Canon laajentaa kuvauskokemusta uusimmalla EOS R -järjestelmän VR-objektiivilla:
RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE tarjoaa kaikille mahdollisuuden tuottaa laadukasta ja immersiivistä sisältöä

Canon julkaisee tänään RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE -objektiivin. Tämän julkaisun myötä EOS R -sarjaan tulee saataville RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE -objektiivin lisäksi myös APS-C-kennon järjestelmäkameroiden kanssa käytettävä VR-objektiivi. Uuden objektiivin avulla on entistä helpompaa tuottaa tasokasta 3D-VR-materiaalia.

RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE

Objektiiviin rakennetut kaksi vierekkäistä kalansilmäobjektiivia simuloivat binokulaarista näköä eli silmien yhteisnäköä. Kummallakin objektiivilla on oma kuvakulmansa, ja nämä kaksi erillistä kuvaa vastaavat vasemman ja oikean silmän näkymiä. Tämä stereoskooppinen näkymä mahdollistaa syvyysnäön virtuaalitodellisuudessa ja tekee katselukokemuksesta mukaansatempaavan immersiivisen.

RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE -objektiivi tuottaa vasemman ja oikean silmän näkymän näppärästi kahden kalansilmäobjektiivin avulla ja laajentaa samalla EOS VR -järjestelmään kuuluvien kameroiden valikoimaa. Lisäksi uusi objektiivi tulee markkinoille edeltäjiään edullisemmalla hinnalla – EOS R -järjestelmän optisista ominaisuuksista tinkimättä – ja tuo siten tasokkaan ja vaikuttavan sisällön tuottamisen entistä useamman kuvaajan ulottuville.

Uusi 144 asteen näkymä tarjoaa kapeamman kuva-alan VR180-kuvaukseen verrattuna. Suuren syväterävyysalueen lisäksi tämä auttaa kuvaajaa pitämään huomion kohteessa ilman, että tämän täytyy huolehtia esimerkiksi valaistuksesta tai jalustan asennosta. Koska tarkennusrengas voidaan määrittää säätämään myös esimerkiksi aukkoa tai ISO-arvoa, kuvaajan on helpompi keskittyä kuvattavan kohteen tarkkailuun. RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE on Canonin ensimmäinen 3D-objektiivi, joka on varustettu Autofocus (AF) -tilan lisäksi One-Shot Autofocus (One-Shot AF) -tilalla. One-Shot AF -tilassa kamera tarkentaa automaattisesti vain seuraavan otoksen ajan, mikä helpottaa luovaa prosessia entisestään.

Lisäksi se on ensimmäinen L-sarjaan kuulumaton objektiivi, jossa huippuluokan ASC (Air Sphere Coating) -pinnoite ehkäisee vääristymiä, kuten haamukuvia ja heijastumia. Kummassakin objektiiviosassa on kaksi UD-elementtiä, mikä parantaa kuvien tarkkuutta. f/3,5-aukko takaa laadukkaan kuvaustuloksen niin sisällä kuin ulkonakin kuvattaessa. Tämä mahdollistaa luovan 3D-kuvauksen kaikenlaisissa ympäristöissä aina hämyisistä metsistä kirkkaasti valaistuihin stadioneihin. RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE -objektiivin takaosassa on suodinpidike sekä paikoilleen kierrettäville että gelatiinisuotimille. Tämä tekee objektiivista entistä monipuolisemman.

Kun RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE -objektiivilla kuvattua materiaalia katsotaan VR-laseilla, stereoskooppinen 3D-näkymä on erittäin todentuntuinen. 144 asteen katselukulman ansiosta näkymä tuntuu luonnolliselta. Se myös hyödyntää ääreisnäköä, mikä auttaa katsojaa uppoutumaan täysin kuvatun materiaalin luomaan maailmaan. Kun kuvamateriaalia tarkastellaan yhteensopivilla VR-laseilla, simulaatiot saavat lisäpotkua objektiivin 60 mm:n silmäterävälistä, joka on hyvin luonnollinen ja tuottaa siten todentuntuisen 3D-vaikutelman.

Samalla, kun VR-sisältöjen kysyntä kasvaa nopeasti (markkinoiden ennustetaan kasvavan yli 22 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä), Canonin uusi objektiivi tekee 3D-sisällön tuottamisesta mahdollista entistä useammalle – onpa kyseessä sitten dokumentaaristen tai peli-, opetus-, matkailu- tai viihdesisältöjen luominen. Objektiivi on suunniteltu toimimaan yhdessä Canonin EOS R -järjestelmän1 kanssa, mikä puolestaan tehostaa VR-sisällöntuottajien työskentelyä.

Uuden Canon RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE -objektiivin myynti alkaa heinäkuussa 2024 ja sen svh. on 1419 euroa.

Lisätietoja: Canon Oy, Olli Turtiainen, olli.turtiainen@canon.fi, p. +358 40 7716226

  1. Lanseeraushetkellä yhteensopiva Canon EOS R7 -kameran kanssa, lisätietoa käyttöoppaasta.