Canon osoittaa sitoutumisensa tulla merkittäväksi toimijaksi etikettien ja pakkausten osa-alueilla

Canon esittelee Drupa 2024 -messuilla uuden digitaalisen painokoneen ja uudet tuotekonseptit, joiden avulla se pyrkii saavuttamaan paikkansa etikettien ja pakkausten digitaalisen painamisen alueen merkittävänä toimijana. Yksi Canonin messuosaston alueista omistetaan kokonaan etikettien sekä aaltopahvi- ja taivekartonkisovellusten painamisen esittelyyn, mikä kertoo kuinka tärkeä strateginen kasvualue on kyseessä.

  • Canonin vesipohjaisia musteita käyttävä digitaalinen LabelStream LS2000 -etikettipainokone on esillä Drupa 2024 -messuilla Saksassa

  • Canon on ilmoittanut kehittävänsä digitaalista arkkisyöttöistä single-pass-painokonetta aaltopahvipakkausten painamiseen (Havainnekuva on tarkoitettu vain kuvitukseksi. Kuvaa voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta.)

  • Kompakti versio kartongin painamiseen suunnitellusta Edale FL5 -linjasta on esillä Canonin osastolla Drupa-messuilla

Etiketit
Canon tulee esittelemään uuden digitaalisen LS2000-painokoneen Drupa-messuilla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun konetta esitellään Japanin ulkopuolella. Canonin innovatiivisiin teknologisiin ratkaisuihin perustuva LS2000 on Canonin ensimmäinen vesipohjaisia musteita käyttävä etikettipainokone. Tuote tulee EMEA-alueella myyntiin vuonna 2025, ja sillä voidaan painaa viidellä värillä (CMYK + valkoinen) itseliimautuville materiaaleille. Laite käyttää elintarviketurvallisuusstandardien vaatimukset täyttävää uutta mustesarjaa. Messuosastolla kävijät voivat seurata etikettien painamista paperille ja kalvolle, jonka jälkeen etiketit ovat valmiita Grafisk Maskinfabrikin konvertterilla tapahtuvaa lakkausta, stanssausta ja leikkausta varten. Lisäksi osastolla on nähtävissä Canon-konserniin kuuluvan Edalen FL3-fleksopainokoneella painettuja näytteitä.

Aaltopahvi
Osoituksena aikeestaan laajentaa toimintaansa myös aaltopahvin painamiseen tarkoitettujen laiteratkaisujen markkinoille Canon esittelee messuilla uuden tuotekonseptinsa. Kyseessä on arkkisyöttöinen aaltopahvin digitaaliseen teolliseen single-pass-painamiseen suunniteltu laite, jossa yhdistyvät offset-painolaatu 1,7 m:n tulostusleveydellä, jopa 8 000 m2/h:n tuotantokapasiteetti ja kustannustehokkuus. Canonin messuosastolla voi tutustua laitteen 3D-malliin ja perehtyä järjestelmän tekniseen puoleen animaation avulla. Lisäksi osastolla on nähtävissä ratkaisun printti-näytteitä.

Aaltopahvin digitaalisesta painamisesta kiinnostuneet messuvierailijat voivat seurata osastolla pakkausprototyyppien ja tuotepakkausten (piensarja) tuotantoa Canonin Arizona- ja Colorado-suurkuvatulostimilla. Pakkausalan toimijoille ja painopalvelujen tarjoajille nämä ratkaisut tarjoavat mahdollisuuden tuottaa räätälöityjä pakkauksia pienissä erissä ja tarpeen mukaan. Uusi FLXflow-teknologiaa hyödyntävä Arizona 2380XTF -tasotulostin soveltuu erilaisten mainos- ja pakkaussovellusten tulostamiseen useille erilaisille materiaaleille – myös aaltopahville. Kun käytettävissä ovat myös valkoinen väri ja lakka sekä mahdollisuus tuottaa jopa 4 mm:n kohokuvioita PRISMAelevate XL -ohjelmiston avulla, laitteella voidaan tuottaa kaikenlaisia laadukkaita pakkauspainatuksia ja lopputuotteita, joiden tekstejä ja kuvia myös näkövammaiset voivat lukea ja tuntea.

UVgel Print Factory, johon sisältyy Colorado M -sarjan rullalta rullalle -tulostin, Fotoba Jumbo Roll JRL 170 -syöttölaite ja JRR 170 -rullauslaite, tulostaa osastolla lainerille, joka myöhemmin laminoidaan aaltopahville. Laite tarjoaa mahdollisuuden tuottaa laadukkaita pakkauspainatuksia digitaalisesti perinteisen litolaminoinnin sijaan. Litolaminointiprosessin toteuttaminen digitaalisesti painetuilla lainereilla mahdollistaa laadukkaiden pakkausten tuottamisen pienissä erissä. Pakkauksia voidaan räätälöidä ja versioida, ja UVgel-tulosteiden kestävyyden ansiosta pinnan viimeistely laminoimalla ei aina edes ole tarpeen. Koska FLXfinish+-teknologia tarjoaa mahdollisuuden käyttää sekä mattaa että kiiltävää viimeistelyä samassa tulosteessa ilman musteen tai materiaalin vaihtamista, asiakkaat voivat tuottaa laadukkaan tuntuisia ja näköisiä tuotteita ilman, että siitä aiheutuu ylimääräisiä kuluja painopalvelun tarjoajalle.

Taivekartonki
Ostettuaan Edalen vuonna 2022 Canon on saanut jalansijaa myös taivekartonkimarkkinoilla. Drupa-messuilla Canon esittelee taivekartongin tuottamista inline-prosessilla, jossa esipainettu kartonki viimeistellään osastolla Edalen kartongin painamiseen suunnitellulla FL5-single-pass-tuotantolinjalla. Viimeistelyvaihtoehtoina ovat kylmäfoliointi, kuumafoliointi ja lakkaus. Kartonki siirtyy inline-prosessissa Edalen FDC600-tasoleikkurille leikkausta, nuuttausta, pistekirjoituksen luomista tai kohokuviointia varten. Käytännössä valmiita kartonkiaihioita syntyy yhdellä kertaa.

Messuosastolla on esillä lisäksi Canonin digipainokoneilla (esim. toner-väriaineilla toimiva imagePRESS V1350 ja arkkisyöttöinen varioPRINT iX3200 -inkjet-painokone) digitaalisesti painettuja taivekartonkinäytteitä.

Jennifer Kolloczek, Senior Director, Marketing & Innovation, Production Print, Canon EMEA: ”Vaikka flekso- ja offset-painaminen soveltuvatkin suuren mittakaavan tuotantoon, pakkausalan toimijoilla on nyt vaikeuksia maksimoida tuotantolaitostensa tuottavuus. Tämä puolestaan johtuu siitä, että uusintapainosten ottaminen, pienet painosmäärät ja versiointi ovat entistä yleisempiä, koska tuotemerkkien omistajat luovat jatkuvasti uusia tuotenimikkeitä. Lisäksi kaikessa edellytetään entistä lyhyempiä läpimenoaikoja.”

”Koska Canon on maailman johtava suurvolyymisten inkjet-painokoneiden valmistaja ja meidän digitaalisia painokoneitamme käytetään jo analogisten laitteiden rinnalla suurvolyymisten painosten tuottamiseen monimutkaisissa teollisissa ympäristöissä ja usealla kaupallisen painamisen segmentillä, tunnemme hyvin alan toimijoiden tarpeet. Meillä on markkinoiden johtavaa inkjet-asiantuntemusta ja kokemusta haastavista painomateriaaleista. Lisäksi olemme olleet mukana rakentamassa lukuisia erittäin tehokkaita tuotantolinjoja sekä saaneet lisäosaamista Edalen ostamisen myötä. Kaiken tämän ansiosta Canonilla on kaikki edellytykset auttaa etikettejä painavia sekä aaltopahvi- ja taivekartonkipakkauksia tuottavia yrityksiä saavuttamaan kilpailuetua toiminnan tehostamisella ja tarjonnan monipuolistamisella.”

”Teemme yhteistyötä useiden teknologiakumppaneiden kanssa, joten meillä on käytössämme kaikki tarvittava osaaminen kokonaisvaltaisten end-to-end-ratkaisujen, hybridityönkulkujen ja älykkäiden automaatioratkaisujen suunnitteluun. Canonin järjestelmien sekä asiantuntevan teknisen tuen ja liiketoiminnan kehittämiseen suunnatun tuen avulla jo sadat yritykset eri puolilla maailmaa ovat saaneet kasvatettua tuotantokapasiteettiaan ja päässet hyödyntämään uusia tulovirtoja ja liiketoimintamalleja. Seuraavaksi aiomme tuoda nämä samat edut myös etiketti- ja pakkausalan toimijoiden saataville.”