Tiesitkö, että Canonilla on ollut värikasettien kierrätysohjelma vuodesta 1990 lähtien?
Canon on sitoutunut toimimaan siten, ettei kaatopaikkajätettä synny. Palautettujen värikasettien jokainen osa käytetään uudelleen tai kierrätetään. Niitä käytetään joko uusissa värikaseteissa, raaka-aineina muilla aloilla tai korvaamaan fossiilisia polttoaineita. Yksikään värikasetin osa ei päädy kaatopaikalle.
Lue lisää Canonin maailmanlaajuisesta värikasettien kierrätysohjelmasta
Tarjoamme ilmaisen kierrätysohjelman aidoille Canon-laserlaitteiden ja -mustesuihkulaitteiden värikaseteille. Kun napsautat oikeaa kuvaketta alla olevista kuvakkeista ja täytät palautuslomakkeen, sinulle lähetetään maksutonta palautusta varten tarvittavat osoitetarrat, laatikot tai kirjekuoret.
Canonin kierrätyslaitoksella vastaanotetut värikasetit lajitellaan mallin mukaan ja puretaan.
Tässä vaiheessa uudelleenkäytettävät osat, kuten lataustela, holkki ja magneettitela puhdistetaan ja otetaan talteen. Tämän jälkeen ne tarkistetaan huolellisesti noudattaen samoja laatukriteereitä kuin uusia osia tarkistettaessa.
Kierrätettyjä osia sisältävien värikasettien laatu on yhtä korkea kuin uusien värikasettien. Canonin tiukat laatuvaatimukset takaavat, ettei kierrätetyistä osista valmistettujen ja uusien värikasettien välillä huomaa eroa.
Joitakin osia ei voi käyttää uudelleen tuotantoprosessissa. Ne joko kierrätetään tai käytetään energiantuotantoon, jolloin kaatopaikalle ei päädy jätettä.
Vuonna 1982 Canon tuo markkinoille maailman ensimmäisen henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetun kopiokoneen, jossa on vaihdettavat värikasetit. Kahdeksan vuotta myöhemmin, vuonna 1990, Canon käynnistää värikasettien kierrätysohjelman Yhdysvalloissa, Japanissa ja Saksassa. Vuonna 1992 Canon käynnistää suljetun muovinkierrätysjärjestelmän ja voittaa Global Environmental Awards -tapahtuman pääpalkinnon.
Vuonna 1997 Canon aloittaa värikasettien kierrätyksen Ranskan Bretagnessa, ja kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1999, kierrätysohjelma käynnistetään kolmessa muussa Euroopan maassa. Vuonna 2002 Canonin kierrätysohjelma laajenee 10 Euroopan maahan.
Vuonna 2003 Canon saavuttaa tavoitteensa: värikasetit pystytään kierrättämään siten, että kaatopaikalle ei päädy yhtään jätettä. Vuonna 2008 kierrätysohjelma kattaa 12 maata, ja Canon ottaa käyttöön verkon kautta tapahtuvan värikasettien palautuksen. Samana vuonna talteen otettujen värikasettien määrää saavuttaa 200 000 tonnia. Vuonna 2009 Suomessa ja Ruotsissa otetaan käyttöön värikasettien eräkierrätys.
Vuonna 2011 Canonin värikasettien kierrätysohjelma on laajentunut jo 18 Euroopan maahan. Vuonna 2012 maailmanlaajuisesti talteen otettujen värikasettien määrä saavuttaa 300 000 tonnia. Vuonna 2013 Canon Bretagnessa otetaan käyttöön aivan uusi materiaalien kierrätysprosessi.
Vuosien 1990 ja 2018 välillä Canon on kerännyt ja kierrättänyt maailmanlaajuisesti yli 408,000 tonnia värikasetteja. Samana ajanjaksona Canon on pystynyt estämään 601,000 tonnin hiilidioksidipäästöjen syntymisen ja siten osallistunut merkittävällä tavalla ilmastonmuutoksen torjumiseen.
Ottamalla talteen, käyttämällä uudelleen ja kierrättämällä käytettyjen värikasettien osia Canon on pystynyt vähentämään uusien raaka-aineiden käyttöä tuotannossaan yli 285,000 tonnilla vuosien 1990 ja 2018 välillä.
International Green Apple Environment Awards -kampanjassa palkitaan ja edistetään vuosittain parhaita ympäristökäytäntöjä ympäri maailmaa. Canonin värikasettien kierrätysohjelma voitti Gold Award -palkinnon Environmental Best Practice -kategoriassa, jossa oli yli 500 osallistujaa.
The Circulars on Young Global Leaders of the World Economic Forum -ryhmän (Maailman talousfoorumin globaalit nuoret johtajat) aloitteesta perustettu ohjelma, jonka vuosittaisessa palkitsemistilaisuudessa myönnetään palkintoja eri puolilla maailmaa toimiville organisaatioille kiertotalouden periaatteiden merkittävästä edistämisestä. Arvovaltainen tuomaristo valitsi Canonin värikasettien kierrätysohjelman ehdokkaaksi arvostettuun People’s Choice Award -kategoriaan, jossa Canon äänestettiin voittajaksi.