Artikkeli

Monipuolinen paperituloste pitää pintansa muuttuvassa maailmassa

Celebrations at Table

Elämämme pyörii nykyään pitkälti sähköisten viestintävälineiden ympärillä. Luemme yhä enenevissä määrin uutiset tabletilta, tarkastamme kalenterimerkinnät puhelimestamme ja kommunikoimme sähköpostien välityksellä. Monesti tuleekin unohdettua, kuinka monipuolinen, hyödyllinen ja valloittava väline paperituloste parhaimmillaan saattaa olla. 

Siksi halusimme kysyä sosiaalisessa mediassa, millaisena paperitulosteiden merkitys koetaan. Samalla järjestimme kilpailun, jonka pääpalkintona oli – mikäs muukaan kuin – tulostettu taulu itselle tärkeästä kuvasta. 

Saimme lyhyessä ajassa paljon monipuolisia ja innovatiivisia vastauksia, joista kävi hyvin ilmi, ettei paperi ole katoamassa minnekään. Päinvastoin: hektisessä digitaalisessa maailmassa paperi tuntuu tutulta ja turvalliselta, mutta se auttaa myös ratkaisemaan arjen konkreettisia haasteita ja pelastamaan pulasta. Paperitulosteet ovat edelleen tärkeässä roolissa harrastuksissa sekä tuovat perinteikkyyttä ja juhlavuutta elämän erityisiin tilanteisiin.

Dog on podium

Harrastuksista enemmän irti monipuolisilla paperitulosteilla

Kilpailun osallistujista suuri osa käyttää paperia erilaisten harrastusten tukena. Paperilla onkin monenlaisia rooleja aina nukkekotien sisustuksesta koiranäyttelyiden esittelylehtisiin. 

Ommellessa kankaalle asetettavat kaavat ovat tuiki tärkeä osa ompelutyön onnistumista, ja neuloessa silmukkaohjeita on monen mielestä paljon helpompi seurata paperilta, etenkin kun jo neulotut silmukkakerrokset voi merkata paperiin näppärästi. Paperille voi myös hahmotella erilaisia kirjoneulekuvioita. Moni öljyvärimaalauksen harrastaja taas kertoi, että taulujen maalaaminen helpottuu huomattavasti, kun vierelle tulostaa kuvan malliksi. 

Monet vastaajista ovat löytäneet helpon tavan keksiä myös lapsille tekemistä tulosteiden avulla. Internetistä löytyy paljon erilaisia tulostettavia värityskuvia, joita kokoamalla saa aikaan lähes loputtoman määrän personoituja värityskirjoja kunkin lapsen mieltymysten mukaan.

Bed with pictures beside

Paperituloste pelastaa pulasta

Harrastusten lisäksi vastauksissa korostui paperitulosteiden rooli sekä matkaillessa että juhlia järjestäessä. Erilaiset matkailudokumentit, matkasuunnitelmat ja paperiset kartat ovat hyödyllisiä apuvälineitä etenkin sellaisissa paikoissa, joissa nettiä ei pääse käyttämään tai kännykän akusta saattaa loppua virta. Monelle mobiililipun kaveriksi tulostettu paperinen matkalippu tuo sekä turvan että nostalgian tunnetta - ja auttaa paremmin myös pääsemään lomatunnelmaan, kun käsissä on konkreettinen ja kosketeltava matkasta muistuttava paperi. Monelle kyselyymme vastanneista matkalippujen tulostaminen olikin tärkeä osa lomarutiineja. 

Akun loppuminen ei kuitenkaan ole välttämättä se pahin tilanne, jossa tulosteiden arvon saattaa joutua huomaamaan. Tulosteita tarvitaan usein nimittäin silloin, kun tekniikka lopullisesti pettää: jos muistitikku hajoaa tai kone putoaa mökkilaiturilta järveen, varalle tulostetut tärkeät asiakirjat voivat pelastaa monelta kinkkiseltä tilanteelta.

Photographs on a table

Moni vastaaja muistutti, että etenkin tärkeissä juhlissa kuten häissä, esimerkiksi plaseerauskortit, menut, ruokien allergeeneistä kertovat kyltit ja tietenkin kutsu- ja kiitoskortit ovat säilyttäneet vankasti paikkansa vuosien varrella. Ja mikäs sen ihanampaa, kuin saada tuoreelta hääparilta ikuinen muisto, vastapainettu kiitoskortti hääparin potrettikuvalla varusteltuna! 

Olemme aikaisemmin kertoneet, miten väritulosteilla voi parantaa myös keskittymiskykyä ja oppimista. Tämä nousi esille myös kilpailuvastauksissa, sillä monella on yhä käytössä vanha kunnon yliviivaustussi esimerkiksi pääsykoemateriaaleja päntätessä. Sähköiset materiaalit on mukava tulostaa ja tehdä niihin omia muistiinpanoja ja merkintöjä, joihin on helppo palata vielä asioita kerrattaessa.

Parasta on fiilistely

Paperitulosteet sopivatkin aivan kaikenlaiseen fiilistelyyn: vastauksissa korostuivat monenlaiset asiat, joihin liittyy paperin kosketeltavuus. Tällaisia ovat esimerkiksi tulostetut keikkaliput, jotta keikkaa odotellessa on jotain hypisteltävää jonossa seistessä sekä erilaiset kunniakirjat, joita on mukava tulostaa, esitellä ja kehystää seinälle. 

Haluamme kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita mielenkiintoisista, ihanista ja lämpimistä tarinoista, joita saimme erilaisista paperin käyttökohteista. Monipuolinen paperi pitää edelleen pintansa ylivoimaisena käyttöliittymänä!

Kysy lisää tulostusratkaisuistamme – ota yhteyttä.

Lue lisää

Aiheeseen liittyvät ratkaisut