Cherry blossom at spring

TUOTTEEN PUHDISTUS

Kevätsiivouksen aika!

Jeremy Singer
Jeremy Singer

PR, Canon Europe


Kevättä on jo ilmassa. Aurinko nousee aamulla yhä aikaisemmin, ja paikoin voit jo nauttia kirsikankukkien väriloistosta. Keväinen sää houkuttelee viettämään muutaman ylimääräisen hetken kävelyretkellä. Samalla kun pakkaat talvivaatteitasi kaappiin kesäkaudeksi, mieleesi saattaa pälkähtää: nyt on kevätsiivouksen aika!

Kirkas kevätaurinko saattaa paljastaa ikkunoihin kertyneen lian ja haluat eroon siitä. Ja onpa huonekalujen päälle kertynyt talven aikana pölyä. Kotisi muiden esineiden tavoin myös kamerasi ja videolaitteesi on aika ajoin puhdistettava. Äläkä unohda tulostintasi.

Vaikka käsittelisit laitteitasi kuinka huolellisesti tahansa, niihin voi silti kertyä pölyä, likaa ja jopa bakteereita. Haluamme tarjota sinulle hyödyllisiä vinkkejä laitteiden desinfiointiin ja puhdistamiseen, jotta Canon-laitteesi pysyvät huippukunnossa.

Man cleaning camera

Vinkkejä Canon-kameroiden, -objektiivien ja -videolaitteiden puhdistamiseen ja desinfiointiin

 • Käytä kertakäyttökäsineitä, kun puhdistat tai desinfioit pintoja.
 • Katkaise laitteesta virta, irrota akku ja irrota virtajohto pistorasiasta ennen puhdistuksen aloittamista.
 • Puhdista Canon-tuotteesi pehmeällä ja puhtaalla liinalla, joka on kostutettu 70–80-prosenttisella laimennetulla etanolilla tai isopropanolilla. Suosittelemme käyttämään nukkaamatonta liinaa tai mikrokuituliinaa.
 • Älä käytä laimennettua etanolia tai isopropyylialkoholia kuvakennojen tai pinnoitettujen objektiivien puhdistamiseen.
 • Varo, ettei laitteen sisään tai ohjauspaneelin tai painikkeiden ympärillä olevien rakojen väliin jää kosteutta.
 • Älä suihkuta voimakkaita puhdistusnesteitä suoraan laitteeseen. Suihkuta sen sijaan puhdistusainetta nukkaamattomaan liinaan tai mikrokuituliinaan ja pyyhi sillä ulkopinnat.
 • Älä käytä objektiivien tai suotimien puhdistukseen ammoniakkipohjaisia puhdistusaineita. Ammoniakki voi aiheuttaa huurtumista reagoidessaan akryylin, styreenin ja joidenkin pinnoitteiden kanssa.
 • Tuotteeseen pääsevän desinfiointiaineen aiheuttama korroosio voi aiheuttaa huomattavia vaurioita tai toimintahäiriöitä.
 • Kun puhdistat kosketusnäyttöä tai ohjauspaneelia, pyyhi varovasti ylhäältä alaspäin ja vain yhteen suuntaan.
 • Varmista, että kovat pinnat ovat kuivuneet, ennen kuin käynnistät laitteen puhdistuksen jälkeen.
 • Hävitä käsineet ja pese kädet puhdistuksen jälkeen.


Laitteiston desinfioinnissa on suositeltavaa käyttää alkoholia kameran rungon, objektiivien ja videolaitteiden ulkopintojen puhdistamiseen. Tämä koskee erityisesti kohtia, joihin kosketaan usein, kuten kahvoja, valitsimia, painikkeita ja kosketusnäyttöjä. Älä käytä etanolia kuvakennojen tai objektiivien puhdistamiseen, jos niissä on pinnoite. Kuten Canonin käyttöoppaissa on mainittu, älä käytä kameroiden ja objektiivien puhdistamiseen puhdistusaineita, jotka sisältävät orgaanisia liuottimia, kuten maalinohenteita tai bentseeniä, sillä ne voivat aiheuttaa tulipalon tai terveyshaittoja.

Tässä ohjeessa kuvataan tavallinen desinfiointi mahdollisen infektion estämiseksi, mutta sitä ei suositella tuotteen tavanomaiseksi puhdistusmenetelmäksi. Huomaa, että steriloinnissa käytettävä alkoholi sisältää yleensä etanolia tai isopropanolia. Voit käyttää myös kotitalouksille tarkoitettuja puhdistuspyyhkeitä, joissa on vähintään 60-prosenttista alkoholia. Kameroiden, tulostimien ja videolaitteiden puhdistamisen on oltava säännöllistä. Puhdistuksessa on kuitenkin noudatettava varovaisuutta.


Vinkkejä Canon-tulostimen tai -skannerin puhdistamiseen ja desinfiointiin

 • Desinfioi Canon-tulostin tai -skanneri puhdistamalla kaikki osat, joihin on koskettu käsin, kuten ulkoiset käyttöpaneelit ja painikkeet, kosketusnäyttö, skannerin kansi ja valotustaso.
 • Katkaise laitteesta virta ja irrota se virtalähteestä (irrota akku mobiilitulostimissa) ennen puhdistusta. Odota pintojen kuivumista, ennen kuin käynnistät laitteen uudelleen.
 • Käytä tulostimen tai skannerin puhdistamiseen esikostutettua liinaa tai kostuta pehmeä liina 70-80-prosenttisella laimennetulla etanolilla tai isopropanolilla.
 • Älä suihkuta puhdistusainetta suoraan laitteeseen. Suihkuta sen sijaan puhdistusainetta nukkaamattomaan liinaan tai mikrokuituliinaan ja pyyhi sillä ulkopinnat.
 • Käytä lasinpuhdistusainetta valotustason pinnan puhdistamiseen. Pyyhi valotustaso nukkaamattomalla liinalla.
 • Älä käytä Canon-tulostimien tai -skannereiden puhdistamiseen puhdistusaineita, jotka sisältävät voimakkaita liuottimia, kuten maalinohenteita tai bentseeniä.


Lisätietoja Canonin tarkistus- ja puhdistuspalveluista on osoitteessa www.canon.fi/pro/services.


Vastuuvapauslauseke:

Jotkin alkoholipitoiset puhdistusaineet tai tietyt puhdistustavat voivat aiheuttaa värimuutoksia laitteen ulkopinnassa. Värimuutokset eivät vaikuta laitteen toimintaan.
Nämä puhdistusaineet eivät takaa tehokasta suojaa koronavirusta vastaan. Alkoholipohjaisten puhdistusaineiden teho on varmistettava niiden valmistajalta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
A father and daughter making papercraft flowers.

ASKARTELE JA TULOSTA

Creative Park on täynnä hauskoja keväisiä askarteluvinkkejä.

Creative Parkin askarteluvinkit tuovat kevään iloa kotiisi.

A water droplet on a flower stem, reflecting a flower head.

MAKROKUVAUS

Abstrakti makrokuvaus: veden muodostamien taittumien kuvaaminen

Päästä luovuutesi valloilleen kuvaamalla kukkia ja katso, miten saat kuvattua kukkia heijastavia vesipisaroita.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Inspirointiosiostamme löydät parhaat kuvausvinkit, osto-oppaat ja haastattelut – eli kaiken mitä tarvitset löytääksesi juuri sinulle sopivan kameran tai tulostimen ja herättääksesi seuraavan ideasi henkiin.

Palaa vinkkeihin ja tekniikkoihin