BUSINESS BYTES

Kun tulostuspalvelujen tarjoaja kohtasi luovuuden

Kun tulostuspalvelujen tarjoaja kohtasi luovuuden

Kuinka saada öljyvärimaalauksen herkät siveltimen vedot ja värien vaihtelut toistettua tarkasti julisteisiin? Miten varmistetaan, ettei hiilipiirroksen yksityiskohtia jää piiloon pienikokoisissakaan printeissä?Onko mahdollista saada aikaan niin tarkkoja kopioita valokuvista, että ne näyttävät hyvältä myös koko seinän kokoisessa tapetissa? Miten tulostuspalvelujen tarjoajat voivat vastata laatuvaatimuksiin, joita luovien alojen tekijät tänä päivänä odottavat?

Vastauksena kaikkiin näihin kysymyksiin on digitaalinen tulostaminen

Luovuus on yksinkertaistettuna ideoiden välittämistä. Taiteilijoiden ja esimerkiksi mainostoimistoissa työskentelevien luovien ihmisten työn ytimessä on tunteiden herättäminen ideoiden avulla, ja niiden välittäminen suurille yleisöille voi luoda ajoittain suuriakin haasteita sekä taiteilijoille itselleen että niitä tulostamalla toisintaville tulostuspalvelujen tarjoajille.

Digitaalinen tulostaminen antaa tulostuspalvelujen tarjoajille mahdollisuuden tuottaa huippulaatuisia kopioita taideteoksista, joiden kukaan ei halua jäävän vain pienen yleisön nähtäväksi. Vaikka internet ja muut sähköiset kanavat toistavat verkkokalvoillemme mitä upeampia kuvia ja videoita lähes jatkuvalla syötöllä, on kuitenkin edelleen täysin eri asia saada ripustaa seinälleen kuva, joka on pysäyttänyt, ravistellut ja herättänyt tunne-elämyksiä.

Kun nämä kuvat voidaan tulostaa huippulaatuisina vaikkapa tapeteiksi tai kokonaisiksi muraaleiksi, kankaiksi tai puupaneeleiksi, saadaan aikaan elävää, ihmisten elämiin mukautuvaa taidetta, jota voidaan konkreettisesti käyttää jopa vuosia. Tästä hyötyvät niin luovien alojen tekijät kuin tulostuspalvelujen tarjoajatkin.

Käytännöllistä taidetta

Taideteoksia, valokuvateoksia ja muita luovia tuotoksia ei välttämättä ole aikaisemmin koettu käytännöllisyyden lähteenä esimerkiksi pakkaussuunnittelussa. Digitaaliset tulostusteknologiat tarjoavatkin tulostuspalvelujen tarjoajille mahdollisuudet viedä luovat ideat ja taiteen paikkoihin, joissa niitä ei ole aikaisemmin nähty. Taiteen tarkoitus on pysäyttää – mikä olisikaan pysäyttävämpää kuin terävät ja laadultaan ylivertaiset valokuvat esimerkiksi maitopurkeissa? Yllättäviin paikkoihin sijoitetut klassisen maalaustaiteen printit vaikkapa toimistoissa?

Digitaalisessa tulostamisessa vain taivas on rajana, ja tulostuspalvelujen tarjoajien on aika tarttua rohkeasti sen tuomiin uusiin tapoihin välittää ideat ja tunteet suurelle yleisölle.

Uudet, modernit digitaalisen tulostamisen tavat ovat todellinen liiketoiminnan kasvun lähde tulostuspalvelujen tarjoajille, kun niiden mahdollisuudet uskalletaan hyödyntää tehokkaasti. Lue, miten Canon yhteistyössä valokuvaaja ja elokuvantekijä Clive Boothin kanssa loi pysäyttäviä myynninedistämismateriaaleja tuotelanseerausta varten.