Canon EOS 5D Mark IV with Dual Pixel RAW

Dual Pixel RAW

Mikä on Dual Pixel RAW?

Dual Pixel RAW on Canonin keksintö, joka hyödyntää EOS 5D Mark IV:n 30,4 megapikselin Dual Pixel CMOS AF -kennon molempia fotodiodeja.

Canon EOS 5D Mark IV sensor with Dual Pixel RAW

Näin se toimii

Dual Pixel -kennon pikseleissä hyödynnetään kahden fotodiodin rakennetta. Tämä tarkoittaa, että kenno pystyy vastaanottamaan kohteesta sekä A- että B-signaalin ja havaitsemaan mahdollisen vaihe-eron näiden kahden signaalin välillä. Näitä tietoja käytetään Dual Pixel -automaattitarkennusjärjestelmässä. Kun kameralla otetaan kuva, kenno muodostaa kuvatiedon yhdistämällä A- ja B-signaalit. Teknologian ansiosta sekä tarkentaminen että kuvan ottaminen voidaan suorittaa samalla kennolla. 


Dual Pixel RAW -kuvaamisessa yhteen RAW-tiedostoon tallennetaan kaksi kuvaa. Toisessa kuvassa on A- ja B-signaaleista yhdistetty kuvatieto ja toisessa vain A-signaalin kuvatieto. Dual Pixel RAW -tiedostot sisältävät siis sekä normaalin kuvan että parallaksitietoa, jota käyttämällä voidaan ekstrapoloida kohteen etäisyys. Koska Dual Pixel RAW -kuvat sisältävät kaksi kuvaa, ne ovat kaksi kertaa niin suuria kuin tavalliset RAW-tiedostot. 


Käyttämällä Digital Photo Professional -ohjelmiston Dual Pixel RAW Optimizer -toimintoa käyttäjä voi hyödyntää Dual Pixel RAW -kuvan sisältämiä syvyystietoja tarkennuskohdan hienosäätöön.

Canon EOS 5D Mark IV sensor Dual Pixel RAW

Kuvan mikrosäätö

Jos kuva ei ole esimerkiksi silmien kohdalla tai muulla tärkeällä alueella riittävän terävä, kuvaa voi säätää ja terävöittää halutulta alueelta.

Sumennuksen siirto

Dual Pixel RAW -tekniikan ansiosta sommittelua voi parantaa siirtämällä sumennettujen osien sijaintia, esimerkiksi sumentamalla häiritseviä esineitä.

Vähemmän haamukuvia

Toisin kuin objektiivin ulkoiset heijastukset, jotka voivat joskus auttaa luomaan tunnelmallisen utuisia kuvia, haamukuvat ovat objektiivin ei-toivottuja sisäisiä heijastumia. Dual Pixel RAW auttaa haamukuvien vähentämisessä.

Ota tekniikasta kaikki irti

Parhaan hyödyn saaminen Dual Pixel RAW -tekniikasta vaatii EOS 5D Mark IV:n kuvausarvojen tarkkaa säätämistä. Kuvaa vähintään 50 mm:n polttovälillä, vähintään aukolla f/5,6 ja enintään ISO-arvolla 1600.

Tekniikan vaikutus voi vaihdella pysty- ja vaakasuuntaisissa kuvissa. Parhaat tulokset saat seuraavissa olosuhteissa:

Polttoväli

Kohteen etäisyys

50 mm

1–10 m

100 mm

2–20 m

200 mm

4–40 m