ARTICLE

"Muista ikuistaa aitoja arjen hetkiä!"

Woman-cuddling-child-susanna-hynynen

Jokaisesta kodista löytyy usein se ”vähän parempi kamera”, se, joka otetaan esiin lasten syntymäpäiväjuhlilla tai jouluna ja joka otetaan mukaan vain lomamatkalle. Muutoin kamera lojuu kaapissa käyttämättömänä. Tunnistatko itsesi?

Susanna-Hynynen-video

Itse tunnistan ja siksi päätin ehdottaa myös sinulle, että ota kameran esiin useammin ja ehdottomasti sen tavallisen arjen keskelle. Tuotetaan kuva- ja videomuistoja muistakin kuin erityisistä päivistä. Voi olla, että arkiset hetket saattavat tuntua tylsiltä, mutta ne ovat itseasiassa tärkeimpiä hetkiä, meidän lasten lapsuutta.

Ensimmäiset pyöräilyt ilman apupyöriä, kesän ensimmäinen jäätelö terassilla, ensimmäiset hassut sanat tai ensiaskeleet, yhteiset metsäretket, kylmienkin päivien uimaretket, venereissut ukin kanssa tai halihetket mummin kanssa.

Tavallisen tuntuisia, mutta kuitenkin äärettömän tärkeitä hetkiä muistaa. Hetkiä, joita katsellessa aika edes pieneksi hetkeksi lasten kanssa pysähtyy. Hetkiä, joita jokainen voi myöhemmin haikeudella muistella.

children-at-greenhouse-susanna-hynynen

Käytössäni oli kompakti ja helposti mukana kulkeva Canon EOS M50 Mark II -kamerarunko sekä Canon EF-M 32 mm f/1.4 STM, joka taipui niin kauniiksi kuviksi kuin myös laadukkaaksi videoiksikin. Kamera on kooltaan pieni, ja siksi helppo kantaa mukana jokaisessa hetkessä.”

Teksti: Susanna Hynynen