ARTICLE

Oululaiset nuoret saivat oppeja luovaan itseilmaisuun ja valokuvaamiseen Canonin tukemana

2V3A5895 (2)

Canon Young People -ohjelmassa nuoret pääsevät harjoittelemaan valokuvaamista Canonin kalustolla ja ammattilaisten tukemana. #YoungPeopleProgramme

Canonin Young People -ohjelman kautta nuoret pääsevät harjoittelemaan valokuvaamisen perusteita sekä kertomaan omia tarinoitaan yhteiskuntaan ja ympäristöön liittyvistä aiheista. Ohjelmassa mentoreina toimivat Canon asiantuntijoiden lisäksi ammattivalokuvaaja Harri Tarvainen sekä kuvajournalisti Meeri Koutaniemi.

Ohjelman tavoitteena on antaa nuorille mahdollisuuksia rakentaa tietoja, taitoja ja itseluottamusta käsitelläkseen heille tärkeitä kestävän kehityksen kysymyksiä luovasti ja kriittisesti.

2V3A5939.jpg

Ohjelmassa syvennytään identiteetin teemaan ja itsetuntemukseen

Syksyn 2023 ohjelma järjestettiin Oulun Laanilan lukion kuviskurssilaisille. Ohjelma sisälsi yhdeksän kurssipäivää, joiden aikana nuoret pääsivät tutustumaan järjestelmäkameran käyttöön, kuvakerronnan tehokeinoihin sekä visuaaliseen viestintään.

Kurssitehtävien kantavana teemana kulki identiteetti. Teemaa käsiteltiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kautta, joista mukaan valittiin kolme: terveys ja hyvinvointi (3), sukupuolten tasa-arvo (5) sekä vastuullinen kuluttaminen (12).

Ohjelmassa mentorina toimiva Meeri Koutaniemi kertoi kannustavansa nuoria syventymään teemaan luovan ajattelun ja heittäytymisen kautta.

-Olemme halunneet kannustaa nuoria omakuvan venyvyyteen, muuttuvuuteen ja myös leikkisyyteen. Yhteisen kuvauspäivän aikana meillä oli mahdollisuus kokeilla ja tunnustella, että miltä minusta juuri tänään tuntuu omassa kehossa ja mielessä sekä miten se voisi näyttäytyä valokuvan kautta.

2V3A5992

Nuoret pääsivät syventymään identiteetin teemaan erilaisissa kuvaus-, kirjoitus- ja keskustelutehtävissä.

Konkreettisia tekoja kestävämmän ja vastuullisemman maailman puolesta

Olemme järjestäneet Oulun alueen nuorille vuodesta 2016 lähtien Young People -ohjelmaan kuuluvia työpajoja. Ohjelma on yksi tärkeä osa laajempaa sitoutumistamme kestävän ja vastuullisen liiketoiminnan edistämiseen.

Canon Oy:n toimitusjohtaja Tommi Laitinen korostaa, että Canon on kehittänyt monipuolisia vastuullisuusohjelmia, joiden avulla pyrimme saamaan aikaan konkreettisia muutoksia niin yksilöiden kuin yhteiskunnan tasolla.

-On hienoa jalkauttaa Canon EMEA:n Young People -ohjelma myös Suomeen. Tämä sosiaalisen vastuun projekti kertoo vahvasta sitoutumisestamme paikallisuuteen ja osoittaa pyrkimyksemme vaikuttaa myönteisesti paitsi ohjelmaan osallistuneiden nuorten taitoihin, myös laajemmin ympäröivään yhteiskuntaan, Laitinen taustoittaa.

YPP_X8A3625 (1) (2

Kuva yhteiseltä retkipäivältä Oulun Ainolan puistosta, jossa nuoret pääsivät harjoittelemaan luonnossa kuvaamista.

Nuorten ohjelmassa kuvatuista teoksista koostetaan valokuvanäyttelyt Oulun Laanilan koululle sekä Helsingin Munkkivuoren Huudin yritystoimitiloihin. Helsingin avoimeen valokuvanäyttelyyn voi käydä tutustumassa 23.11. asti. Näyttely on avoinna arkisin klo 9:00 - 16:00.

Tutustu aiheeseen lisää