EOS R Richard Walch Ambient Arranmore Ireland

CANON EOS R -JÄRJESTELMÄ

Ainutlaatuinen objektiiviteknologia ja tulevaisuuden järjestelmä käytössäsi jo tänään.

Magnus Wennman
Magnus Wennman

Canon Ambassador Photojournalist


Canon on hionut EOS-sarjaansa jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Vuosien kehitystyön tulos julkaistiin syyskuussa 2018, kun Canon toi markkinoille uuden EOS R -järjestelmän: Canonin ensimmäisen täyden kennokoon peilittömän kameran sekä neljä ainutlaatuista RF-objektiivia. 

EOS R -järjestelmän perustana toimii uraauurtava objektiivin kiinnitys, joka tarjoaa entistä monipuolisemman kuvauskokemuksen. Tällä hetkellä järjestelmään kuuluu kolme kamerarunkoa ja kymmenen RF-objektiivia. RF-objektiivit sopivat korkealaatuisten kuvien ottamiseen ennennäkemättömän nopeasti vaihtelevissa ympäristöissä ja valaistusolosuhteissa. EOS R -järjestelmän sovittimet puolestaan mahdollistavat entistäkin luovemman työskentelyn, kun kuvaamiseen voi tehokkaasti käyttää myös EF- ja EF-S -objektiiveja.

Ketteryyttä pienessä koossa

Valokuvauksen ammattilaiset ovat jo ottaneet omakseen EOS R -järjestelmän ja erityisesti sen objektiiviteknologian. Kun Canon-lähettiläs, kuvajournalisti Magnus Wennman matkusti Irakiin kartoittamaan Pohjois-Syyrian pakolaistilannetta lokakuussa 2019, Canon antoi hänelle mukaan EOS R -kameran ja RF 85mm f/1.2 L USM, RF 24-70mm f/2.8 L IS USM ja RF 24-105mm f/4 L IS USM -objektiivit. “Kuvausmatkoilla on tärkeää, että kamerani akku kestää ja kaikki toimii ilman ongelmia. Joskus tarvitaan järeämpiä ja joskus taas ketterämpiä välineitä. EOS R on todella ketterä. Vaikka ominaisuudet ovat pienessä rungossa, kameran tuntuma on silti ammattimainen. En ole urani aikana nähnyt yhtä isoa muutosta kuin siirtymä fi lmikuvaamisesta digitaaliseen. Se oli totta kai mullistavaa, mutta sen jälkeen ei ole tapahtunut paljoa. Nyt minusta kuitenkin tuntuu, että jotain suurta on tapahtumaisillaan.”

Loistavat objektiivit joka valaistukseen

RF-objektiivit on kehitetty ottamaan teräviä ja laadukkaita kuvia kaikissa valaistusolosuhteissa. Magnus Wennman on huomannut EOS R -järjestelmän edut erityisesti luonnonvalossa kuvatessaan: valotuksen näkee suoraan kameran digitaalisessa etsimessä. “Taiteessa ja valokuvauksessa juuri oikeanlaisella valolla on suuri merkitys. EOS R -kamera ja RF-objektiivit toimivat hyvin viimeisimmällä kuvausmatkallani, jolla valaistusolosuhteet olivat hyvin haastavat. Erityisen positiivista järjestelmässä on se, että valotuksen näkee selkeästi ja samaan aikaan tarkkuuden voi säätää juuri oikeaksi.”

Videokuvausominaisuudet

RF-objektiivit sopivat täydellisesti videokuvaukseen, koska ne toimivat nopeasti, ovat kirkkaita ja ikuistavat hyvin laajakulmaperspektiivejä. Pieni kameran runko ja sen kääntyvä näyttö yhdistettynä objektiivivalikoimaan tuovat paljon hyötyjä Magnus Wennmanille, joka nykyisin kuvaa lähes yhtä paljon videoita kuin valokuvia. Wennman on ilahtunut myös EOS R:n elokuvaominaisuudesta, ja hänestä sekä automaattinen tarkennus että kosketusnäyttö toimivat upeasti. “Kameran näyttöä on mukava katsoa kuvatessa ja pidän siitä, että sitä on helppo käyttää. Toinen hyvä ominaisuus kamerassa on se, että kuvatessani voin nopeasti napin painalluksella siirtyä valokuvauksesta videokuvaukseen. Se tekee kamerasta hyvin ketterän ja vakaan. Tämän tyyppistä toimintoa olen kaivannut kameraani jo pitkään.”

Puolessatoista vuodessa Canon EOS R -järjestelmään on tuotu kolme kameran runkoa ja kymmenen RF-objektiivia.

Canon EOS R on uraauurtava täyden kennokoon peilitön kamera, joka laajentaa taiteellista visiotasi. Canon EOS RP on pieni, kevyt ja intuitiivinen täyden kennokoon peilitön kamera, joka sopii täydellisesti sekä matkoille että päivittäiseen kuvaamiseen. Canon EOS Ra on suunniteltu intohimoisille ammattilaisille, jotka etsivät pienikokoista ja kevyttä työkalua tähtivalokuvaukseen.

"Kuvatessani haluan keskittyä tarinaan ja kuviin. Kameran täytyy tuntua sopivalta ja niin miellyttävältä, että se on kuin osa minua. Kuvatessani en halua miettiä tekniikkaa. Testaamani RF-objektiivit olivat nopeita, teräviä ja ennen kaikkea vankkoja ja kestäviä. Arvostan sitä, ettei Canon ole tinkinyt näiden objektiivien ominaisuuksista."

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja inspiroidu tarinoista ja jännittävistä uutuuksista

Tilaa heti