PTZ-LAITEOHJELMISTO

Canonin PTZ-kameroiden laiteohjelmistopäivitykset ja lisäsovellukset

Canon etsii jatkuvasti uusia ja intuitiivisia tapoja parantaa nykyisten PTZ-kameroidensa toiminnallisuutta. Tutustu kaikkiin Canonin PTZ-kameroihin saatavilla oleviin uusimpiin laiteohjelmistoihin ja sovelluksiin täältä. Olipa kyseessä automaattinen seuranta tai erittäin vaativa SRT- tai FreeD-protokolla, Canonilla on laaja valikoima ilmaisia päivityksiä, jotka voivat mullistaa käyttäjän tuotannon.

Katso saatavilla olevat laiteohjelmistolataukset valitsemalla PTZ-kameran malli. Lisätietoja laiteohjelmistopäivityksistä ja lisäsovelluksista löytyy alta. Tietoa lisäsovellusten ostovaihtoehdoista saat ottamalla yhteyttä paikalliseen Canon-jälleenmyyjään.

Huhtikuu 2023: automaattinen seurantasovellus (RA-AT001)

Lukitse kuvaus pääpuhujaan kasvojen-/pääntunnistuksella, joka seuraa kuvauskohdetta automaattisesti tämän liikkuessa esiintymislavalla. Lisää tuotantoon uusi ulottuvuus hyödyntämällä erinomaisten 4K PTZ -kuvien voima vaivattoman automaation avulla. Automaattinen seuranta on sisäänrakennettu (Edge-)sovellus eikä siis PC-pohjainen, mikä tarkoittaa helppoa asennusta ilman tarvetta käyttää tehokkaita prosessointitietokoneita.

Tasainen ja tarkka seuranta
Canonin pitkälle kehitetyn käyttömekanismin ansiosta PTZ-kamera pystyy seuraamaan ihmisiä eri nopeuksilla hitaista nopeisiin liikkeisiin.

Ensisijainen näyttöalue
Seuraa kohdetta varmistaen samalla, että taulut, diat tai näytöt pysyvät aina kuvakulman sisällä.

Panoroinnin/kallistuksen pysäytysalue
Estää ei-toivotun panorointi- ja kallistussäädön, joka seuraa kohteen pieniä heiluvia liikkeitä tämän kulloisessakin paikassa.

Joustava sommittelu
Varmista täydellinen kulma huomioimalla seurattavan kohteen sommittelu, kuten kehon koko.

Kiinteä katselukulma-alue
Säilytä haluttu kulma valitsemalla alue, jolla seuranta lopetetaan, kun kohde siirtyy kyseiselle alueelle.

Alkuperäisaseman palautus
Varmista, että jotain oleellista saadaan aina talteen siirtämällä kuvakulma ennalta määritettyyn alkuperäisasemaan, kun seurattava kohde kadotetaan.

Dynaaminen seurantaherkkyys
Hitaille tai nopeille liikkeille voidaan hienosäätää 10 herkkyystasoa. Mitä suurempi luku, sitä ketterämmin PTZ-kameran seuranta toimii, jolloin myös dynaamiset liikkeet saadaan talteen.

Älykäs ihmisten tunnistus
Valitsee seurantakohteeksi automaattisesti määritetyllä alueella olevan ihmiskehon kohteen nopeaa tunnistamista varten. Tarkempaa tunnistamista varten voidaan ottaa käyttöön manuaalinen kohteen valinta.

Poissulkemisalueen automaattinen valinta
Luomalla poissulkemisalueita voidaan varmistaa, että ei-toivottuja ihmisiä ei seurata. Näin varmistetaan, että tarkennus tapahtuu aina haluttuun seurantakohteeseen.

Automaattinen seurantasovellus on saatavilla malliin CR-N700 huhtikuusta 2023. CR-N500- ja CR-N300-malleihin sen odotetaan tulevan vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä.

Auto Tracking -sovelluksen ostamiseen liittyvää lisätietoa saat ottamalla yhteyttä paikalliseen Canon-jälleenmyyjään tai Canon-toimistoon.

Auto Tracking -ohjelmisto
kameran asetukset

Huhtikuu 2023: Auto Loop -sovellus (RA-A001)

Ohjelmoi kameraan toistuvia panorointi-, kallistus- ja zoomausliikkeitä, jotka auttavat kuvaamaan live-esiintymistä tarkasti ja luotettavasti niin, että kamera ei tarvitse käyttäjää. Auto Loop -toiminto on sisäänrakennettu (Edge-)sovellus eikä siis PC-pohjainen, mikä tarkoittaa helppoa asennusta ilman tarvetta käyttää tehokkaita prosessointitietokoneita.

Liikkeiden ohjelmoinnin joustavuus
Edestakainen silmukointi voidaan saattaa ohjelmoiduksi liikkeeksi, mikä tarkoittaa, että kameran käyttäjää ei tarvita.

Helppokäyttöiset ja tarkat säädöt
Canonin pitkälle kehitetyn käyttömekanismin tehoa hyödyntävä Auto Loop -toiminto mahdollistaa PTZ-kameran liikkeiden tarkan automaattisen ohjauksen.

Mukautettavat asemat ja reitit
Sovellus tukee viittä erillistä esiohjelmoitua silmukkaa, joista jokaisessa voi olla enintään neljä asemaa/paikkaa, joten se sopii erinomaisesti erilaisiin live- ja tallennettuihin tuotantoihin.

Kaksi intuitiivista silmukkatilaa
Jatkuvat ja vastavuoroiset silmukkatilat mahdollistavat kameran liikkeen suhteen täyden joustavuuden. Jatkuva silmukka mahdollistaa kameran jatkuvan silmukkaliikkeen asemista A-B-C, kun taas vastavuoroinen silmukka mahdollistaa kameran siirtymisen asemista A-B-C asemiin B-A-B ja asemiin C-B-A.

Helppo käyttöliittymä
Sovellukseen voidaan tallentaa viisi automaattista liikereittiä, joita on helppo luoda/muokata käyttöliittymästä esikatseluvideon avulla.

Automaattinen silmukointisovellus on saatavilla malliin CR-N700 huhtikuusta 2023. CR-N500- ja CR-X300-malleihin se saadaan vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä.

Auto Loop -sovelluksen ostamiseen liittyvää lisätietoa saat ottamalla yhteyttä paikalliseen Canon-jälleenmyyjään tai Canon-toimistoon.

Auto Loop -kuvia
Auto Loop -ohjelmiston käyttöliittymä

Huhtikuu 2023: SRT- ja FreeD-protokollat

Canonin PTZ-valikoimassa on nyt myös kaksi uutta protokollaa, joiden avulla integroiminen lisättyyn ja virtuaaliseen todellisuuteen painottuvien lähetysten työnkulkuihin on helppoa ja saumatonta. Laiteohjelmisto on ladattavissa CR-N300- ja CR-N500 PTZ -kameroille. CR-X300-kameralle se on saatavilla myöhemmin vuonna 2023.

SRT
SRT (Secure Reliable Transport) -protokolla on etätuotantomarkkinoilla arvostettu videolähetysprotokolla, joka toimii laadukkaasti, luotettavasti ja ilman viiveitä arvaamattomissakin verkko-olosuhteissa. Tämä lähetysalalla yleisesti käytetty protokolla on nyt yhteensopiva Canonin CR-N300- CR-N500- ja CR-X300-PTZ-kameroiden kanssa.

FreeD
FreeD-protokolla on laajasti käytössä virtuaalistudioissa ja VR/AR-tuotannoissa. Canonin CR-N500, CR-N300 ja CR-X300 ovat nyt helposti integroitavissa virtuaalituotantoihin, kuten uutisiin, sääennustuksiin, urheilu- ja livetapahtumiin, kiitos protokollan, jonka ansiosta niiden panoroinnit, kallistukset, zoomaukset, tarkennukset ja himmennykset voi lähettää reaaliaikaisesti sekä sijoittaa PTZ-kameran virtuaaliympäristöön, kuten Unreal Engineen.

Huhtikuu 2023: PTZ-kameroiden web-kameraohjain

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Livetapahtumien striimaukseen sekä erilaisten yritysympäristöjen videoneuvotteluihin sopivien etäkameroiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti pandemian myötä. PTZ-infrastruktuurin tarjoamat mahdollisuudet on otettu iloiten vastaan useilla sektoreilla, kuten korkeakouluissa, konserteissa, teattereissa ja seurakunnissa.

Canonin uusi Webcam Driver1 Windows-käyttöjärjestelmiin helpottaa PTZ-kameroiden käyttöönottoa korkealaatuiseen striimaukseen, verkkokamerakäyttöön, pidempiin LAN-kaapelointeihin ja useiden kameroiden rekisteröintiin.

4K 30p -lähtö
LAN-verkon ja uuden USB-ohjaimen kautta käyttäjät voivat nyt käyttää CR-N300-, CR-N500- ja CR-X300-kameraa videostriimaukseen jopa 4K 30p2 -tarkkuudella. Lisäksi PC-tietokoneeseen liitetyn kameran voi sijoittaa entistä joustavammin.

Automaattinen kameran tunnistus
Uusi ohjelmisto tunnistaa PC-tietokoneen kanssa samassa verkossa olevat yhteensopivat Canon PTZ -kamerat. Näin käyttäjät tunnistavat vaivatta kamerat, jotka he haluavat rekisteröidä ohjelmistoon.

Rekisteröi useita kameroita
Voit rekisteröidä ohjelmistoon enintään viisi kameraa, joten asennuksesta riippuen on helppo valita käytettävä kamera tietokoneesta.

USB-C v LAN

4K 30P2 -kuvanlaatu on nyt käytettävissä, kiitos lähdön LAN-yhteyden kautta. USB:n käyttö on rajallista, koska kaapelin enimmäispituus on tavallisesti 3 metriä. LAN-yhteydessä käytettävissä on huomattavasti pidemmät kaapelit, mikä sopii täydellisesti suuriin saleihin. Esimerkiksi yliopistossa sen sijaan, että PTZ-kamera on 3 metrin USB-yhteyden päässä kannettavasta, Canonin uuden verkkokameraohjaimen ansiosta käyttäjät voivat asentaa kameran luentosalin perälle ilman, että luotettavuus tai laatu kärsivät.

Ratkaisu kaikkiin kuvaustilanteisiin

Katso miten Canonin PTZ-ratkaisut hyödyntävät edistyksellistä kuvantamistekniikkamme tehokkaasti erilaisissa kuvaustilanteissa.

 • TV-lähetykset ja -studiot

 • Live-tapahtumat ja musiikkiesitykset

 • Yritystapahtumat ja -esitykset

 • Korkeakoulut

 • Seurakuntien käyttöön

 • Ulko- ja urheilulähetykset

 • Vastaavat tuotteet

  Canonin turvakamerat tarjoavat ratkaisun vaativiin valvontatehtäviin. Pienikokoisten mutta tehokkaiden kameroiden kuvanlaatu on erinomainen myös heikossa valaistuksessa, jolloin turvallisuusriskit ovat suurempia.

  • PTZ-kamerat

   CR-N700

   Poikkeuksellinen ammattilaisen 4K60P-tason PTZ -kamera, jossa on 12G-SDI-liitäntä ja luokkansa johtava automaattitarkennus sekä optio laajentaa älykkääseen automaattiseurantaan.
   Näytä tiedot CR-N700
  • PTZ-kamerat

   CR-N500

   CR-N500-kamerassa on 15-kertainen optinen zoomaus, 4K UHD -kuvanlaatu ja Dual Pixel -automaattitarkennus sekä lisävarusteena saatava älykäs tarkennuksen seuranta, joiden ansiosta voit striimata korkealaatuista videokuvaa helposti ja sujuvasti.
  • PTZ-kamerat

   CR-N300

   4K UHD -tarkkuuden, 20-kertaisen optisen zoomauksen, hybridiautomaattitarkennuksen ja lisävarusteena saatavan älykkään tarkennuksen seurannan sekä monipuolisten IP-striimaus ja -ohjausprotokollien ansiosta voit tehdä vaikutuksen yleisöösi uusilla tavoilla.
  • PTZ-kamerat

   CR-X300

   Kompakti IP65-luokiteltu PTZ-kamera, jossa on 4K-tarkkuus, 20-kertainen optinen zoom ja IP-suoratoisto sekä monipuoliset säädöt.
   Näytä tiedot CR-X300
  1. Koskee vain CR-N300-, CR-N500- ja CR-X300-kameroita
  2. Tulostustarkkuus määräytyy käytettävän sovelluksen sen mukaan