ARTIKKELI

Canon mukana opastamassa nuoria luovaan tarinankerrontaan valokuvaamisen keinoin

Syksyllä 2022 Young People Program -ohjelmaan osallistuneet Oulun Haukiputaan lukiolaiset suuntasivat yhdessä kuvaaja Harri Tarvaisen kanssa Pikisaareen.

Canonin Young People Program -ohjelma tukee nuorten luovaa ilmaisua valokuvauksen ja vastuullisen viestinnän parissa. Ohjelman kautta haluamme antaa nuorille mahdollisuuden päästä oppimaan valokuvauksen perusteita ja kertomaan omia tarinoitaan yhteiskuntaan ja ympäristöön liittyvistä aiheista.

Young People Program -ohjelmassa mukana toimivat Canon asiantuntijoiden lisäksi ammattivalokuvaaja Harri Tarvainen sekä kuvajournalisti Meeri Koutaniemi. Ohjelman aikana nuoret pääsevät tutustumaan kuvakerronnan tehokeinoihin, valokuvaukseen rooliin viestinnässä, järjestelmäkameralla kuvaamiseen eri kuvausympäristöissä sekä kuulemaan Meeri Koutaniemen kokemuksia kuvajournalismin parissa.

Ohjelman tavoitteena on antaa nuorille mahdollisuuksia rakentaa tietoja, taitoja ja itseluottamusta käsitelläkseen heille tärkeitä kestävän kehityksen kysymyksiä luovasti ja kriittisesti.

Ohjelmassa syvennytään identiteetin teemaan ja itsetuntemukseen

Tänä vuonna Young People Program -ohjelma keskittyy identiteetin teemaan. Teemaa käsitellään YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kautta ja pohdimme mm. seuraavia käsitteitä: Mitä terveys merkitsee minulle? Olenko kotona kehossani? Kuinka representoin sukupuoli-identiteettiäni? Rakennanko identiteettiäni kuluttamisen kautta?

Identiteetin teema toimii viitekehyksenä valokuvaus- ja kirjoitustehtävien lisäksi myös haastattelujen ja keskustelujen muodossa.

Ohjelma käynnistyy elokuun lopulla Oulun Laanilan koulun kuvis-kurssilaisten kanssa. Ohjelmassa on luvassa erilaisia työpajoja, pienryhmätehtäviä, yhteinen kuvausretkipäivä ja lopulta ohjelma huipentuu nuorten valokuvateosten näyttelyyn.

Young People Program -ohjelmassa mukana

  • Harri Tarvainen on ulkoilma- ja toimintakuvaukseen erikoistunut ammattivalokuvaaja, joka kuvaa ja retkeilee yhdessä Instagramista tutun kiharakarvaisen noutajan Kaffen kanssa. Kaffen seikkailuja voit seurata @kaffegram-tilillä. Muista lukea myös Kaffen ja Harrin vinkit lemmikkikuvaukseen täältä: https://www.canon.fi/kaffe/

  • Meeri Koutaniemi on valokuvaaja ja journalisti. Hänen työnsä ulottuu yli 60 maahan. Koutaniemen työn keskiössä on ihmisen oikeus määritellä identiteettinsä ja toimijuutensa yhteiskunnassa. Hänen työnsä on palkittu lukuisilla tunnustuksilla ja Koutaniemi on julkaissut seitsemän kirjaa kuvajournalistisista itsenäisistä projekteistaan yhdessä toimittajakollegoidensa kanssa. Hänellä on ollut myös yli 50 valokuvanäyttelyä ympäri maailmaa.

    Portfolio: www.koutaphotos.com
    https://meerikoutaniemi.com Instagram: meeri.koutaniemi

Lue lisää