ARTIKKELI

Neonpainatus on nykypäivää

Hiroaki Shirakawa, Product Manager, Canon Europe

Neonpainatus on nykypäivää

kuva futuristisesta naisesta

Näe maailma väreissä

Väri on noussut entistäkin tehokkaammaksi keinoksi varmistaa, että markkinointikampanja herättää kohdeyleisön huomion ja tuo sitä kautta yrityksille lisää asiakkaita. Neonvärejä käytetään selkeästi aiempaa enemmän mainonnan näyttävyyden varmistamiseen1.

Tutustutaanpa hieman neonvärien historiaan. Fluoresoivat värit edustavat elämäniloa ja yltäkylläisyyttä – kuten 1950-luvun Las Vegas, Miami Beach, 1980-luvun Madonna, cocktailit, 1990-luvun teknobileet. Neonvärit ovat synonyymeja hauskalle ajanvietolle, huolettomuudelle, tanssille ja glamourille2 – ne ovat poikkeusolojen ankeuden ja arkisuuden totaalinen vastakohta. Neonvärit ovat loistava vastalääke poikkeusolojen ahdistukseen.3

Graafisten tuotteiden ja pakkauksien lisäksi neonvärejä löytyy nyt myös varsinaisista tuotteista. Kenzo, Longchamp, Balmain4 ja monet muut muotimaailman huippunimet, kuten Adidas ja Puma, julkaisivat vuonna 2021 kirkkaita sävyjä ja neonvärejä tulvivia kokoelmiaan. Sama trendi näkyy myös kauneustuotteissa ja kodinsisustuksessa.

Onko tulostus- ja painopalveluiden tarjoajilla tarvittavat laitteet neonvärien käyttöön markkinointimateriaaleissa? Onko mitään pahempaa kuin näyttäväksi suunniteltu kampanja, joka painotuotteina näyttääkin tylsältä ja tavanomaiselta? Väri on merkki brändin persoonallisuudesta, joten jos painotuote ei vastaa asiakkaan odotuksia, se on todennäköisesti suunniteltava uudelleen, mikä tarkoittaa jätettä, kuluja, menetettyä aikaa – ja tekee asiakkaasta tyytymättömän.

Katso tästä videosta miten Canonin uusi imagePROGRAF GP -sarja auttaa brändejä näkymään entistä kirkkaammin!

Luota väreihin

Viime aikoihin asti neonvärien käyttö mainonnassa on tarkoittanut kalliita analogisia painosarjoja ja pitkiä toimitusaikoja. Canonin uuden sukupolven imagePROGRAF GP -sarjan suurkuvatulostimien ansiosta pienetkin painoalan ja graafisen suunnittelun yritykset, markkinointitoimistot ja myös yrityksien omat painopalvelut voivat tuottaa näyttäviä julisteita ja myyntimateriaaleja, jotka pursuavat kirkkaita neonsävyjä. Tämä on tervetullut uutinen yrityksille, jotka haluavat olla kehityksen kärjessä, luoda lisäarvoa, ilahduttaa asiakkaitaan, hankkia kilpailuetuja ja parantaa liiketoiminnan tulosta5.

Odotettu suurkuvatulostimien sarja tarjoaa yrityksien käyttöön värikylläisten värien lisäksi huippuluokan tuottavuuden. Nämä neljä suurkuvatulostinta tarjoavat ensimmäisinä maailmassa käyttöön viisi tai kymmenen vesipohjaista pigmenttimustetta ja fluoresoivan pinkin musteen. Kolmen eri tulostusleveyden ansiosta kaikenkokoiset yritykset voivat nyt tuottaa laajemman väriavaruuden ja luoda näyttäviä painotuotteita, jotka varmasti herättävät asiakkaiden mielenkiinnon.

Kaikki imagePROGRAF GP -sarjan laitteet ovat helppokäyttöisiä. Niiden mukana toimitetaan useita tukiohjelmistoja, kuten PosterArtist, joiden avulla on helppo luoda laadukkaita ja eloisia julisteita. Näiden laitteiden käyttäjät voivat luottaa väreihin: uusi imagePROGRAF -sarjamme on saanut ensimmäisenä maailmassa Pantone-kalibrointilisenssin, jonka ansiosta painotuotteiden värit saavat täydellisesti aikaan graafisen suunnittelijan haluaman vaikutelman.

Laajan väriavaruuden ja fluoresoivan pinkin ansiosta painopalveluiden tarjoajat ja markkinointiyritykset voivat käyttää värejä entistä tehokkaammin ja tuottaa painotuotteita, jotka erottuvat edukseen.

Väriasiantuntijat kertovat, että kirkkaat neonvärit ovat tulleet jäädäkseen. Painopalveluiden tarjoajien on syytä tarttua tilaisuuteen, jotta ne voivat tarjota asiakkailleen näyttäviä ja värikylläisiä painotuotteita, jotka eivät jätä ketään kylmäksi.

Katso miten imagePROGRAF GP -sarjan laitteet voivat parantaa brändisi näkyvyyttä.

Vaaleanpunainen mustepisara

Muut tuotteet ja ratkaisut

 • Suurkuvatulostimet

  imagePROGRAF GP-4000

  Voit tuottaa huippulaadukkaita graafisia tulosteita 44 tuuman suurkuvatulostimella innovatiivisen tulostustekniikan ja 11 upean värin ansiosta.
 • Suurkuvatulostimet

  imagePROGRAF GP-2000

  Uusi 24 tuuman suurkuvatulostin, jossa on 11 pigmenttimustetta ja joka on kehitetty tietokonegrafiikan korkealaatuista tulostusta varten.
 • Suurkuvatulostimet

  imagePROGRAF GP-300

  Luo näyttäviä ja ammattitasoisia julisteita 36 tuuman suurkuvatulostimella kuuden upean värin ansiosta.
 • Suurkuvatulostimet

  imagePROGRAF GP-200

  Varmista julisteiden näyttävyys 24 tuuman suurkuvatulostimen kuuden värin avulla.