hero

Viisi ideaa valokuvaukseen vuodelle 2016

Uusi vuosi tuo mukanaan paljon tilaisuuksia kuvata tilanteita, joita et ehkä aiemmin ole tullut edes ajatelleeksi ikuistaa. Inspiraation lähteitä voivat olla vaikkapa perheenjäsenet ja ystävät, tutut tai entuudestaan tuntemattomat paikat ja uudet kokemukset. Seuraavassa esittelemme viisi luovuuteen innostavaa ideaa sekä vinkkejä unohtumattomien hetkien ikuistamiseen.

1. Luontoon

Ulkona on paljon tilaisuuksia ottaa unohtumattomia kuvia. Lähde siis etsimään kauniita paikkoja, joissa voit kuvata läheisiäsi luonnonvalossa. Suuntaa päiväksi rannalle tai kuljeskele muutama tunti metsässä, kiipeä kukkulalle tai mene vaikka läheiseen puistoon. Kuvaustaitosikin pääsevät oikeuksiinsa raittiissa ilmassa luonnon keskellä.

Izabela Łabędzka: Mój cały świat

Saat motivaatiota kuvaamiseen koko vuodeksi, kun valitset jonkin itsellesi ja perheenjäsenillesi tärkeän paikan ja merkitset kalenteriisi jokaiselle vuodenajalle kuvauspäivän, jolloin lähdet paikalle kuvaamaan. Kesällä voit pakata matkaan piknik-korin ja talvella kuumaa kaakaota, mutta muista aina ottaa myös kamerasi mukaan. Näin voit kuvata, miten maisema ja perheesi muuttuvat vuoden aikana.

2. Urheilua ja toimintaa

Tähän aikaan vuodesta moni panostaa kuntoiluun ja terveellisempiin elämäntapoihin. Yritä saada energia näkymään kuvissasi – mitä enemmän hikeä ja ponnistelua, sitä parempi! Urheiluun ja liikkumiseen – niin poikien jääkiekkopeliin, jalkapallon paikallisotteluun kuin luisteluhetkeen lasten kanssa – liittyy aina jännittäviä hetkiä, jotka tuovat kuviin eloa ja toimintaa.

Gorm J Siiger: Mountainbiker i regn

Voit myös ottaa kuvia itsestäsi matkalla kohti parempaa kuntoa. Ehkä kuntosi kohenee ja pystyt juoksemaan pidempiä lenkkejä, löydät uuden pyöräilyreitin tai saat vihdoin taivutettua itsesi siihen kaikkein hankalimpaan jooga-asentoon. Ota kuva omasta saavutuksestasi, niin voit muistella sitä seuraavana vuonna ja asettaa itsellesi uuden tavoitteen.

3. Väkijoukon keskellä

Tapahtumat, joissa on paljon ihmisiä, tarjoavat hyviä tilaisuuksia kuvaamiseen. Kokonaisen ihmisjoukon tunnelmia voi kuitenkin olla vaikea välittää yhdessä kuvassa. Sen vuoksi voit kokeilla tarkentaa yksittäisiin ihmisiin siten, että nämä erottuvat väkijoukosta. Voit suunnata isoille festivaaleille tai käydä lähistön pienemmissä tapahtumissa aistimassa omaleimaista tunnelmaa.

Daniel Mundstock: Zombiewalk Düsseldorf

Juan Carlos Arizmendi Garillete: Mimo

Jos olet uudenvuodenpäätöksenä päättänyt kehittää kuvaustaitojasi ja matkustella enemmän, voit valita eri puolilta maata (tai miksei ulkomailta) vaikkapa viisi festivaalia, joilla käyt kuvaamassa. Voit vertailla tapahtumien tunnelmaa, kävijöitä ja värimaailmoja ja kuvata kokemuksesi omalla kamerallasi.

4. Näkymiä kaduilla

Kaupungissa – niin omassa ja tutussa kuin uudessa ja vieraassa – on aina paljon mielenkiintoista kuvattavaa, joka ilmentää paikan omaa henkeä. Ota kamerasi, lähde kaupungille ja katso, mitä eteen tulee. Etsi kiinnostavia uusia ja vanhoja rakennuksia tai lähde paikallisille markkinoille kuvaamaan kirkkaita värejä ja muita mielenkiintoisia juttuja. Katutaiteilijoiden ja katusoittajien ympärille kerääntyy aina yleisöä, ja tilanteesta saa hyviä kuvia.

James Wilkinson: Urkkimassa Splitissä

Canonin gallerian kuukausittaisista haasteista saat inspiraatiota koko vuodelle. Eri teemojen avulla voit rajata, millä tavalla ja millaisia kohteita kaupungissa kuvaat. Voit keskittyä vaikka johonkin tiettyyn osa-alueeseen, jota haluat erityisesti kehittää, kuten eri valotusaikojen käyttämiseen tai mustavalkokuvaukseen.

5. Maailma uusin silmin

Edessä oleva vuosi on täynnä inspiroivia hetkiä. Ole siis valmiina kuvaamaan ja mieti, mitä voit tehdä eri tavalla vuonna 2016. Vaihtamalla kuvakulmaa voit lähestyä kuvaamista uusilla ja mielenkiintoisilla tavoilla, ja kuvaamalla eri vuorokaudenaikoina näet, miten valo muuttuu. Kun haastat itsesi, opit valokuvaamisesta yhä enemmän ja voit ottaa entistä parempia kuvia vuonna 2016.

Bertie Willemsen: Winterswijk bij de tijd

Jaa parhaat vuonna 2016 ottamasi kuvat

Pidä vuoden mittaan omat valokuvaukseen liittyvät tavoitteesi mielessäsi ja muista: mitä enemmän kuvaat, sitä enemmän opit. Käy myös Canonin galleriassa, missä voit jakaa ja katsella kuvia ja tykätä niistä yhdessä muiden Canon-fanien kanssa.

Vieraile galleriassa