Väärennös

Väärennettyjen Canon-tuotteiden tunnistaminen on yllättävän vaikeaa, ja kyseisten tuotteiden käyttäminen voi olla vaarallisempaa kuin aavistat. Väärennetyt Canon-tuotteet voivat näyttää lähes samalta kuin aidot. Yleisimpiä väärennettyjä Canon-tuotteita ovat väriaine- ja mustekasetit, akut ja laturit sekä kameran lisävarusteet.

Väärennettyjen tuotteiden valmistus, tuonti tai myynti on rikos. Canon pyrkii estämään Canon-tuotteiden väärennöksillä käytävää kauppaa yhdessä poliisin, tulliviranomaisten ja tuoteväärennösten torjuntaan keskittyvien tahojen kanssa Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

Seuraavassa on tietoja väärennettyjen Canon-tuotteiden aiheuttamista vaaroista, väärennösten tunnistamisesta sekä menettelystä tilanteessa, jossa epäilet ostaneesi väärennetyn tuotteen.

Väärennettyjen Canon-tuotteiden käytön vaarat

Turvallisuus

Väärennettyjä Canon-tuotteita ei ole valmistettu eikä testattu aitojen Canon-tuotteiden tiukkojen standardien mukaisesti. Sen vuoksi ne voivat aiheuttaa vaaraa käyttäjille tai tuotteille. Väärennetyt akut voivat esimerkiksi kuumentua liikaa, vuotaa tai räjähtää käytettäessä. Tämä voi aiheuttaa henkilövamman tai peruuttamattoman vahingon tuotteelle.


Laatu

Väärennetyt Canonin muste- ja väriainekasetit voivat vuotaa, tukkia tulostimen tulostuspään tai aiheuttaa tahroja ja juovia. Väärennettyjen mustekasettien tulostuskapasiteetti on huomattavasti pienempi kuin aitojen tuotteiden. Canon on testannut väärennettyjä mustekasetteja ja havainnut, että niiden kapasiteetti on 28–69 prosenttia aidon kasetin kapasiteetista.


Ympäristötiedot

Aidot Canon-tuotteet noudattavat kansainvälisiä ja eurooppalaisia lakeja, kuten WEEE- ja RoHS-direktiiviä sekä REACH-asetusta. Väärennökset eivät yleensä noudata näitä lakeja, minkä vuoksi ne aiheuttavat riskejä ympäristölle.

Väärennettyjen Canon-tuotteiden tunnistaminen

Canonin värikasetit, laserväriaineet, kopiomusteet, kameroiden ja videokameroiden akut

Aitojen Canonin väriainekasettien1, laserväriaineiden, kopiomusteiden sekä kameroiden ja videokameroiden akkujen pakkauksissa on Canonin hologrammi.


Hologrammi vaihtaa väriä. Edestä päin se on kullanvärinen, mutta vaaka-asennossa väri vaihtuu kirkkaaksi sateenkaarenvihreäksi. Jos väri ei vaihdu tai se ei vaihdu selkeästi, hologrammi on väärennetty.

Hologram - Top and Bottom

Väärennetyn tuotteen tuntomerkkejä

  • Väärennetyt hologrammit ovat usein sotkuisia tai näyttävät vahingoittuneilta tai sumeilta. Myös värit ja koko voivat olla väärät.
  • Väärennettyjen Canon-pakkausten ja -tuotteiden Canon-logot voivat olla väärän värisiä tai kokoisia. Lisäksi niiden kirjasintyyppi voi olla väärä.
  • Pakkaus voi näyttää uudelleensuljetulta, käytetyltä tai peukaloidulta.
  • Pakkauksessa saattaa olla kirjoitusvirheitä, tai siitä saattaa puuttua välimerkkejä.
  • Varo myyjiä, jotka myyvät tuotteita poikkeuksellisen halvalla.
  • Ole tarkkana, jos ostat tuotteita internetin huutokauppasivustoilta. Kaikki verkosta ostetut tuotteet eivät ole väärennöksiä, mutta väärentäjät toimivat usein huutokauppasivustoilla, koska Internet on nopea, anonyymi ja maailmanlaajuinen kaupankäyntipaikka. Olemme saaneet vahvistettuja ilmoituksia kyseisillä sivustoilla myytävistä väärennetyistä Speedlite-tuotteista ja Canon-digitaalikameroiden ja -videokameroiden akuista. Noudata siksi harkintaa ostaessasi tuotteita huutokauppasivustoilta.

Toimintaohjeet, jos epäilet ostaneesi väärennetyn tuotteen

Jos epäilet ostamasi tarvikkeen aitoutta, älä käytä sitä vaan ota yhteyttä Canonin valtuutettuun jälleenmyyjään tai meihin osoitteessa ipr.info@canon-europe.com.

Valitettavasti emme voi vaihtaa väärennettyjä Canon-tuotteita, mutta meidän pitäisi pystyä vahvistamaan tuotteen mahdollinen aitous ja ilmoittamaan tuotteen aitoudesta kirjallisesti.

Ostopaikat-sivulla on luettelo (ei kattava) Canon-tuotteiden valtuutetuista myyjistä.

Muuta kiinnostavaa:

Fraudulent store warnings

Varoitus petollisista kaupoista

Ole valpas, kun ostat Canon-tuotteita verkossa. Varmista, että käyttämäsi kauppa on virallinen Canon-kauppa. Lue täältä, miten tunnistat virallisen kaupan.

Fraudulent stores -Legal & compliance

Lait ja säädökset

Noudatamme paikallisia lakeja ja säädöksiä kaikissa niissä maissa, joissa toimimme. Tutustu Canonin säädöstenmukaisuutta ja lainsäädäntöä koskeviin lausuntoihin, suhtautumiseen ja ohjeisiin täällä.

1 Eurooppalaisissa muovisissa mustesuihkutuotteiden pakkauksissa tai kuplamuovisissa monipakkauksissa ei ehkä ole hologrammia.