Canon tarjoaa uuden laiteohjelmistopäivityksen ja sovelluksia 4K- ja PTZ-kamerajärjestelmiin

Canon tarjoaa laiteohjelmistopäivityksen 4K-kameroille1 ja PTZ-ohjaimille2, jotka parantavat toimintoja ja suorituskykyä, kuten automaattista seurantaa. Ohjelmistopäivitys tulee veloituksetta saataville heinäkuussa 2024. Samanaikaisesti saataville tulevat päivitetyt versiot erilaisista sovelluksista3, mukaan lukien 'Auto Tracking Application RA-AT001' (julkaistu huhtikuussa 2023).

CR-N700_lifestyle_17 16x9.jpg

Canon on parantanut etäkamerajärjestelmiensä tuotevalikoimaa tarjoamalla sovelluksia, jotka lisäävät tarvittavia toimintoja kamerajärjestelmiin, mukaan lukien 4K-etäkamerat ja erikoisohjaimet, niiden käyttötarkoituksen mukaan. Ohjelmistopäivityksillä Canon pyrkii auttamaan työnkulun parantamisessa videotuotantoprojekteissa ja tukemaan visuaalista viestintää tilanteissa, kuten verkkokonferensseissa ja -luennoissa.

Seurantatoimintoa parannetaan siten, että päivitetty 'Auto Tracking Application RA-AT001' pystyy nyt seuraamaan kohdetta myös silloin, kun he risteävät toisen henkilön kanssa (kuten henkilön kulkiessa edestä tai ylittäessä polun) siirtymättä toiseen henkilöön. Suorituskykyä parannetaan myös saavuttamaan luonnollisempi ja sujuvampi liike seurattaessa kohteen liikkeiden alkua ja loppua. Lisäksi automaattisen seurannan edistyneitä asetuksia voidaan nyt säätää ohjaimen kautta, jotta kameroita voidaan käyttää ilman tietokonetta. Canon tarjoaa, tavoittaakseen laajan käyttäjäjoukon, myös 'Auto Tracking Application RA-AT001' perustoimintoja4 ilmaiseksi.

Ohjelmistopäivitys parantaa videolähtöä USB-yhteyden aikana. Etäkamerat CR-N300 ja CR-N100 ovat yhteensopivia USB Video Class -standardin kanssa, ja yksinkertaisesti yhdistämällä ne tietokoneeseen kaapelin avulla niitä voidaan käyttää verkkokonferensseissa. Lähtökuvataajuus paranee alkuperäisestä FHD12.5fps:ä FHD30fps:ään. Motion JPEG -muodon lisäksi lähtömuotoa tarjotaan nyt myös YUV-muotoa, mikä helpottaa kuvankäsittelyä kuvaamisen jälkeen.

Lisäksi ohjaimen toiminnallisuutta parannetaan siten, että etäkameran RC-IP1000-ohjaimen kosketusnäyttö pystyy nyt näyttämään kameran esiasetusten ja jäljitystoimintojen pikkukuvat mahdollistaen intuitiivisen ohjauksen. Lisäksi kosketusnäytöllä näytettävät kuvat, jotka voivat näyttää jopa yhdeksän kameraa kerralla, voidaan viedä ulkoiseen näyttöön SDI- ja HDMI-liitännän kautta. Tämä ohjainlaiteohjelmistopäivitys parantaa paikan päällä tapahtuvaa toimintaa mahdollistamalla käyttäjien kameroiden ohjauksen samalla, kun he tarkistavat useita näkymiä, jotka näytetään samanaikaisesti suurella näytöllä.

Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226

  1. Yhteensopiva CR-N700 (julkaistu joulukuussa 2022), CR-N500 (toukokuu 2021), CR-N300 (kesäkuu 2021), CR-N100 (marraskuu 2023) ja CR-X300 (helmikuu 2022) kanssa
  2. Yhteensopiva RC-IP1000 (julkaistu joulukuussa 2023) kanssa
  3. Auto Loop Application RA-AL001 (julkaistu huhtikuussa 2023) ja Remote Camera Control Application (julkaistu ilmaiseksi toukokuussa 2021)
  4. Toiminnot, kuten sommittelun säädettävyys, voivat olla rajoitettuja verrattuna maksullisiin sovelluksiin. Tarkista yksityiskohdat Canonin viralliselta verkkosivustolta.