NYKYAIKAISTA

Informaationhallintaa terveydenhuollon tarpeisiin

Therefore-järjestelmän avulla

NYKYAIKAISTA


PAPERIN PYÖRITTELY ON VÄHENTYNYT HUOMATTAVASTI. HELPPO HAKEMINEN, HELPPO YLLÄPITO JA PROSESSIEN LIITTÄMINEN DOKUMENTTIEN YMPÄRILLE ON NYT MAHDOLLISTA.

Antero Julkunen, tietohallintojohtaja, ISLAB

Tavoitteena informaationkäsittelyn helpottaminen

Kliinisiä laboratoriopalveluja tuottava liikelaitoskuntayhtymä ISLAB käsittelee vuosittain jopa 8,5 miljoonaa laboratoriovastausta. Laboratorion eri tarpeisiin tarvittiin kustannustehokas ja selkeä informaationhallintajärjestelmä, joka helpottaisi myös sisäisten arviointien prosessointia.

Neljän sairaanhoitopiirin alueella toimiva organisaatio kärsi aikaisemmin usean eri järjestelmän aiheuttamasta tietokaaoksesta, kun informaatio oli hajautunut moniin eri paikkoihin. Canonin avulla olikin tarkoitus ratkaista monenlaisia dokumentinhallinnan, laadunarvioinnin, sopimushallinnan ja julkiselle sektorille ominaisten organisaatiorajat ylittävien prosessien haasteita.

Tavoitteena

Apua arkeen

Tiedon hajautuminen eri järjestelmiin vaati aikaisemmin liikaa ohjelmointia ja teki ylläpidosta vaikeaa. Monipuolisen Therefore-pohjaisen kokonaisuuden käyttöönotto on sujunut ongelmitta ja tuonut paljon helpotusta arkeen, kun paperien manuaalinen käsittely on vähentynyt ja tieto on nyt ajantasaisesti juuri oikeiden henkilöiden saatavilla. Ylläpito on nopeaa ja ketterää, ja myös muutostilanteet voidaan nyt ennakoida paremmin ja niihin on mahdollista reagoida nopeasti. Yhteistyössä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kanssa toteutettu, kemikaalien tietoja sisältävä Kemikaalikortisto on myös osoittanut Thereforen joustavuuden etenkin käyttöoikeuksien hallinnan ja tietojen oikeellisen säilyttämisen osalta.

Apua arkeen

Tukea ja toteutuksia

Uuteen järjestelmään tyytyväinen henkilöstö pohtii tällä hetkellä sisäisesti mihin kehitystyötä jatketaan tulevaisuudessa. Tällä hetkellä ISLABin käytössä ovat sopimushallinnan ratkaisut, sisäisten arviointien dokumentointi- ja seurantajärjestelmä, käyttöarkisto, kemikaalikortisto sekä ratkaisut taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon dokumentinhallintaan.

Seuraavia hankkeita Thereforen parissa tulevat olemaan muun muassa sisäisten ja ulkoisten palautteiden vieminen yhteen kokonaisuuteen ja asiakaspalauteprosessin käsitteleminen keskitetysti yhdessä järjestelmässä. ”Järjestelmän ylläpitäminen on ollut helppoa, ja olemme saaneet runsaasti tukea Canonilta kaikissa ongelmatilanteissa. Substanssiosaaminen on ollut tässä asiassa todella hyvällä tasolla”, Antero Julkunen toteaa.SILLOIN KUN ON APUA TARVITTU, SE ON AINA LÖYTYNYT NOPEASTI.

Pertti Pitkänen, tietojärjestelmäsuunnittelija, ISLAB

Lue koko asiakastarina, lataamalla esite.

LATAA ESITE

Aiheeseen liittyvät ratkaisut

Kiinnostuitko sähköisen dokumentinhallinnan ratkaisusta?
-->