ASIAKASTARINA

Digitaalinen painaminen kirjojen elinkaaren hallinnassa
Olemme olleet erittäin vaikuttuneita ColorStream- ja ProStream-laitteiden luotettavuudesta. Ne vaativat vain vähän operaattorin toimia.

Marko Silventoinen
Toimitusjohtaja, Otava
Otava employees with Canon ProStream

Ensimmäinen askel offsetpainamisesta tarvepainamiseen

Vuonna 1906 perustettu Otavan Kirjapaino Oy on suuren suomalaisen mediatalon, kolmen suurimman kustantajan joukossa olevan Otava Groupin, tytäryhtiö. Otavan Kirjapaino tuottaa vuosittain yli 600 uutta nimikettä pehmeäkantisista kovakantisiin kirjoihin, fiktiota ja faktaa sekä opetusmateriaaleja jälleenmyyjille ympäri Suomea.

Otavan Kirjapainon toimitusjohtaja Marko Silventoinen kertoo: "Vaikka tilausten määrä kasvaa, painosarjat pienenevät koko ajan. Nykyään on entistä vähemmän nimikkeitä, joiden painos on yli 10 000 kappaletta. Siksi investoimme Canonin uusimpaan digitaaliseen mustesuihkupainoteknologiaan."

Lyhytsarjainen painaminen = vähemmän aikaa ja vähemmän jätettä

Lyhytsarjaisen painamisen ansiosta Otava on pystynyt hyödyntämään lyhyempiä toimitusaikoja. Canonin teknologian asentamisen jälkeen kovakantisten kirjojen toimitusajat ovat lyhentyneet 15 päivästä ja pehmeäkantisten kirjojen 10 päivästä, kolmesta kuuteen päivään. Pitkän aikavälin tavoitteena on lyhentää tämä 48 tuntiin investoimalla integroituihin työnkulkuratkaisuihin, jotka automatisoivat viimeistelyprosesseja.

Otava on myös havainnut, että digitaalinen teknologia on helpottanut myös kirjakauppojen ennustusprosessia. "Olemme investoineet kirjojen elinkaaren hallintaohjelmistoon, joka käyttää reaaliaikaisia tietoja uusien painosten käynnistämiseksi, kun varasto on vähissä. Tämä auttaa meitä myös ennakoimaan paremmin tulevaa kysyntää. Ihanteellinen tulevaisuus olisi sellainen, jossa jokainen valmistamamme kirja on jo myyty", Silventoinen kertoo.

Yksi Otavan tärkeimmistä tavoitteista oli voida käyttää samaa materiaalia digitaalisessa tuotannossa kuin offsetpainossa laadun tai tuottavuuden kärsimättä. Canon oli ainoa digitaalisten painoratkaisujen tarjoaja, joka pystyi tarjoamaan tämän meille.

Operator at ColorStream

Korvaamaton kumppanuus

Otavan yhteistyötä Canonin kanssa kommentoiva Silventoinen sanoo: "Koska henkilökuntamme ei ollut aiemmin perehtynyt digitaalisen painoteknologian käyttöön, Canon tarjosi meille koulutusta, jonka ansiosta siirtymä offset-painamisesta oli saumaton."

Hän toteaa lopuksi: "Kun aloimme siirtyä digitaaliseen painamiseen, emme etsineet pelkästään teknologiatoimittajaa, vaan luotettavaa kumppania. Canon on osoittanut olevansa oikea kumppani liiketoimintatarpeisiimme. Teemme innolla yhteistyötä Canonin kanssa automatisoitujen, koko prosessin kattavien työnkulkujen integroinnissa, minkä kautta saamme toteutettua visiomme tarvepainamisen tuotannostamme."On erittäin tärkeää, että asiakkaamme eivät näe eroa offset-tuotantoon ja että ColorStream- ja ProStream-laitteet tarjoavat offset-tasoista laatua.

Marko Silventoinen
Toimitusjohtaja, Otava

Aiheeseen liittyviä ratkaisuja ja tuotteita

Uudista liiketoimintasi digitaalisella kirjojen painamisella

OTA YHTEYTTÄ TIIMIIMME

Tietosuojakäytäntö

Keskustele asiantuntijan kanssa

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko lisätietoja? Täytä alla oleva lomake. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Etsitkö teknistä tukea?

  • Mahdollisimman pian
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +358

Anna haluamasi lisätiedot asiantuntijaamme varten

Kiitos

Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

[TIME]

Nähdään pian

Pahoittelut

Virhe