Väärennös

Väärennettyjen Canon-tuotteiden tunnistaminen on yllättävän vaikeaa, ja kyseisten tuotteiden käyttäminen voi olla vaarallisempaa kuin aavistat. Väärennetyt Canon-tuotteet voivat näyttää lähes samalta kuin aidot. Yleisimpiä väärennettyjä Canon-tuotteita ovat väriaine- ja mustekasetit, akut ja laturit sekä kameran lisävarusteet.

Väärennettyjen tuotteiden valmistus, tuonti tai myynti on rikos. Canon pyrkii estämään Canon-tuotteiden väärennöksillä käytävää kauppaa yhdessä poliisin, tulliviranomaisten ja tuoteväärennösten torjuntaan keskittyvien tahojen kanssa Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

Counterfeit

Väärennettyjen Canon-tuotteiden käytön vaarat

Turvallisuus
Väärennettyjä Canon-tuotteita ei ole valmistettu eikä testattu aitojen Canon-tuotteiden tiukkojen standardien mukaisesti. Sen vuoksi ne voivat aiheuttaa vaaraa käyttäjille tai tuotteille. Väärennetyt akut voivat esimerkiksi kuumentua liikaa, vuotaa tai räjähtää käytettäessä. Tämä voi aiheuttaa henkilövamman tai peruuttamattoman vahingon tuotteelle.

Laatu
Väärennetyt Canonin muste- ja väriainekasetit voivat vuotaa, tukkia tulostimen tulostuspään tai aiheuttaa tahroja ja juovia. Väärennettyjen mustekasettien tulostuskapasiteetti on huomattavasti pienempi kuin aitojen tuotteiden. Canon on testannut väärennettyjä mustekasetteja ja havainnut, että niiden kapasiteetti on 28–69 prosenttia aidon kasetin kapasiteetista.

Ympäristötiedot
Aidot Canon-tuotteet noudattavat kansainvälisiä ja eurooppalaisia lakeja, kuten WEEE- ja RoHS-direktiiviä sekä REACH-asetusta. Väärennökset eivät yleensä noudata näitä lakeja, minkä vuoksi ne aiheuttavat riskejä ympäristölle.

Väärennettyjen Canon-tuotteiden tunnistaminen

Usein väärennettyjä Canon-tuotteita ovat mustekasetit, mustepullot, kopiomusteet ja kameran lisävarusteet, kuten akut, laturit, objektiivin suojukset, kaukosäätimet ja laukut.

Aitojen Canonin väriainekasettien1, mustepullojen, kopiomusteiden ja akkujen pakkauksissa on Canonin hologrammi.

Hologrammi vaihtaa väriä. Edestä päin se on joissakin tuotteissa kullanvärinen tai punertavan kullanvärinen, ja vaaka-asennossa väri vaihtuu kirkkaaksi sateenkaarenvihreäksi. Jos hologrammi on väärennetty, väri ei tavallisesti vaihdu vihreäksi tällä tavalla.

Väärennetyn tuotteen tuntomerkkejä

- Väärennetyt hologrammit ovat usein sotkuisia tai näyttävät vahingoittuneilta tai sumeilta. Myös värit ja koko voivat olla väärät.
- Väärennettyjen Canon-pakkausten ja -tuotteiden Canon-logojen jälki voi olla huono tai logot voivat olla väärän värisiä tai kokoisia. Lisäksi niiden kirjasintyyppi voi olla väärä.
- Pakkaus voi näyttää uudelleensuljetulta, käytetyltä tai peukaloidulta.
- Pakkauksessa saattaa olla kirjoitusvirheitä, tai siitä saattaa puuttua välimerkkejä.
- Varo myyjiä, jotka myyvät tuotteita poikkeuksellisen halvalla.
- Ole tarkkana, jos ostat tuotteita verkosta ja internetin huutokauppasivustoilta. Kaikki verkosta ostetut tuotteet eivät ole väärennöksiä, mutta väärentäjät käyttävät usein internetiä nopeuden, nimettömyyden ja maailmanlaajuisen käytön takaamiseksi. Ole siis tarkkana, kun teet ostoksia verkossa.

Toimintaohjeet, jos epäilet ostaneesi väärennetyn tuotteen

Jos epäilet ostamasi tarvikkeen aitoutta, älä käytä sitä vaan ota yhteyttä Canonin valtuutettuun jälleenmyyjään tai meihin osoitteessa ipr.info@canon-europe.com
Valitettavasti emme voi vaihtaa väärennettyjä Canon-tuotteita, mutta meidän pitäisi pystyä vahvistamaan tuotteen mahdollinen aitous ja ilmoittamaan tuotteen aitoudesta kirjallisesti. 
Ostopaikat-sivulla on luettelo (ei kattava) Canon-tuotteiden valtuutetuista myyjistä.

Muuta kiinnostavaa

  1. Eurooppalaisissa muovisissa mustesuihkutuotteiden pakkauksissa tai kuplamuovisissa monipakkauksissa ei ehkä ole hologrammia.