PTZ-RATKAISUT

Enemmän yhteyksiä, enemmän striimauksia: Canon PTZ -kameroiden uusi 4K-toiminto

Canon on saanut tiuhaan tahtiin suosiota etä-PTZ (panorointi, kallistus, zoomaus) -sektorilla ja vakiinnuttaakseen asemansa markkinajohtajana se on julkistanut uuden Webcam Driver -ohjaimen – ladattavissa tuota pikaa – joka tuo lisää toimintoja ja yhteysvaihtoehtoja PTZ-kameroihin. Tämän uuden ohjelmiston lisäksi PTZ-valikoimaan on lisätty myös kaksi uutta protokollaa – SRT- ja FreeD-protokollat – jotta integroiminen lisättyyn ja virtuaaliseen todellisuuteen painottuvien lähetysten työnkulkuun on saumatonta.

Enemmän yhteyksiä, enemmän striimauksia: Canon PTZ -kameroiden uusi 4K-toiminto

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Nopeasti kasvavat markkinat

Livetapahtumien striimaukseen sekä erilaisten yritysympäristöjen videoneuvotteluihin sopivien etäkameroiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti pandemian myötä. PTZ-infrastruktuurin tarjoamat mahdollisuudet on otettu iloiten vastaan useilla sektoreilla, kuten korkeakouluissa, konserteissa, teattereissa ja seurakunnissa.

Canonin uusi Webcam Driver1 Windows-käyttöjärjestelmiin helpottaa PTZ-kameroiden käyttöönottoa korkealaatuiseen striimaukseen, verkkokamerakäyttöön, pidempiin LAN-kaapelointeihin ja useiden kameroiden rekisteröintiin.

4K 30p -lähtö
LAN-verkon ja uuden USB-ohjaimen kautta käyttäjät voivat nyt käyttää CR-N300-, CR-N500- ja CR-X300-kameraa videostriimaukseen jopa 4K 30p2 -tarkkuudella. Lisäksi PC-tietokoneeseen liitetyn kameran voi sijoittaa entistä joustavammin.

Automaattinen kameran tunnistus
Uusi ohjelmisto tunnistaa PC-tietokoneen kanssa samassa verkossa olevat yhteensopivat Canon PTZ -kamerat. Näin käyttäjät tunnistavat vaivatta kamerat, jotka he haluavat rekisteröidä ohjelmistoon.

Rekisteröi useita kameroita
Voit rekisteröidä ohjelmistoon enintään viisi kameraa, joten asennuksesta riippuen on helppo valita käytettävä kamera tietokoneesta.

USB-C v LAN

4K 30P2 -kuvanlaatu on nyt käytettävissä, kiitos lähdön LAN-yhteyden kautta. USB:n käyttö on rajallista, koska kaapelin enimmäispituus on tavallisesti 3 metriä. LAN-yhteydessä käytettävissä on huomattavasti pidemmät kaapelit, mikä sopii täydellisesti suuriin saleihin. Esimerkiksi yliopistossa sen sijaan, että PTZ-kamera on 3 metrin USB-yhteyden päässä kannettavasta, Canonin uuden verkkokameraohjaimen ansiosta käyttäjät voivat asentaa kameran luentosalin perälle ilman, että luotettavuus tai laatu kärsivät.

Kaksi uutta protokollaa: SRT ja FreeD

Canonin PTZ-valikoimassa on nyt myös kaksi uutta protokollaa, joiden avulla integroiminen lisättyyn ja virtuaaliseen todellisuuteen painottuvien lähetysten työnkulkuihin on helppoa ja saumatonta. Laiteohjelmisto on ladattavissa myöhemmin vuonna 2022 ja on tarkoitettu CR-N300- ja CR-N500-PTZ-kameroille.

SRT
SRT (Secure Reliable Transport) -protokolla on etätuotantomarkkinoilla arvostettu videolähetysprotokolla, joka toimii laadukkaasti, luotettavasti ja ilman viiveitä arvaamattomissakin verkko-olosuhteissa. Tämä lähetysalalla yleisesti käytetty protokolla on nyt yhteensopiva Canonin CR-N300- ja CR-N500-PTZ-kameroiden kanssa.

FreeD
FreeD-protokolla on laajasti käytössä virtuaalistudioissa ja VR/AR-tuotannoissa. Canonin CR-N500 ja CR-N300 ovat nyt helposti integroitavissa virtuaalituotantoihin, kuten uutisiin, sääennustuksiin, urheilu- ja livetapahtumiin kiitos protokollan, jonka ansiosta niiden panoroinnit, kallistukset, zoomaukset, tarkennukset ja himmennykset voi lähettää reaaliaikaisesti sekä sijoittaa PTZ-kameran virtuaaliymnpäristöön, kuten Unreal Engineen.

LAITEOHJELMISTON PÄIVITYS AUTOMAATTISIIN SEURANTA- JA SILMUKOINTISOVELLUKSIIN

Canon CR-N700 tukee nyt sekä automaattisen seurannan ja automaattisen silmukoinnin sovellusta. Tämä laiteohjelmistopäivitys tarvitaan sovellusten uusien ominaisuuksien asentamiseen. Nämä kaksi sovellusta ovat saatavilla jälleenmyyjältä lisähintaan myöhemmin vuonna 2023.

 • Automaattinen seuranta

  Automaattinen seurantasovellus RA-AT001. Lukitse kuvaus pääpuhujaan kasvojentunnistuksella, joka seuraa kuvauskohdetta automaattisesti tämän liikkuessa esiintymislavalla. Kuvaa ja striimaa luentoja, yritystapahtumia, kokoontumisia ja live-esityksiä.

 • Automaattinen silmukointi

  Automaattinen silmukointisovellus RA-AL001. Ohjelmoi kameraan toistuvia panorointi-, kallistus- ja zoomausliikkeitä, jotka auttavat kuvaamaan live-esiintymistä tarkasti ja luotettavasti. Kuvaa livetapahtumia ja musiikkiesityksistä tyylikkäästi.

Ratkaisu kaikkiin kuvaustilanteisiin

Katso miten Canonin PTZ-ratkaisut hyödyntävät edistyksellistä kuvantamistekniikkamme tehokkaasti erilaisissa kuvaustilanteissa.

 • TV-lähetykset ja -studiot

  TV-lähetykset ja -studiot

 • Live-tapahtumat ja musiikkiesitykset

  Live-tapahtumat ja musiikkiesitykset

 • Yritystapahtumat ja -esitykset

  Yritystapahtumat ja -esitykset

 • Korkeakoulut

  Korkeakoulut

 • Seurakunta, kirkko

  Seurakuntien käyttöön

 • Ulko- ja urheilulähetykset

  Ulko- ja urheilulähetykset

 • Vastaavat tuotteet

  Canonin turvakamerat tarjoavat ratkaisun vaativiin valvontatehtäviin. Pienikokoisten mutta tehokkaiden kameroiden kuvanlaatu on erinomainen myös heikossa valaistuksessa, jolloin turvallisuusriskit ovat suuremmpia.

  1. Koskee vain CR-N300-, CR-N500- ja CR-X300-kameroita
  2. Tulostustarkkuus määräytyy käytettävän sovelluksen sen mukaan