YouTube star and vlogger Mike Gray presses the Record button on the Canon PowerShot G7 X Mark III's touchscreen.

VLOGGAAMINEN

Luova vloggaaminen Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla: MikeVisualsin vinkit ja tekniikat

Kun Mike Gray lopetti visuaalisten tehosteiden parissa vain puoli vuotta aikaisemmin aloittamansa yliopisto-opinnot, hän ei tiennyt, mitä tulevaisuus toisi tullessaan. Innokkaana matkailijana hän päätti yhdistää videokuvaajan lahjansa matkailuun ja kiertää nyt maailmaa kuvaten elokuvatyylisiä matkailu-vlogeja ja valokuvausvinkkivideoita. Niiden ansiosta hän on saanut paljon faneja ja noussut yhdeksi Ison-Britannian menestyneimmistä sometähdistä. Nyt 22-vuotiaalla MikeVisualsina tunnetulla vaikuttajalla on yli 200 000 Instagram-seuraajaa. Hänen YouTube-kanavallaan yli 100 000 tilaajaa ja hänen videoitaan on katsottu yli 5,5 miljoonaa kertaa.

"Seuraajia saa, kun lisää säännöllisesti nähtäville tasaisen laadukkaita videoita", Mike kertoo. "On kuitenkin tärkeää, että todella pitää vloggauksesta eikä tee sitä ainoastaan uusien seuraajien tai mahdollisten hyötyjen toivossa."

Sosiaalinen media on tehnyt tuhansista rikkaita ja kuuluisia, joten Miken tarina ei ole ainoa laatuaan. Hänen innostuksensa ja nuoresta iästä huolimatta saumaton ammattimaisuutensa saavat hänet kuitenkin erottumaan joukosta. Hän kuvaa eksoottisia maisemia usein auringonnousun tai -laskun aikaan yhdistelemällä käsivaraista ja drone-videokuvausta. Mike lisää videoihinsa mielellään yksityiskohtaisia hidastettuja ja nopeutettuja jaksoja, joiden visuaalinen ilme muistuttaa elokuvakerrontaa.

YouTube star and vlogger Mike Gray stands in a mountainous landscape filming himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mike lisää vaikuttavien maisemakuvien väliin tietoiskuja, joissa hän jakaa teknisiä ja käytännön neuvoja. "Kerron mielelläni muille töistäni, kameravarusteistani ja käyttämistäni kuvausasetuksista. Seuraajani pitävät niistä kovasti." Mike kävi äskettäin Isle of Skye -saarella ja huomasi matkan aikana, että 4K-laatuisen videokuvan ja 180 astetta kääntyvän kosketusnäytön ja mukautettavien säädinten ansiosta Canon PowerShot G7 X Mark III -kamera sopii erinomaisesti kulissien takaisen sisällön kuvaamiseen. "Tallennuspainike on tavallisesti kameran takana, joten sitä voi olla vaikea löytää kuvatessaan itseään. Canon PowerShot G7 X Mark III -kamerassa painike on kuitenkin näytössä, joten kuvauksen voi aloittaa helposti ja nopeasti. Näin kiinnostavat hetket eivät enää mene ohi."

"On tärkeää, että todella pitää siitä, mitä tekee, eikä tee sitä ainoastaan uusien seuraajien tai mahdollisten hyötyjen toivossa."

Mike on huomannut, että kätevän pienikokoinen kamera sopii täydellisesti odottamattomien hetkien tallentamiseen. "Kuvaan tilanteita spontaanisti sitä mukaa kun ne tulevat eteen. Se on vloggauksessa kaiken a ja o. Osa kuvausvarusteistani on kameralaukussa, mutta voin pitää Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran helposti saatavilla taskussani, jotta pystyn käyttämään sitä nopeasti. On upeaa, miten näppärän taskukokoinen kamera voi pienestä koostaan huolimatta olla näin uskomattoman tehokas."

Miken mielestä yksi Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran vaikuttavimmista ominaisuuksista oli 4K-intervallikuvaus, jonka avulla voi kuvata sulavaa ja aiempaa todenmukaisempaa toimintakuvaa. "Kameran sai käyttövalmiiksi todella helposti ja nopeasti, joten sain kuvatuksi monia upeita tilanteita. Kerran suuri pilvimassa kulki vuorten yli. Se liikkui todella nopeasti, mutta onnistuin saamaan kameran ajoissa valmiiksi ja kuvaamaan pilvet. Kameran 4K-tallennuslaatu on myös vertaansa vailla."

YouTube star and vlogger Mike Gray films himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Miken vloggausvinkit

1. Tee videosta kiinnostava käyttämällä hidastuksia

Aiheeseen liittyvät artikkelit
How to become a vlogger

VLOGGAAMINEN

Miten ryhtyä vloggaajaksi

Tutustu aloittelijoille sopiviin vloggausvinkkeihin ja luo laadukkaita vlogeja.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

VLOGGAAMINEN

Canonin parhaat vloggauskamerat

Canonin vloggauskamerat herättävät vlogisi eloon, niissä on monipuoliset säädöt ja erinomainen videolaatu.

Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGAAMINEN

Laura Bingham: Essequibo-joen valloittaja

Seikkailija Laura Bingham johti retkikuntaa, joka laski Essequibo-joen kokonaisuudessaan ensimmäisenä maailmassa, ja vloggasi kokemuksen PowerShot G7 X Mark II -kameralla.

Hidastukset ovat yksi tehokkaimmista tekniikoista, joiden avulla Mike lisää videoidensa vaikuttavuutta. Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla voi tallentaa Full HD -videoita jopa 120 kuvaa sekunnissa. "Videokuvan hidastaminen auttaa kiinnittämään katsojan huomion ja luomaan tunnelmaa, joten se sopii erinomaisesti vloggaukseen. Isle of Skye -saarella löysimme korkealta kallion reunalta pikkukivirannalle kuohuvan kauniin vesiputouksen. Onnistuin taltioimaan kaikki yksityiskohdat kameran huippuhienolla hidastuksella – niin upea hidastustoiminto on harvinainen näin pienessä kamerassa. Kuvaan mielelläni hidastettuna ja nopeutettuna. Putouksen vettä voi kuitenkin kuvata ensin tavallisella nopeudella ja hidastaa kuvaa sitten vähitellen."

2. Kuvaa paljon ja editoi vain vähän

Mike on kuvannut videoita 12-vuotiaasta lähtien, ja hänen mukaansa kuvaus sujuu sitä paremmin, mitä enemmän vaihtoehtoja on. "Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kuvasin 4K-videota vlogiani varten. Upean laadun lisäksi se avaa paljon vaihtoehtoja jälkikäsittelyyn. Pystyin rajaamaan kuvia ja muuttamaan polttoväliä ja siten tekemään videosta vaikuttavan."

3. Tuo äänesi kuuluviin

Visuaalisesti vaikuttava vlogi erottuu edukseen, mutta selkeä ääni on yhtä tärkeää kuin laadukas kuva. PowerShot G7 X Mark III -kameran monipuolisten liitäntöjen ansiosta laadukasta ääntä voi tallentaa ja tarkkailla reaaliaikaisesti. "Se on todella mahtava ominaisuus erityisesti käyttäjille, jotka haluavat lisätä kameraan ammattitasoisen mikrofonin. Isle of Skye -saaren vesiputous kohisi voimakkaasti, mutta lisäsin kameraan mikrofonin, jossa oli tuulisuoja. Sen ansiosta sain kaiken taustahälyn pois ja tallennettu ääni kuului selkeästi. Monet ulkoiset mikrofonit ovat erittäin kevyitä ja helppokäyttöisiä, ja ne on helppo liittää kameraan."

4. Kokeile uusia luovia kuvakulmia

Vlogger Mike Gray sets up a Canon PowerShot G7 X Mark III on a tripod low to the grou

Videoiden suoratoistosivustoihin ladataan päivittäin runsaasti sisältöä. Siksi joukosta erottuakseen on tärkeää olla luova ja näyttää katsojille jotain ainutlaatuista. "180 asteen kääntyvän kosketusnäyttö helpottaa kuvaamista kiinnostavista kuvakulmista", Mike kertoo. "Kun haluat kuvata maan tasalta tai epätavallisesta kuvakulmasta, kallista näyttöä ja tarkista sommittelu. Sinun ei tarvitse maata maassa tai kuvata muutoin hankalissa tai vaarallisissa asennoissa. Näytön ansiosta voit kuvata luovasti ja monipuolisesti ja tarjota katsojille kiinnostavaa sisältöä."

5. Kuvaa ja jaa sisältöä suoraan kuvauspaikalta

Videoiden lisäksi Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla voi kuvata 20,1 megapikselin kuvia ja RAW-kuvia jopa 30 kuvan sekuntinopeudella. Näin myös jälkikäsittely on uskomattoman monipuolista. "Keskityin lähinnä videokuvaukseen, mutta sain myös joitain upean teräviä kuvia, jotka sopivat jaettaviksi Instagramissa", Mike kertoo.

Kameran sisäisen älypuhelinyhteyden ansiosta Mike pystyi jakamaan kuvia kätevästi Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteydellä. "Latasin valokuvia suoraan puhelimeen, muokkasin niitä Lightroomissa ja latasin ne Instagramiin. Se onnistuu missä tahansa – kamerassa on sisäinen Wi-Fi-yhteys, joten se on helppo synkronoida puhelimeen."

Vloggaajan on tärkeää päivittää sisältöä riittävän usein, jotta fanien mielenkiinto säilyy. "Ihmiset haluavat tietää, miten videoni syntyvät, ja minusta on mukavaa näyttää se heille", Mike sanoo. "Isle of Skyella pystyin näyttämään seuraajilleni paljon sisältöä kulissien takaa Instagram-tarinoissani. Se on kätevä tapa kertoa katsojille kuvaamisen teknisestä puolesta." Instagramissa jaettujen kuvien lisäksi vloggaajat voivat suoratoistaa livevideoita PowerShot G7 X Mark III -kamerasta ja kertoa tarinoitaan YouTube-yleisölleen kaikkialla maailmassa.*

Teksti: Natalie Denton

*Tämän tuotteen suoratoistopalvelu tukee vain YouTube-suoratoistoa. Jotta voit käyttää suoratoistopalvelua, sinun on rekisteröidyttävä image.canon -palveluun etukäteen. YouTube-palvelun suoratoiston rajoituksien mukaan käyttäjällä on oltava vähintään 1 000 kanavan tilaajaa, jotta hän voi suoratoistaa sisältöä mobiililaitteesta. Tämä rajoitus koskee myös YouTube-suoratoistopalvelun käyttöä Canonin PowerShot G7 X Mark III -kameran kautta.

Lisätietoja rajoituksista on osoitteessa http://support.google.com/youtube/answer/2853834

YouTube-suoratoisto voi muuttua, pysähtyä tai päättyä ilman erillistä ilmoitusta. Huomaa, että Canon ei ota vastuuta kolmansien osapuolten palveluista, kuten suoratoistosta YouTube-palvelussa.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Inspirointiosiostamme löydät parhaat kuvausvinkit, osto-oppaat ja haastattelut – eli kaiken mitä tarvitset löytääksesi juuri sinulle sopivan kameran tai tulostimen ja herättääksesi seuraavan ideasi henkiin.

Palaa vinkkeihin ja tekniikkoihin