TUOTETIEDOT

Maailman nopein ja intuitiivisin automaattitarkennus.¹

EOS R3 pitää kohteet terävinä, jotta voit keskittyä kuvaamiseen. Katseella ohjattava automaattitarkennus, edistynyt kohteiden tunnistus ja poikkeukselliset hämäräkuvausominaisuudet tuottavat uskomattoman kuvauskokemuksen.
EOS R3

EOS R3 on ohjelmoitu tunnistamaan kilpa-autot ja -pyörät formula-autoista GT- ja ralliautoihin.

© Vladimir Rys / Canon Ambassador

Automaattitarkennuksen vallankumous: katseella ohjattava automaattitarkennus

EOS R3 tarjoaa täysin uudenlaisen ja luontevan tavan tarkentaa: valitse tarkennuspiste tai seurattava kohde yksinkertaisesti katsomalla sitä. Kun kameran laukaisin painetaan puoliväliin, kamera tarkentaa valittuun tarkennuspisteeseen tai käynnistää valitun kohteen jatkuvan seurannan. Toiminto on ainutlaatuinen.

Katseella ohjattavan automaattitarkennuksen ja tarkennuksen seurannan yhdistelmä tekee EOS R3 -kamerasta erinomaisen toiminnan kuvaamiseen. Kuvaatko urheilijoita radalla? Valitse seurattava juoksija katsomalla häntä. Paina laukaisinta, ja EOS R3 seuraa urheilijaa ja erottaa hänet ihmisjoukosta. Samaa toimintoa voi käyttää, kun kuvataan poliitikkoja lehdistötilaisuuksissa, moottoripyöriä kilparadoilla ja jopa taivaalla lentäviä lintuja.

Katseella ohjattava automaattitarkennus on helppo kalibroida, ja kalibrointiasetukset voi tallentaa, hakea nopeasti ja jopa vaihtaa toiseen runkoon muistikortin avulla. Yhden kameran voi ohjelmoida eri valokuvaajia varten tai yhdelle valokuvaajalle, joka käyttää joko silmälaseja tai piilolinssejä. Tarkennuspisteet voi tietysti valita myös käyttämällä kameran monitoimiohjainta tai ainulaatuista Smart Controller -ohjaintamme.

EOS R3

Näe katseella ohjattava automaattitarkennus käytössä, kun valokuvaaja valitsee toisen moottoripyörän katseellaan ja kamera tarkentaa uuteen kohteeseen.

EOS R3

EOS R3 tunnistaa myös silmät ja seuraa tarkennusta, jotta ne pysyvät huipputerävinä.

EOS R3

Tarkennuksen seuranta pitää koripalloilijan silmät terävinä, kun hän keskittyy heittoon.

EOS R3

R3 pystyy seuraamaan moottoripyöräilijöiden kypäriä 30 kuvan sekuntinopeudella

Uudenlainen kohteen seuranta

Käytimme samaa syväoppivaa tekoälyä kuin EOS R5- ja R6 -kameroissa ja veimme EOS R3 -kameran automaattitarkennuksen uudelle tasolle. Kamera tunnistaa ihmiset, eläimet ja nyt myös moottoriurheilun ajoneuvot.
Kameralle on opetettu eri valokuvaajilta ja toimistoilta hankituilla sadoillatuhansilla valokuvilla, miltä todellinen maailma näyttää – ja miten se liikkuu.

EOS R3

• Ihmiset. Kamera tunnistaa seurattavan kohteen silmät ja tarkentaa niihin. Jos silmät eivät ole näkyvissä, kamera keskittyy kasvoihin. Jos nämä eivät ole näkyvissä (esimerkiksi kun jalkapalloilija kääntyy yhtäkkiä poispäin), EOS R3 keskittyy kohteen päähän ja sitten hänen kehoonsa. Kameran ihmisten seurannan toiminnot on optimoitu niin, että kypärää tai maskia käyttävän kohteen seuranta onnistuu paremmin. Tämä sopii täydellisesti urheilutapahtumiin.

• Eläimet. Kameran kohteen seurannan tekniikka tunnistaa koirat ja kissat sekä linnut, myös lennossa.

• Ajoneuvot. EOS R3 on ohjelmoitu tunnistamaan kilpa-autot ja -pyörät formula-autoista GT- ja ralliautoihin. Kamera pystyy myös erottamaan ajoneuvot, joissa on suljetut ja avoimet ohjaamot, ja tarkentamaan ajajan kypärään, kun se on näkyvissä. Myös kilpamoottoripyörät tunnistetaan, ja tässäkin on mahdollista seurata ajajan kypärää ja pitää tarkennus ajajassa ajon aikana.

Kohteen seurantaa tuetaan nyt kaikissa tarkennusalueen asetuksissa. EOS R3 -kameran pinottu taustavalaistu kenno on niin nopea, että tarkennus voidaan näytteistää jopa 60 kertaa sekunnissa, kun elektronista suljinta käytetään 30 kuvan sekuntinopeudella. Tämä on Canonin kameroiden kaikkien aikojen paras automaattitarkennuksen seuranta.

Henkilön rekisteröintitila

Laiteohjelmistoversio 1.40 lisää [Register people priority] -toiminnon kameran automaattitarkennusvalikkoon. Kameraan voi esitallentaa jopa kymmenet kasvot, joiden avulla kamera voi seurata henkilöitä kohtauksessa sen mukaan, mikä on heidän kameraan määritetty prioriteettinsa. Sopii erinomaisesti uutislähetyksiin, punaiselle matolle tai häihin. Kamera tietää rekisteröidyn prioriteetin perusteella, kenen kasvoihin tarkentaa, kun kohtauksessa on useita henkilöitä. Kasvot voidaan rekisteröidä muistikortin kautta ladattujen tai kameralla otettujen kuvien avulla. Henkilöiden priorisointia voi tarvittaessa muuttaa suoraan kamerassa.

Register_people_menu

Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennuksen edut

Kameran Dual Pixel CMOS AF II -tekniikka muuttaa kaikki sen 24 miljoonaa pikseliä tarkennusantureiksi, jotka ryhmitellään 4 779 valittavaksi tarkennuspisteeksi ja erikokoiseksi alueeksi. Nämä voivat sijaita missä tahansa kuvan kohdassa, jotta saadaan 100 prosentin kattavuus. Myös ne pikselit, joita ei käytetä valitussa tarkennuspisteessä, välittävät tietoa takaisin kameran automaattitarkennuksen seurantaan, jotta varmistetaan erinomainen tarkkuus.

EOS R3 -kameran Dual Pixel CMOS AF II -tekniikka on maailman nopein ja herkin automaattitarkennusjärjestelmä täyden kennokoon kamerassa, ja se pystyy tarkentamaan jopa 0,03 sekunnissa1 ja -7,5 EV:n valaistuksessa.2 Näin pimeässä on lähes mahdotonta nähdä optisen etsimen läpi, mutta EOS R3 -kameran elektroninen etsin mahdollistaa kuvaamisen tällaisissa olosuhteissa.

Taustavalaistu kenno

Kameran Dual Pixel CMOS AF II -tekniikka muuttaa kaikki sen 24 miljoonaa pikseliä tarkennusantureiksi.
EOS R3

Kuva otettiin -7,5 EV:n valaistuksessa ja siitä näkee, miten EOS R3 tarkentaa lähes pimeässä.

 1. Laskettu automaattitarkennuksen nopeustestien tuloksista CIPA-suositusten mukaisesti (tulokset voivat vaihdella kuvausolosuhteista ja käytetystä objektiivista riippuen). Perustuu sisäiseen mittausmenetelmään. Testiolosuhteet: • Kirkkaus etäisyyttä mitattaessa: 12 EV (normaali lämpötila, ISO 100) • Kuvaustila: M • Käytetty objektiivi: RF24-105mm F4-7.1 IS STM, kuvattu stillkuvia laukaisimella • Automaattitarkennustila: yhden pisteen automaattitarkennus (keskellä) • Automaattitarkennus: kertatarkennus
 2. Valokuvauksen aikana, kun käytössä on f/1.2-objektiivi, keskimmäinen tarkennuspiste ja kertatarkennus. Lämpötila 73 °C, ISO-herkkyys 100. Ei koske RF-objektiiveja, joissa on Defocus Smoothing -pinnoite.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • ARTIKKELI

  Pysyykö Canon EOS R3 pienen ja salamannopean mustajalkatyllin vauhdissa?

  Italialainen luontokuvaaja Bruno D'Amicis testaa EOS R3 -kameraa kuvaamalla harvinaista ja uskomattoman nopealiikkeistä lintua Abruzzon rannoilla.

 • ARTIKKELI

  Rallia Canon EOS R3 -kameran kanssa

  ”Se päihittää kirkkaasti kaikki aikaisemmin käyttämäni ratkaisut.” Moottoriurheilukuvaaja Vladimir Rys testaa Canon EOS R3 -kameraa kuvatessaan sähköautokilpailua ensimmäistä kertaa.

 • ARTIKKELI

  Vauhdin hurmaa Canonin superteleobjektiivien kanssa

  Moottoriurheilukuvaaja Vladimir Rys tutustuu Canonin RF 400mm F2.8L IS USM- ja RF 600mm F4L IS USM -objektiiveihin nopeatahtisissa rallikuvauksissa Canon EOS R3 -kamera mukanaan.

 • ARTIKKELI

  Katseella ohjattavan automaattitarkennuksen ominaisuudet

  Tutustu Canonin uskomattoman katseella ohjattavan automaattitarkennuksen tarinaan. Se määrittää tarkennuspisteen tai vaihtaa sitä sen mukaan, mitä katsot.

 • Rekisteröidy nyt

  Tilaa uutiskirjeemme, jotta pysyt ajan tasalla uusimmista EOS R3 -kameraa koskevista uutisista ja päivityksistä.