Tuote

Canon EOS C200 dynaamisen live-esityksen kuvaamisessa

Canon video camera in action whilst filming ricky patel with his guitar.

Tuottaja Patrick Greaves ja kuvaaja Ricky Patel kuvasivat live-esityksen uudella EOS C200 -videokameralla minimaalisessa valaistuksessa. Lopputuloksena oli 4K HDR ‑video, jossa on säväys elokuvallisuutta.

Suurin osa muusikoiden esityksiä kuvaavista lyhytelokuvista on silkkaa silmänlumetta, sillä useimmilla musiikkivideoilla soittaminen on näyteltyä. Mahogany Sessions on täysin toista maata, sillä se pyrkii luomaan aidosta live-esityksestä elokuvallisen tuotoksen, joka kuvataan tilanteen realismia kunnioittaen – dramatiikkaa ja visuaalista kiinnostavuutta kuitenkaan unohtamatta.

Tuottaja Patrick Greaves ja elokuvaaja Ricky Patel tekevät säännöllisesti yhteistyötä kuvauksissa. Kunkin kuvaussession aikana taltioidaan yksittäinen esitys jatkuvana otoksena, mitä Greaves kuvailee ”jonkin aidon ja orgaanisen ikuistamiseksi – saamme tilaisuuden tuoda esiin parhaita uusia ja tunnettuja lahjakkuuksia paketoimalla huikeita live-esityksiä visuaaliseen muotoon.” Lontoolaisartisti Alfa Mistin kuvauksia varten Greaves ja Patel valitsivat Canon EOS C200 ‑videokameran, sillä siinä yhdistyvät erinomainen HDR-kenno, sisäinen RAW-tallennus ja kompakti koko. Greaves jatkaa: ”Sitä voi käyttää monenlaisten varusteiden kanssa, kuten Movi Pro ‑kameravakaajan. C200 taipuu monenlaiseen käyttöön ja mukautuu vaivatta mihin tahansa kuvausympäristöön.”

C200 TAIPUU MONENLAISEEN KÄYTTÖÖN JA MUKAUTUU VAIVATTA MIHIN TAHANSA KUVAUSYMPÄRISTÖÖN.

Produktio kuvattiin 8.9.2017 historiallisessa Normansfield Theatressa, joka sijaitsee Langdon Down Centressä Teddingtonin alueella. Greaves ylistää kuvauspaikan visuaalista ilmettä ja akustiikkaa. ”Se on taidokkaasti entisöity viktoriaaninen teatteri. Äänessä on siellä vahva sointi, ja arvelimme, että paikka saisi värit hehkumaan niin kuvassa kuin musiikissakin.” Näitä tavoitteita ja kappaleen pitkää kestoa ajatellessaan Greaves oivalsi heti, että työssä olisi tärkeää käyttää niin pientä ja ominaisuuksiltaan monipuolista kameraa kuin mahdollista.

Patel halusi kuvata muusikoita ja esityspaikan historiallisia rakenteita monipuolisesti eri kulmista, joten hän pyrki järjestämään valaistuksen siten, että voisi liikkua gimbaaliin kiinnitetyn C200:n kanssa vapaasti ympäri tilaa ilman pelkoa telineiden ja kaapeleiden päätymisestä kuvaan. ”Tällaisia kuvauksia ei tulekaan vastaan ihan joka päivä”, hän aloittaa. ”Aikaa meni huomattavasti tavallista kauemmin, ja halusimme päästä kameran kanssa joka kolkkaan.” Tätä varten muusikot täytyi sijoittaa huolellisesti ja kameraa varten oli tehtävä tarkat merkinnät. Valaistuksesta oli pakko tinkiä, sillä tilaan ei haluttu tuoda ylimääräistä välineistöä.

Tätä silmällä pitäen Patel valitsi heliumilla täytetyn pallovalaisimen ylhäältä tulevaksi täyttövaloksi ja käytti muutoin vain yhtä SkyPanel-valaisinta. ”Kaikki lisävalo oli käytännössä peräisin siitä heliumvalosta ja SkyPanelista, jota käytettiin rumpalin valaisemiseen. Niiden lisäksi kaihtimien kanssa sai säätää pitkään ja hartaasti, ennen kuin kaikki olivat tyytyväisiä.” Hän käytti myös usvaa tavoitellessaan Mahoganyn muista videoista tuttua tunnelmaa ja otti kaiken irti ikkunoiden himmeästä lasista. Se auttoi himmentämään tiloihin pääsevää kirkasta luonnonvaloa, jonka luoma kontrasti sisätilojen hämäryyteen on tunnetusti hankalaa pitää kurissa.

Patel kiittelee C200:n suorituskykyä vahvaa kontrastia kuvattaessa. ”Olin todella yllättynyt lopputuloksesta. En olisi odottanut sellaista suoraan kamerasta… Tietoa on valtavasti, ja valoisuuden säätövara vaikuttaa oikein hyvältä.” Hän jatkaa: “Ero muihin kameroihin oli selvä, kontrasti oli paljon pehmeämpi. Muilla kameroilla filmatun kuvan kontrastia täytyy suitsia värimäärittelyssä, mutta tässä kuva on paljon neutraalimpi.” Patel päätyi kuvaamaan produktion C200:n tilaa säästävässä Cinema RAW Light ‑muodossa, jonka ansiosta erittäin laadukasta kuvaa voi tallentaa suoraan kameraan ilman kookkaita ja kömpelöitä ulkoisia tallentimia. Vaikka ProRes-tallennus onnistuu toisen valmistajan tallentimella ja on hyvä vaihtoehto, Patel halusi "nähdä, mihin kamera pystyy uuden sisäisen RAW-muodon avulla”.

Close up view of Canon EOS 200 video camera side view.

”Se oli 4K HDR -kuvaussessio”,

Greaves jatkaa viitaten kasvavaan tarpeeseen tuottaa aina vain tarkempaa ja yhä laajemman dynaamisen alueen kuvaa. ”Pystyimme tallentamaan RAW-kuvaa kameraan, mikä on huomattava etu, sillä sen ansiosta mukana ei tarvinnut raahata ulkoista tallenninta. C200:ssa on uskomaton kenno, ja pienestä koostaan huolimatta kamera pystyy samaan kuin järeämpikin elokuvakamera.” Patelin tavoin myös Greaves nostaa esiin kameran erinomaisen kyvyn käsitellä huippuvaloja. ”Sillä saa laajan skaalan, josta voi erottaa kaikki yksityiskohdat. Viidentoista valotusarvon dynaamisen alueen ansiosta ikkunoiden kirkkautta ei tarvinnut säätää lainkaan.”

Sarjan muihin kameroihin tottunut Patel ei joutunut opettelemaan uutta. ”Kaikki onnistui melko helposti. Helppokäyttöisyys on äärimmäisen tärkeää, ja C300-kokemukseni perusteella tiesin heti, mistä mikäkin löytyy.” C300- ja C200-kamerat eroavat toisistaan esimerkiksi siinä, että C200:ssa CFast-korttipaikat sijaitsevat takaosan sijaan kameran sivussa. Sen ansiosta niihin on helpompi päästä käsiksi, kun C200 on kiinnitetty gimbaaliin. Patel sai myös uusia ideoita Alfa Mistin kuvauksista: ”Kuvaan myös paljon dokumentteja, ja C200 olisi kätevä tien päällä. V-Lock-akuille ja ylimääräiselle rinkalle ei olisi tarvetta… reppuun voisi vain lykätä pienet akut, jotka riittäisivät pitkälle.”

Tuottaja Greaves painottaa lopuksi vielä C200:n joustavuutta. ”Tuottajan näkökulmasta sen tärkein ominaisuus on monipuolisuus. Se on kustannustehokas ja pelasi saumattomasti yhteen jälkituotantoprosessimme kanssa. Se mahdollistaa myös paremman kuvanlaadun, sillä pystymme kuvaamaan suoraan 4K-laatuista RAW-kuvaa ja tallentamaan kaiken samaan laitteeseen. Vaihdoimme siihen mielellämme C300:sta, ja se on selvä harppaus eteenpäin vanhempiin Canon-malleihin nähden. Pidän hyvänä asiana, että tämä kamera on tuotu markkinoille.”

Jos haluat siirtyä takaisin EOS C200 -yleiskatsaukseen, napsauta tästä.

Kirjoittaja James Bennett, Televisual Media UK Ltd


Lue lisää