Artikkeli

Print in City ja kirjastotulostamisen uusi tulevaisuus

City Print


PRINT IN CITY ON LAADUKKAAN TULOSTAMISEN JA DIGITOINNIN ESTEETÖN YHTEISÖPALVELU KAIKEN IKÄISILLE KULUTTAJILLE.

Harry Nyström, toimitusjohtaja, Canon Oy

Tulostuspalvelut ovat jo pitkään olleet tärkeä osa kirjastojen palveluvalikoimaa. Aikaisemmin omien asiakirjojen tulostaminen kirjastoympäristössä on kuitenkin saattanut tuntua monista turvattomalta tai haastavalta esimerkiksi turvatulostusmahdollisuuksien puutteen, vanhentuneiden teknologioiden tai monimutkaisten käyttöliittymien takia. Joissain kirjastoissa resurssien puute on saattanut estää vierastulostusmahdollisuuden tarjoamisen kokonaan. 

Canonin kehittämä palvelukonsepti Print In City helpottaa kirjastojen henkilökunnan arkea tekemällä vierailijatulostuksesta erittäin helppoa ja tietoturvallista sekä kirjastojen asiakkaille että niiden henkilökunnalle. Palvelu tuo tulostuspalvelut myös pieniin kirjastoihin ja tiloihin, joissa ei ole jatkuvasti paikalla henkilökuntaa.

Print in City

Vierastulostaminen yhteisöpalveluna

Print In City on yhteisöpalvelu, joka tarjoaa kirjastojen kävijöille helpon tavan tulostaa, skannata ja kopioida. Palvelun ytimessä on ajatus, että satunnaisesti tulostinta tarvitsevien ihmisten ei tarvitse enää hankkia tulostinta kotiin, vaan tulostamisen voi hoitaa kätevästi esimerkiksi kirjastokäynnin yhteydessä. 

Palvelu on helppoutensa ja turvallisuutensa takia erinomainen valinta myös pienempien kaupunkien kirjastoihin ja omatoimikirjastoihin, ja se onkin jo otettu onnistuneesti käyttöön esimerkiksi Puolangan omatoimikirjastossa. Print in City on myös korvannut aikaisemmat käytössä olevat järjestelmät useissa toimipaikoissa niin Helsingin yliopiston kuin Aalto-yliopistonkin kirjastoissa.

City Print

Tietoturvaa ja selvää resurssien säästöä

Helppokäyttöisyys ja tulostimien ylläpitopalvelut vähentävät kirjastoissa tulostuspalveluihin usein liittyvää turhaa henkilökunnan kuormittamista ja lisäresurssien tarvetta. Lisäinvestointeja erillisiin maksujärjestelmiin ei enää tarvita, sillä kaikki rahaliikenne hoituu kätevästi verkkopalvelussa. 

Print In City pohjautuu Canonin palkittuun tulostuksen- ja skannauksenhallintaratkaisuun, jonka yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on turvatulostus. Kirjastojen näkökulmasta turvallisuus paranee, kun palvelu mahdollistaa käteiskassasta luopumisen kokonaan, sillä täysin tietoturvallinen maksujärjestelmä toimii pilvialustan kautta. Käyttäjän kannalta tämä taas tarkoittaa sitä, että henkilökohtaiset tulosteet eivät voi enää joutua vieraisiin käsiin. 

Print in City on avoinna kaikille, jotka omistavat suomalaisen verkkopankin tunnukset tai luottokortin. Käyttäjät rekisteröityvät palveluun itse. Käyttö aloitetaan lataamalla henkilökohtaiselle tilille tulostussaldoa, minkä jälkeen käyttäjä lataa PDF-dokumentin suoraan verkkopalveluun. Työ noudetaan henkilökohtaisella PIN-koodilla Print In City -tulostuspisteeltä. 

Kirjastojen työntekijät voivat käyttää asiakkaiden kanssa samaa laitetta normaaliin tapaan. Mitä enemmän vierailijatulosteita otetaan, sitä enemmän kirjaston omat tulostuskustannukset pienevät. Näin kaiken kokoisissa kirjastoissa on mahdollista saada laiteinvestoinnista mahdollisimman paljon irti.

Mukaan palveluverkostoon

Print In City -palvelu on Suomessa ensimmäinen laatuaan ja se kasvaa kiihtyvällä vauhdilla. Palvelun laajentuessa tulostuspisteitä tulee löytymään kirjastojen lisäksi esimerkiksi oppilaitoksista, kauppakeskuksista tai vaikkapa päiväkodeista. Mikä tahansa organisaatio voi liittyä osaksi palveluverkostoa ja liittää hallinnoimansa Canon-monitoimilaitteen osaksi Print In Cityä. 

Palveluun voi rekisteröityä ja tutustua tarkemmin osoitteessa www.printincity.fi.

Tutustu, kuinka voit tehostaa liiketoimintaasi Canonin sujuvilla toimistoviestinnän ratkaisuilla.

OTA YHTEYTTÄ

Aiheeseen liittyvät ratkaisut

Lue lisää