ARTIKKELI

Enää ei tarvitse ulkoistaa suunnittelua: voit luoda julisteita, bannereita ja esitteitä itse näiden neljän helpon vaiheen avulla.

Onko sinulla Canon-tulostin? Aloita julisteiden suunnittelu jo tänään maksuttomalla ja helppokäyttöisellä PosterArtist-ohjelmistolla.

Tulosteet ja painotuotteet ovat merkittävä osa nykyaikaisten yrityksien viestintästrategiaa – kiiltävälle paperille painetuista tuotekatalogeista yritysesitteisiin ja näyttäviin julisteisiin. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että vähittäiskauppa, tuotantoteollisuus, terveydenhuolto ja julkinen sektori käyttävät jopa 50 prosenttia viestintäbudjetistaan painotuotteisiin1 – eikä osuus ole juurikaan pienempi muilla toimialoilla.

Näyttävien markkinointimateriaalien tuottaminen voi kuitenkin olla kallista, varsinkin kun 95 prosenttia yrityksistä ulkoistaa tulostus- ja painotoiminnan erikoistuneelle palveluntarjoajalle. Yleensä tämä johtuu siitä, että yritykset etsivät ammattimaista painolaatua eikä niillä ole omia resursseja painotuotantoon.

Kyse ei ole vain lopputuloksesta – ilman omaa suunnittelutiimiä yritykset usein haluavat ulkoistaa koko prosessin suunnittelusta tuotantoon. Ulkoistaminen voi tarjota suurtuotannon etuja, mutta yritykset, jotka haluavat satunnaisia painotuotteita nopeasti käyttöönsä, voivat kokea turhautumista tuotantoaikojen venyessä ja kulujen kasvaessa.

Markkinointibudjetit ovat tiukemmat kuin koskaan, joten yrityksillä on kustannuspaineita. PosterArtist-ohjelmiston kaltaisten uusien ratkaisujen ansiosta yritysten ei tarvitse tinkiä painolaadusta. Canonin laitteita käyttävät yritykset voivat sen avulla itse suunnitella ja tuottaa sellaisia markkinointimateriaaleja, joiden ulkoistaminen ei ole kustannustehokasta.

Mikä on PosterArtist?

PosterArtist on Canonin verkkopohjainen suunnittelu- ja tulostustyökalu, jonka avulla lähes kuka tahansa voi helposti suunnitella markkinointimateriaaleja vain muutamassa minuutissa. Näyttävien painotuotteiden luomiseen helposti ja nopeasti ei enää välttämättä tarvita suunnitteluosaamista.

Ammattimaisille suunnittelijoille ohjelmisto tarjoaa mahdollisuuden herättää luovat ideat henkiin nopeasti ja kustannustehokkaasti. Maksuttomista kuvakirjastoista – kuten Pixabaysta, Unsplashista ja Pexelsista – löytyy helposti kuvamateriaaleja, jotka sopivat yrityksen tarpeisiin. Fontteja, värejä ja pintakuvioita voidaan muokata brändin mukaisiksi ja asiakkaiden kiinnostuksen herättämiseksi.

Kaikki eivät ole syntyneet luoviksi suunnittelijoiksi eivätkä heti näe mielessään millaisen lopputuloksen haluavat. Siksi PosterArtist tarjoaa satoja valmiita mallipohjia, jotka on järjestetty toimialan mukaan ja joiden joukosta varmasti löytyy yritykselle parhaiten sopiva vaihtoehto. Mallipohjia on helppo mukauttaa käyttökohteen mukaan.

Julisteen luominen

Vaihe 1: Valitse mallipohja tai aloita tyhjästä

PosterArtist on verkkopohjainen ohjelmisto, joten asennusta ei tarvita. Riittää, että siirryt verkkosivulle ja avaat ohjelmiston. Luo aluksi itsellesi salasanalla suojattu tili.

Aloitusnäytössä on kuvakkeita, joita napsauttamalla pääset suunnittelemaan erilaisia painotuotteita, kuten julisteita, bannereita, kalentereita ja esitteitä. Aloita suunnittelu napsauttamalla kuvaketta. Seuraavaksi voit siirtyä eteenpäin esimerkiksi vähittäiskaupan, elintarviketeollisuuden, oppilaitoksien tai vaikkapa tapahtumajärjestäjien teemasivulle. Seuraavalla tasolla näet valmiiden mallipohjien pikkukuvat.

PosterArtist article 1

Valitse jokin valmiista mallipohjista tai aloita tyhjästä valitsemalla Luo uusi.

Vaihe 2: Mukauta taustaa, fontteja ja värejä

Jos valitset valmiin mallipohjan, voit muokata sen yksittäisiä elementtejä. Aloita miettimällä millaisen taustan haluat. Voit muokata valmiin mallipohjan taustaa tai vaihtaa sen haluamaasi vaihtoehtoon. Voit lisätä mallipohjaan haluamasi muotoja. Voit myös laajentaa, järjestää ja värittää niitä tai luoda oman taustan tyhjälle piirtoalueelle.

Mieti seuraavaksi tekstiä. Muokkaa mallitekstiä tarpeidesi mukaan, tai aloita tyhjästä ja lisää haluamasi tekstit. Muokkaa tekstin fonttia, paksuutta, sijaintia ja väriä.

Haluatko lisätä hieman luksusta? Kokeile kullan- tai hopeansävyistä pintakuviota, jolla saat aikaan metallihohtoisen taustan tekstiruutuihin ja logoihin.

Jos haluat ohjeita tekstien ja kuvien järjestämiseen, voit käyttää älykästä automaattista suunnittelua. Valitse julistetyyppi, lisää haluamasi kuvat ja kirjoita otsikkotekstit. Ohjelmisto tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä suunnittelun avuksi.

PosterArtist article image 3

PosterArtist on suunniteltu yhteensopivaksi kaikkien Canon-tulostimien kanssa. Voit siis helposti hyödyntää oman laitteesi erityisominaisuuksia, kuten imagePROGRAF GP -sarjan fluoresoivaa vaaleanpunaista spottiväriä.

PosterArtist article image 5

Vaihe 3: Valitse kuvat

Jos käytät valmista mallipohjaa, osa kuvista on jo lisätty, mutta ne on helppo vaihtaa. Voit tuoda kuvia suoraan mallipohjaan, joten voit helposti käyttää vaikka itseotettuja valokuvia. Jos olet jo tallentanut kuvia ja logoja, näet ne Tiedosto-alueella, josta voit lisätä ne omaan suunnitelmaasi.

Voit myös käyttää kuvapankkien tarjoamia tuhansia vaihtoehtoja. Kaikkia kuvia voi muokata. Voit muuttaa kuvien kokoa, sijaintia ja mittasuhteita sekä lisätä tehosteita, kuten varjostuksia ja kehyksiä.

PosterArtist article image 6

Vaihe 4: Tulosta

PosterArtist-ohjelma on yhteensopiva kaikkien Canonin tulostimien kanssa. Voit käyttää PIXMA-kotitulostinta, yrityskäyttöön suunniteltuja imageRUNNER ADVANCE- ja i-SENSYS-laitteita tai ammattitasoisia imagePRESS- ja imagePROGRAF-painokoneita. Edistykselliset Canon-laitteet takaavat, että lopputulos vastaa täysin tietokoneen näytön sisältöä. Aloita tulostus yhdellä painikkeella ja seuraa miten suunnitelmasi herää henkiin.

Haluatko lisätukea PosterArtist-ohjelmiston käyttöön? Katso ohjevideo napsauttamalla tätä.

Pyydä lisätietoja

  1. Canon Insight Report, Creating Customer Value, 2020