Tee tulostimesta osa yrityksesi tietoturvastrategiaa

Onko toimistosi tulostusympäristö tarpeeksi turvallinen? Canonin raportti esineiden ja asioiden internetin (IoT) turvallisuudesta kertoo neljä tapaa suojata toimistosi.

LATAA RAPORTTI

Business colleagues with coffee and laptop at meeting table

Tietoturva on yrityksille nyt tärkeämpää kuin koskaan. Suurten kyberhyökkäysten yleistyminen ja tiukentuva lainsäädäntö ovat saaneet kaikki tietojohtajista toimitusjohtajiin miettimään, tehdäänkö yrityksessä tarpeeksi sen tietojen suojelemiseksi.

Organisaatiot tekevät parhaansa tasapainotellakseen IT-infrastruktuurin suojauksen ja uusien, tehokkaampien teknologioiden välillä.

Tulostimet ovat yksi IT-ekosysteemin osa, joka jää usein vähälle huomiolle. Tulostimiin voidaan kuitenkin integroida toimintoja, jotka vahvistavat toimiston tietosuojaa.

Turvallista tulostusta organisaation ekosysteemissä

Vaikka IT-päälliköt saattavat kyseenalaistaa verkkoon liitettyjen, älykkäiden ja pilvipohjaisten teknologioiden lisääntymisen niihin liittyvien riskien takia, tällaisia teknologioita tukevat ratkaisut, kuten tulostimet, voivat itse asiassa jopa parantaa organisaation tietoturvaa.

Uutiset ovat nykyään pullollaan juttuja tietovuodoista (tahallisista ja tahattomista), joten kaiken kokoiset organisaatiot tehostavat tietosuojaansa rajoittamalla esimerkiksi pääsyä rakennukseen ja yrityksen verkkoon. Yksi osa-alue jää kuitenkin usein huomiotta: verkkotulostimet.

Tulostuksen turvallisuus ei ole tyypillisesti kovinkaan korkealla tietohallinto- tai tietoturvajohtajien asialistalla. Tämän pitäisi olla yllättävämpää kuin miltä se kuulostaa – kulkeehan tulostimien läpi päivittäin valtavia määriä arvokkaita tietoja.

Interior designers with swatches working at laptop

Tärkeimmät asiakirjat tulostetaan

Tyypillisesti yrityksissä tulostetaan eniten liiketoimintakriittisiä tietoja ja asiakirjoja. On siis erittäin tärkeää, että yrityksen tulostusjärjestelmä on mahdollisimman turvallinen. Tästä huolimatta Quocircan tutkimuksessa selvisi, että 70 % eurooppalaisista yrityksistä oli joutunut ainakin yhden tulostukseen liittyvän tietosuojaloukkauksen kohteeksi vuonna 2017. Lisäksi näistä yrityksistä vain 15 % uskoo, että niiden tulostusinfrastruktuuri on tarpeeksi turvallinen. Ongelman syyt ovat selvästi nähtävillä, ja yritysjohto on kovaa vauhtia havahtumassa siihen, miten tärkeää näiden laitteiden suojaaminen on.

Architect holding blueprint

Miksi organisaation kannattaa panostaa suojattuun tulostukseen?

Tulostinta pidetään usein vain yksinkertaisena oheislaitteena. Se voi kuitenkin olla myös olennainen osa tulostuksen hallintaa ja tietoturvastrategiaa. Nykyaikaisissa toimistolaitteissa on omia käyttöjärjestelmiä ja asiakirjanhallintaratkaisuja, jotka hyödyntävät pilviteknologiaa. Kun nämä palvelut ulkoistetaan toimittajalle, jolla on kokemusta tietoturvasta, ne voivat tehdä tulostuksesta huomattavasti turvallisempaa.

Managed Print Services -palvelut tarjoavat integroituja työnkulkuratkaisuja, jotka tekevät verkkoympäristön tulostusprosesseista täydellisen läpinäkyviä ja tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia niiden hallintaan.

Tietojen saaminen tarvitulla hetkellä auttaa organisaatiota

  • kasvattamaan tuottavuutta
  • automatisoimaan työnkulkuja
  • ylläpitämään tietoturvaa.

Kun asiakirjoja säilytetään yksityisessä pilvijärjestelmässä, organisaatiot voivat olla varmoja siitä, että asiakirjat eivät koskaan ajaudu paikallisen verkon ulkopuolelle ja arkaluontoiset tiedot pysyvät turvassa. Yksityinen alusta suojelee asiakirjoja ulkopuolisten hyökkäyksiltä, minkä lisäksi se antaa järjestelmänvalvojille mahdollisuuden valvoa kustannuksia ja huomata yllättävät menoerät.

Näiden ominaisuuksien avulla tulostuksenhallintapalvelut nostavat toimistolaitteet merkittävään osaan tietosuojan vahvistamisessa. Tämän tyyppiset ratkaisut tulevat luultavasti yleistymään lähivuosina, sillä 80 % Euroopan yrityksistä aikoo investoida asiakirjojen tietoturvaan 1–2 vuoden sisällä. Tietoturva-ala on mullistuksessa, joten ne organisaatiot, jotka ovat valmiita investoimaan innovatiivisiin teknologiaratkaisuihin, tulevat hyötymään muutoksista eniten.

Suojaa toimistosi kyberuhkilta

32 % eurooppalaisista yrityksistä on joutunut kyberhyökkäyksen uhriksi. Lue raportistamme, miten voit suojata IoT-toimistosi kyberuhkia vastaan.

LATAA RAPORTTI

Male on computer looking at screen

Aiheeseen liittyvät ratkaisut

Tutustu aiheeseen tarkemmin

Selvitä, kuinka Canonin tietoturvaratkaisut voivat auttaa liiketoimintaasi.


OTA YHTEYTTÄ