laitteet asennettaan yliopiston verkkoon ja Canonin Managed Print Solution -ratkaisu otetaan käyttöön maksuperusteista tulostusta varten. Suunnitelma on mahdollista toteuttaa ilman häiriöitä UUC:n päivittäiseen toimintaan. Kahden kuukauden kesätauon aikana vaiheessa 1 asennettiin opiskelijoiden käyttöön yli 40 laitetta sekä toteutettiin uniFLOW-ratkaisun asennus ja testaus. Tätä seurasivat suunnitelman mukaisesti yleinen käyttöönotto ja vanhojen laitteiden poistaminen käytöstä.

Cantecin tarjoaman ratkaisun ansiosta UCC on nimetty kestävän kehityksen National Procurement Award -palkintoehdokkaaksi. Greg Tuohy on myös mukana yliopiston ympäristövastuullisen tulostuksen ohjausryhmässä.

Näkemiin, mutta ei hyvästi

University College Corkilla oli käytössään satoja pöytäkoneita, joiden kustannuksista yliopistolla ei ollut kokonaiskuvaa – puhumattakaan laitteiden ympäristöjalanjäljestä. Greg Tuohyn mukaan UCC:lla oli useita satoja laitteita, jotka olisi arvioitava ja poistettava käytöstä. Laitesopimukset olivat lähestymässä loppuaan, joten jotain olisi tehtävä seuraavan kolmen vuoden aikana. Vanhat laitteet korvattiin Canonin EQ80-malleilla, ja uusimmat työpöytälaitteet ja niiden värikasetit lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Vanhemmat laitteet lahjoitettiin henkilökunnalle kotikäyttöön ja käyttökelvottomat laitteet kierrätettiin.

Irlannin valtio on sitoutunut vähentämään hiilijalanjälkeä 7 % seuraavan viiden vuoden aikana. Cantec on selvästi edellä tätä aikataulua. UCC-projektin jälkeen Cantec on sitoutunut noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita kaikessa toiminnassaan.

Cantec suunnittelee vaihtavansa kaikki ajoneuvonsa sähkökäyttöisiksi vuoteen 2023 mennessä. Yritykseen on perustettu ympäristötiimi, joka arvioi jatkuvasti toimintatapojen ja käytäntöjen muutosprosessia.Uusiovalmistetut tuotteemme korostavat sitoutumistamme kestävään kehitykseen. Julkisten hankintojen tarjouskilpailussa on käynyt selvästi ilmi, että monet kilpailijoistamme eivät ole vielä lähelläkään tasoamme.

Greg Tuohy
Toimitusjohtaja
Cantec Ireland

EQ80 oli luonnollinen valinta University College Corkille. UCC etsi laitteita, jotka ovat paitsi luotettavia ja kestäviä, myös ympäristövastuullisia. Yritys tarvitsi käyttöönsä ratkaisun, jonka käyttöönotto ja hallinta ovat skaalautuvia. EQ80-laitteet ovat Canonin palkitun imageRUNNER ADVANCE -valikoiman eniten myytyjä malleja, jotka ovat olleet asiakkaan käytössä normaalin sopimuskauden ajan (yleensä 3–5 vuotta). Tämän jälkeen laitteet on toimitettu Canonin tehtaalle Giesseniin, jossa ne on uusiovalmistettu standardoidussa prosessissa.

Cantek, case study, partner, building

Vastaanotto, arviointi, purkaminen ja puhdistaminen

Jokainen laite tarkistetaan huolellisesti sen saapuessa tehtaalle, jotta voidaan varmistaa, että laite täyttää kaikki uusiovalmistukseen tarvittavat standardit. Tämän jälkeen laitteet puretaan kokonaan ja osien sopivuus uusiovalmistukseen arvioidaan. Vaatimukset täyttävät osat puhdistetaan huolellisesti kuiva- ja märkäkäsittelyissä, ja muut osat kierrätetään.

Purkaminen, kiintolevyn tyhjennys, laiteohjelmiston päivitykset, sähköstandardien vaatimuksien tarkistus, laaduntarkastus

Laite puretaan osiin ja tarvittavat uudet osat liitetään laitekokoonpanoon. Jokainen osa kirjataan ja liitetään seurantajärjestelmään samalla tavalla kuin uutta laitetta valmistettaessa. Laitteen kiintolevy tyhjennetään täysin Yhdysvaltain puolustusministeriön hyväksymällä menetelmällä (DoD 5220-22.M). Laitteen ohjelmisto päivitetään uusimpaan laiteohjelmistoversioon. Sähkökaapelit testataan ja laitteeseen liitetään käyttöoppaat ja apuohjelmien asennuslevyt. Lopputarkastuksessa EQ80-laitteen on täytettävä samat tiukat laatuvaatimukset kuin kaikkien uusienkin Canon-laitteiden.

Uusiovalmistuksessa pitkä käyttöikä, luotettavuus ja huippulaatu ovat avainasemassa, jotta jokainen laite täyttää kestävän kehityksen vaatimukset. Jokaiselle EQ80-laitteelle annetaan sama takuu kuin uusillekin laitteille. Uusiovalmistus ei ainoastaan anna uutta virtaa imageRUNNER ADVANCE -laitteelle, vaan pidentää merkittävästi sen käyttöikää.

EQ80-hanke on vain yksi monista tavoista, joilla Canon haluaa edistää kestävää kehitystä. Canonin kaikkea liiketoimintaa ohjaa Kyosei-filosofia. "Kyosei” on japania ja tarkoittaa ”yhteisen hyvän puolesta elämistä ja työskentelyä”.

Pyrimme varmistamaan, että Canon, sen henkilöstö, tuotteet ja palvelut tuovat hyötyjä paitsi asiakkaillemme myös laajemmin yhteiskunnalle. Kestävän kehityksen ohjelmamme Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa (EMEA) on saanut Global Good Awards -palkinnon kiertotalouden edistämisestä. Olemme myös saaneet viisi Ecovadis Gold CSR -luokitusta, joiden perusteella olemme huippuluokkaa (Top 5 %) kestävän kehityksen käytäntöjen osalta.

* uniFLOW on tulostuksen, skannauksen ja laitehallinnan ohjelmistoalusta, jonka ansiosta organisaatiosi saa täyden hyödyn monitoimitulostimistaan, skannauslaitteistaan ja suurkuvatulostimistaan.

Canonin EQ80-sarja

Canonin EQ80-valikoimassa on laadukkaita uusiovalmistettuja monitoimitulostimia, joissa on samat luotettavat kopiointi-, skannaus- ja tulostusratkaisut kuin uusissa malleissa ja jotka tarjoavat merkittäviä etuja sekä yrityksellesi että ympäristölle.

EQ80-esite
Canon Camera

Aiheeseen liittyvät ratkaisut

Lue lisää

Katso miten Canon voi tehostaa yrityksesi liiketoimintaa

OTA YHTEYTTÄ

-->