Canon julkistaa RF-kiinnityksellä varustetun EOS C400 -elokuvakameran ja uskomattoman monipuolisen Cine Servo -objektiivin

Canon laajentaa tuotevalikoimaansa EOS C400 -kameralla ja RF-kiinnityksellä varustetulla CN7x17 KAS T -objektiivilla, jotka nostavat suurenkin kokoluokan tuotannot aivan uudelle tasolle.

Monipuoliseen käyttöön suunniteltu EOS C400 -kamera vastaa markkinoiden kehittyviin tarpeisiin. Ominaisuuksiensa ansiosta se sopii moniin erilaisiin tuotantoihin aina indie-elokuvista ja dokumenteista live- ja virtuaalilähetyksiin sekä sähköiseen uutistyöhön.

EOS C400 on ensimmäinen RF-kiinnityksellä varustettu ’high-end’ EOS-elokuvakamera. Se on uusi ja erilainen lisä Canonin tuotevalikoimaan ja rakentaa uutta aikalautta EOS R -järjestelmälle. Kompaktiin mutta tehokkaaseen, innovatiiviseen kameraan mahtuu laaja valikoima huipputason ominaisuuksia ja sen suunnittelussa on painotettu helppokäyttöisyyttä tinkimättä kuitenkaan suorituskyvystä. Lisäksi kameran sisäänrakennetut liitännät, kuten genlock-toiminto, return input -ominaisuus ja 12-nastainen objektiiviliitäntä tukevat monikameratuotantoina toteutettavia livelähetyksiä.

Pinottu taustavalaistu (BSI) CMOS-kenno ja kolme ISO-herkkyysaluetta
EOS C400 on varustettu huippuluokan 6K-kuvanlaatuisella CMOS-kennolla.
Täysikokoinen, pinottu kenno on taustavalaistu (BSI), mahdollistaen 16 valotusaskelta, jotka tarjoavat kuvaajalle runsaasti dynaamista liikkumavaraa. Teknologian ansiosta kamera vangitsee valon erityisen tehokkaasti ja sen lukunopeus ja kuvanlaatu ovat huippuluokkaa.

EOS C400 -kamerassa on hyödynnetty Canonin uutta kolmitasoista ISO-herkkyysaluetta, joka mahdollistaa uskomattoman suorituskyvyn hämärissäkin kuvausolosuhteissa. Kamerassa on kolme ISO-herkkyysaluetta (800, 3 200 ja 12 800) Canon Log 2- tai Canon Log 3 -asetuksella kuvattaessa. Tämä tuo kuvaamiseen enemmän joustavuutta, kun valo-olosuhteet ovat erityisen haastavat.

Kuvaamista sujuvoittaa myös käyttötila, joka tunnistaa ympäristön valo-olosuhteet automaattisesti ja valitsee ISO-herkkyysalueen sen mukaan. Tämä parantaa myös laitteen käyttökokemusta.

RF-kiinnitys
EOS C400 tukee Canonin RF-liitäntäteknologiaa, joten se sopii loistavasti yhteen erilaisten RF-kiinnitteisten prime-, zoom-, hybridi-, elokuva- ja VR-objektiivien kanssa. Kamera on myös yhteensopiva erilaisten Canonin EF-EOS R -sovittimien ja uuden PL-RF-sovittimen kanssa, mikä tuo kuvaamiseen lisää joustavuutta ilman, että käyttäjän tarvitsee hankkia ulkopuolisten toimittajien lisävarusteita. Lisäksi kamerassa on aiempia malleja laajemmat metadataominaisuudet, ja sen yhteysominaisuudet tukevat reaaliaikaista ruutukohtaista (frame by frame) tietojen tallennusta, mikä tuo lisää ulottuvuuksia sekä visuaalisten tehosteisiin että virtuaalituotantoihin liittyviin työnkulkuihin.

Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennus
Uuden tuotejulkaisun myötä Canon tuo Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennuksen myös EOS-elokuvakameroihin. Ominaisuus tarjoaa elokuvantekijöiden käyttöön entistä parempia automaattitarkennusominaisuuksia. Tarkennusteknologia kattaa koko kennon ja tuo tarkentamiseen nopeaa ja tarkkaa suorituskykyä. Se parantaa lopputuloksen selkeyttä ja kuvauksen luotettavuutta.

Teknologiaan on myös lisätty uusia ominaisuuksia, kuten kasvojen, silmien tai kehon seuranta ja eläinten automaattinen tunnistus ja seuranta, jotka ovat erityisen hyödyllisiä kuvaajille, jotka työskentelevät yksin.

Useita eri tallennusmuotoja
Sisäisten tallennusmuotojen valinnanvaraa on lisätty, joten käyttäjät voivat nyt valita aina omiin tarpeisiinsa sopivan tallennustavan. Vaihtoehtoihin lukeutuvat muun muassa Canonin skaalautuva 12-bittinen Cinema RAW Light LT/ ST/ HQ, luotettava 4:2:2 10-bittinen XF-AVC ja täysin uudet MP4-pohjaiset XF-AVC S- ja XF-HEVC S -tiedostomuodot. Yhdessä nämä tallennusvaihtoehdot mahdollistavat hallitut ja yksityiskohtaiset elokuvanteon työnkulut ammattimaisella tiedostonimi- ja metatietotuella.

Kompakti rakenne
EOS C400:n muotoilu muistuttaa EOS C500 Mark II -kameraa, mutta se on aiempaan malliin verrattuna entistä pienikokoisempi. Kompaktiudesta huolimatta laitteeseen on mahdutettu laaja valikoima yhteys- ja liitäntävaihtoehtoja. Niiden ansiosta laitteessa on useita ominaisuuksia, joita löytyy tavanomaisesti vain suurempikokoisista laitteista. EOS C400 on kevyempi, pienempi, eikä sen kanssa tarvitse käyttää erillisiä lisämoduuleja.

Laitteen pieni koko ja sen parannetut lisävarusteet, kuten monipuolinen LCD-pidike, yläosaan kiinnitettävä kahva ja uudistettu otekahva sopivat moneen erilaiseen kuvaustyyliin aina käsivaralla tai kamera olalla kuvaamisesta gimbaalin tai droonin käyttöön.

Uusi Cine Servo -objektiivi
Uusi CN7x17 KAS T -objektiivi on saatavilla sekä RF- että PL-kiinnityksellä. Canonin Cine Servo -objektiiviperheen uusin tulokas on kehitetty edellisestä CN7x-objektiivista. Edeltäjäänsä nähden uudessa objektiivissa on parempi suorituskyky, minkä lisäksi se sopii paremmin yhteen virtuaalisiin tuotantoihin ja visuaalisiin efekteihin (VFX) liittyvien työnkulkujen kanssa.

Laajan 7-kertaisen optisen zoomauksen ja 17–120 millimetrin polttovälin ansiosta objektiivi sopii loistavasti urheilutapahtumiin, uutistyöhön, dokumentti- ja elokuvatuotantoihin sekä remote- ja virtuaalituotantoihin. Sen 11-lamellinen himmenninaukko tuottaa miellyttävän epäterävyysalueen ja kauniit huippuvalot.

Objektiivin merkittävimpiin ominaisuuksiin kuuluu parannettu objektiivin ja kameran välinen kommunikaatio, joka tehostaa reaaliaikaisten optisten vääristymien korjausta, ruutukohtaisten metatietojen tallentamista sekä virtuaalituotantojen työnkulkuja. Tämän kaiken mahdollistaa Unreal Engine plug in -lisäosa, joka on räätälöity erityisesti EOS C400:aa varten. Objektiivin PL-kiinnitteinen versio tukee sekä Cooke /i TechnologyTMettä ZEISS eXtended DataTM, jotka korjaavat ei-toivottua vinjetointia ja optisia vääristymiä sekä tukevat objektiivin metatietojen tallentamista1.

Uuden sukupolven digitaalista e-Xs V servo zoom -sovitinta tukevassa CN7x17 KAS T -objektiivissa on monia edistyneitä toimintoja, kuten tarkennuksen hengityksen korjaus, nopeampi himmentimen hallinta ja kätevä USB-C-liitäntä kauko-ohjausta ja käyttäjäasetusten siirtoa varten.

EOS C300 Mark III -ohjelmistopäivitys
Samanaikaisesti Canon julkaisee myös maksuttoman laiteohjelmistopäivityksen EOS C300 Mark III:een. Päivityksen myötä laitteeseen tulevat saataville myös 12-bittiset Cinema RAW Light -formaatit: LT (Light), ST (Standard) ja HQ (High Quality). Uudet formaatit tekevät työnkuluista joustavampia ja tuovat enemmän valinnanvaraa jälkituotantoon. Lisäksi kameraan tulee uusi automaattinen ISO-toiminto, jonka avulla kamera sopeutuu vaihteleviin valo-olosuhteisiin.

Canon julkaisee tänään myös RF 35 mm F1.4L VCM -objektiivin. Se on täysin uudenlainen hybridiobjektiivi sekä still- että videokuvaukseen. Lisäksi Canon esittelee uuden Speedlite EL-10 -salamalaitteen, jonka mahdollistama valo-olosuhteiden hallinta auttaa kuvaajia vangitsemaan entistä vaikuttavampia muotokuvia.

Canon EOS C400 -kameran verollinen suositusvähittäishinta on 9299 euroa ja sen myynti alkaa syyskuussa 2024.

Canon CN7x17 KAS T Cine Servo -objektiivin hinta ja myynnin aloitus vahvistetaan myöhemmin.

Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226

  1. Ominaisuutta ei tueta, jos objektiivissa on PL-RF-kiinnityssovitin (julkaistaneen syyskuussa 2024).