PTZ-LAITEOHJELMISTO

Canonin etäohjattavan PTZ-järjestelmän laiteohjelmistopäivitys ja lisäsovellukset

Canonin uudet laiteohjelmistopäivitykset sisältävät runsaasti maksuttomia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka lisäävät Canonin PTZ-kameran, -sovellusten ja -lisävarusteiden joustavuutta ja suorituskykyä entisestään. Katso saatavilla olevat laiteohjelmistolataukset valitsemalla PTZ-kameran malli. Tietoa lisäsovellusten ostovaihtoehdoista saat ottamalla yhteyttä paikalliseen Canon-jälleenmyyjään. Lataa jo tänään, ja hyödynnä kaikki nämä edut.

Kesäkuu 2023: automaattinen seurantasovellus (RA-AT001)

Uudessa laiteohjelmistossa on uusi maksuton automaattinen seurantasovellus RA-AT001 (Lite), jonka täysversio on saatavana maksullisella lisenssillä. Toiminnalliset päivitykset on lueteltu alla.

Uusi maksuton automaattinen seurantasovellus RT-AT001 (Lite)
Maksuton esiasennettu automaattinen seuranta uusimmalla laiteohjelmistolla. Hyödynnä automaattista RA-AT001 (Lite) -seurantasovellusta ja seuraa kohdetta automaattisesti. Maksullinen versio (RA-AT001) tuo lisää joustavuutta.

Tehokkaampi seuranta
Kamera lukittuu valittuun kohteeseen ja seuraa sitä, vaikka kohde liikkuisi ja siirtyisi esteiden taakse. Uuden parannetun seuranta-algoritmin ansiosta sovellus mahdollistaa sen, että kamera pystyy seuraamaan valittua kohdetta älykkäästi ja entistä tarkemmin.

Sulavammat kameran liikkeet
Kohteen seurannan parannetulla panoroinnin/kallistuksen hallinta-algoritmilla saat entistä ammattimaisempaa kuvamateriaalia. Tuloksena on sulavampia ja luonnollisempia seurantaliikkeitä alusta loppuun.

Useiden asetusten tallennus
Enintään viisi asetusta voidaan tallentaa esiasetuksiksi automaattista seurantaa varten.

Uusi alkuasennon näyttöpainike
Helpota alkuasennon tarkistamista määrityksen aikana uuden alkuasennon näyttöpainikkeen avulla.

Rajoita seuranta-aluetta
Estä laitetta seuraamasta kielletyille alueille. Sovelluksen kiellettyjen seuranta-alueiden toiminnon ansiosta voit määrittää alueen, jolle kamera ei voi seurata.

Tehokkaampi seurannan hallinta
Hienosäädetty ohjaus on mahdollista RC-IP1000:n ja Remote Camera Control Application -sovelluksen avulla.

PTZ-kameroiden päivitykset

RC-IP1000 -asennus

Automaattinen seurantasovellus RA-AT001. Lukitse kuvaus pääpuhujaan kasvojentunnistuksella, joka seuraa kuvauskohdetta automaattisesti tämän liikkuessa esiintymislavalla. Kuvaa ja striimaa luentoja, yritystapahtumia, kokoontumisia ja live-esityksiä.

Automaattinen seurantasovellus RT-AT001 (Lite)

-> CR-N700/CR-N500/CR-N300/CR-N100

Uusimmalla laiteohjelmistolla voit käyttää maksutta automaattista RA-AT001 (Lite) -seurantasovellusta ja seurata kohdetta automaattisesti. Maksullinen versio (RA-AT001) tuo lisää joustavuutta.

UVC-lähdön suorituskykyä parannettu

-> CR-N300 ja CR-N100

CR-N300/CR-N100 tukee UVC-standardia, ja se voidaan liittää tietokoneeseen ja sitä voidaan käyttää webkamerana ilman ajurin asetuksia. Laiteohjelmistopäivityksen ansiosta voit toistaa teräväpiirtovideota ja sulavaa Full HD -videokuvaa jopa 30 kuvan sekuntinopeudella myös USB-liitännän kautta.

Laiteohjelmiston päivitys mahdollistaa myös laajemman valikoiman kuvataajuuksia. 59,94 Hz:n taajuudella 30,00 kuvaa/s, 15,00 kuvaa/s, 5,00 kuvaa/s ja 50,00 Hz:n taajuudella 25,00 kuvaa/s, 12,50 kuvaa/s, 5,00 kuvaa/s.

Myös matalampi YUV-tarkkuus (640 x 360) on käytössä. 59,94 Hz:n taajuudella 30,00 kuvaa/s, 15,00 kuvaa/s, 5,00 kuvaa/s ja 50,00 Hz:n taajuudella 25,00 kuvaa/s, 12,50 kuvaa/s, 5,00 kuvaa/s.

Väripalkkien tuki

-> CR-N500/CR-N300/CR-N100

CR-N500-, CR-N300- ja CR-N100-malleihin on lisätty väripalkkien tuki ja kolme signaalivaihtoehtoa.

Edistyksellinen kuvanhallinta

-> CR-N700

Uuden laiteohjelmiston myötä CR-N700-malliin tulee kolme tärkeää päivitystä:

 • Clear Scan -asetusten parannus, joka lisää suorituskykyä kuvattaessa AR/LED-seinää vasten
 • Lisätyt väriavaruudet Canon709, CMT709
 • Lisätty valkotasapainon vihreän voimakkuus (CR-N700-mallissa on tällä hetkellä vain punaisen voimakkuus ja sinisen voimakkuus)

RC-IP1000:n ja RCCA:n ohjaimen ominaisuuksien päivitykset

RC-IP1000-ohjaimen toimintoihin on tehty merkittäviä lisäyksiä uuden laiteohjelmiston myötä.

Lyhyesti:

 • Moninäkymänäytön IP-lähtö ulkoiseen näyttöön (12G-SDI/HDMI-lähtö)
 • Esiasetuksen/jäljityksen pikkukuvien näyttö LCD-paneelissa, ulkoinen lähtö (12G-SDI/HDMI-lähtö)
 • Mahdollistaa seurantakohteen valinnan ja näytön sijainnin/koon asetukset automaattisessa seurantasovelluksessa
 • Aallonmuotomonitori / vektoriskooppi / merkkien näyttötoiminto
 • Käsintarkennuksen oppaan näyttö hallinnan aikana
 • Kameran asetusten kopiointi, varmuuskopiointi/palautus
 • Kameran asetusten tiedot näkyvät OSD:nä paneelin videosyötteessä
 • Suora liitäntä Stream Deckiin USB:n kautta
 • Laajennetut XC-protokollayhteydet ulkoisiin laitteisiin

Ulkoisen videolähtötoiminnon parannus
Uusi laiteohjelmisto mahdollistaa videolähdön SDI OUT/HDMI OUT -liitännästä yhteen kameraan, 2 x 2- ja 3 x 3 -moninäkymänäyttöihin sekä esiasetusten/jäljitysten pikkukuvanäyttöön, joka voidaan syöttää ulkoiseen näyttöön. Kun ulkoisessa näytössä tarkistetaan useiden kameroiden kuvia, kosketusnäytössä voidaan näyttää ja käyttää normaaleja valikoita1.

Esiasetusten/jäljitysten pikkukuvanäyttö
Uuden laiteohjelmiston ansiosta kosketusnäytössä voi näyttää etukäteen tallennettujen esiasetusten ja jäljitysten pikkukuvat. Voit hallita esiasetusten ja jäljityksen toistoa koskettamalla pikkukuvaa.

Seurantakohteen valinta ja näytön sijainti
Uuden laiteohjelmiston ansiosta voit valita seurantakohteen suoraan LCD-näytöstä ja hallita kohteen kokoa ja sijaintia.

Tarkennusoppaan näyttö, kameran asetusparametrien OSD-näyttö
Kun manuaalitarkennus on valittu, tarkennusopas voidaan näyttää kosketusnäytössä. Lisäksi kosketusnäytön kuvassa voi näyttää kameran asetustietojen OSD-näytön. Voit tarkistaa kameran asetukset yhdellä silmäyksellä myös kuvaamisen aikana.

Aputoiminto
Uuden laiteohjelmiston ansiosta kosketusnäytössä voi näyttää aallonmuotomonitorin, vektoriskoopin ja kolme erityyppistä merkkiä. Tämä helpottaa kontrastin, värin ja sommittelun silmämääräistä tarkistamista.

Kameran asetusten kopiointitoiminto
Viimeistele kameran asetukset valitsemalla lähde- ja kohdekamera2 ilman tietokonetta. Laajassa järjestelmässä, jossa on suuri määrä kameroita, kameran asetusten määrittämiseen tarvittava aika ja vaiva vähenevät huomattavasti.

Tuki järjestelmien rakentamiselle ulkoisten laitteiden kanssa käyttämällä XC-protokollaa
XC-protokollaa laajentamalla voidaan ohjata RC-IP1000:ta ja hakea tilatiedot yhdessä ulkoisen ohjausjärjestelmän kanssa.
Kun RC-IP1000:n sisältävä etäkamerajärjestelmä yhdistetään ulkoisen tuotteeseen, laiteohjelmiston avulla voidaan rakentaa joustavampi ja yhteensopivampi järjestelmä.

Stream Deck -yhteensopivuus
Uuden laiteohjelmiston ansiosta Elgaton Stream Deck voidaan yhdistää suoraan USB-liitännän kautta, jolloin ohjauspainikkeiden määrä kasvaa. Kameran valinnan ja esiasetusten toiston kaltaisia toimintoja voi määrittää RC-IP1000:n avulla suoraan Stream Deck -ohjaimen painikkeisiin. Järjestelmän voi rakentaa ilman tietokonetta.

Remote Camera Control Application (RCCA) -sovelluksen automaattisen seurannan tuki
Uusi laiteohjelmisto tukee automaattisen seurantatoiminnon käyttöä ja määritystä. Kuvaustilanteissa, joissa käytetään useita kameroita, automaattisen seurannan käyttö ja määritys on tehokkaampaa.

 1. Jos moninäkymänäyttö lähetetään ulkoiseen näyttöön, moninäkymää ei voi käyttää kosketuspaneelilla.
 2. Voidaan kopioida vain, jos sekä kameran malli että laiteohjelmistoversio ovat samat.