Etäkuvaus älypuhelimen avulla (EOS M10)

FAQ-tunniste: 8202718800

Julkaisupäivämäärä: 31 toukokuuta 2017

Ratkaisu:

HUOMAUTUS
  • Seuraavissa ohjeissa älypuhelimen toiminnot on merkitty -kuvakkeella ja kameran toiminnot -kuvakkeella.
  • Älypuhelimista, taulutietokoneista ja muista yhteensopivista laitteista käytetään tässä käyttöoppaassa nimitystä "älypuhelin".
  • Älä koske Wi-Fi-antennin alueeseen sormilla tai millään esineillä. Kuvansiirron nopeus voi laskea, jos peität laitteen.
  • Käytettävän verkon olosuhteet voivat aiheuttaa sen, että videoiden lähettäminen kestää kauan. Tarkkaile kameran akun varaustasoa.
  • Enintään 500 kuvaa (stillkuvaa ja videota) voidaan lähettää samalla kertaa.
  • Kun lähetät videoita älypuhelimiin, huomaa, että tuettu kuvanlaatu määräytyy älypuhelimen mukaan. Lisätietoja on älypuhelimen käyttöoppaassa.
  • Seuraavat näytöllä näkyvät kuvakkeet kuvaavat langattoman signaalin voimakkuutta.

- [ ] hyvä, [ ] keskitaso, [ ] alhainen, [ ] heikko

VIITE
Yhteyden muodostaminen edellyttää, että kamerassa on muistikortti.

Aloittaminen

Jos haluat muodostaa yhteyden älypuhelimeen, tarvitset Camera Connect -sovelluksen.
Yhteyden muodostamiseen ja kuvan tallentamiseen kamerasta älypuhelimeen on kolme tapaa. Valitse seuraavista se vaihtoehto, joka vastaa laitteesi teknisiä tietoja:

Vaihe 1-A: Liittäminen NFC-toiminnon avulla

• Käytettäessä NFC-yhteensopivaa Android-älypuhelinta (käyttöjärjestelmäversio 4.0 tai uudempi) yhteys voidaan muodostaa aktivoimalla NFC-toiminto ja koskettamalla älypuhelimella kameraa.

Vaihe 1-B: Yhteyden muodostaminen älypuhelimeen painamalla [Mobile Device Connection/Mobiililaiteyhteys]-painiketta.

• Yhdistä laitteet painamalla < >-painiketta. Tämä yksinkertaistaa kuvien lähettämistä älypuhelimeen.
  • Tarkista, mihin älypuhelimiin voi yhdistää kameran langattomasti.

Vaihe 1-C: Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-valikon kautta

• Tarkista, mihin älypuhelimiin voi yhdistää kameran langattomasti.

TÄRKEÄÄ
  • Toiminnot ja asetukset voivat vaihdella älypuhelimen mallin ja käyttöjärjestelmän mukaan. Lisätietoja on älypuhelimesi käyttöoppaassa.
  • Camera Connect -sovelluksen käyttöliittymää tai toimintoja voidaan muuttaa sovelluksen parantamista tai päivittämistä varten. Tällöin Camera Connect -sovelluksen todelliset ominaisuudet voivat poiketa tässä oppaassa olevista kuvista tai käyttöohjeista.

HUOMAUTUS
  • Tarkista iOS-versiotiedot valitsemalla [Settings/Asetukset] [General/Yleiset] [About/Tietoja].
  • Voit tarkistaa Android™-käyttöjärjestelmän version valitsemalla [Settings/Asetukset]-valikosta ( ) [About device/Tietoja laitteesta] [Android version/Android versio].

Vaihe 1-A: Liittäminen NFC-toiminnon avulla

Käyttämällä Android™-älypuhelimen (käyttöjärjestelmäversio 4.0 tai vanhempi) NFC-toimintoa voit asentaa Camera Connect -sovelluksen ja muodostaa yhteyden kameraan helposti.

• Jos kameran virta ei ole kytkettynä tai jos kamera on kuvaustilassa, kun laitteet koskettavat toisiaan, voit valita kuvia kamerasta ja lähettää ne älypuhelimeen. Kun laitteet on yhdistetty, voit myös käyttää etäkuvausta.

Yhteys on helppo muodostaa uudelleen äskettäin käytettyihin laitteisiin, jotka näkyvät Wi-Fi-valikon luettelossa.

• Jos kamera on toistotilassa, kun laitteet koskettavat toisiaan, kuvat näkyvät luettelokuvanäytössä. Voit valita ja lähettää kuvia kuvanvalintanäytössä.

Seuraavissa osioissa kerrotaan, miten yhteys muodostetaan, kun kameran virta on kytkettynä [Off/Pois]-tilaan.
Kameran käyttöoppaassa on lisätietoja yhteyden muodostamisesta, kun kamera on toistotilassa.

TÄRKEÄÄ
Pidä seuraavat seikat mielessä, kun käytät NFC-toimintoa.
  • Vältä voimakasta iskua kameran ja älypuhelimen välillä. Se saattaa vahingoittaa laitteita.
  • Älypuhelimesta riippuen laitteet eivät ehkä tunnista toisiaan heti. Kokeile pitää laitteita yhdessä eri asennoissa. Jos yhteyden muodostus ei onnistu, pidä laitteet yhdessä, kunnes kameran näyttö päivittyy.
  • Älä aseta muita esineitä kameran ja älypuhelimen väliin. Kameran tai älypuhelimen kuoret tai suojukset voivat haitata tiedonsiirtoa.

1-A-1. Asenna Camera Connect.
Ota NFC käyttöön älypuhelimessa ja kosketa laitteella kameran N-merkkiä (), jolloin Google Play™ käynnistyy älypuhelimessa automaattisesti. Kun Camera Connect -lataussivu näkyy, lataa ja asenna sovellus.

1-A-2. Muodosta yhteys.
Kosketa kameran N-merkkiä sen älypuhelimen N-merkillä (), johon Camera Connect on asennettu.

• Kamera käynnistyy automaattisesti.

HUOMAUTUS
Kun määrität Wi-Fi-verkon asetukset ensimmäisen kerran, voit määrittää kameran kutsumanimen näkyviin tulevassa näytössä.
Tämä kutsumanimi näkyy kohdelaitteiden näytössä, jos yhdistät muita laitteita Wi-Fi-verkon kautta.

Valitse [Nickname/Kutsumanimi]-kenttä [ ]- ja [ ]-painikkeilla ja paina sitten <>-painiketta.
Kirjoita kutsumanimi näytössä näkyvällä näppäimistöllä. Kun olet kirjoittanut sen, palaa rekisteröintinäyttöön painamalla <MENU>-painiketta ja valitse sitten <OK>.
* Lisätietoja näppäimistön käytöstä on kohdassa
Näyttönäppäimistön käyttäminen.

Camera Connect käynnistyy älypuhelimessa ja muodostaa automaattisesti yhteyden kameraan.

1-A-3. Kun alla olevassa kuvassa näkyvä näyttö tulee näkyviin, valitse [ ]- ja [ ]-painikkeilla [All images/Kaikki kuvat] ja paina sitten <>-painiketta.

Kun kamera on muodostanut yhteyden älypuhelimeen, tämä näyttö sulkeutuu noin minuutin kuluttua.

HUOMAUTUS
Voit katsella kaikkia kamerassa olevia kuvia älypuhelimessa, kun valitset [All images/Kaikki kuvat] vaiheessa 3. Jos haluat rajoittaa kameran kuvien katselua älypuhelimessa, valitse jokin muu vaihtoehto vaiheessa 3. Kun olet tallentanut älypuhelimen, voit muuttaa sen yksityisyysasetuksia kamerassa.

Jatka vaiheeseen 2: Kuvien lähettäminen älypuhelimeen.

Vaihe 1-B: Yhteyden muodostaminen älypuhelimeen painamalla mobiililaiteyhteyspainiketta

HUOMAUTUS
Yhdistä laitteet painamalla [ ]-painiketta. Tämä yksinkertaistaa kuvien lähettämistä älypuhelimeen.

• Ennen kuin muodostat yhteyden kameraan, asenna ilmainen Camera Connect -sovellus älypuhelimeesi.

TÄRKEÄÄ
  • Etsi Android™-älypuhelimissa EOS Remote Google Play™-palvelusta, lataa sovellus ja asenna se.
  • Etsi iPhonessa tai iPadissa EOS Remote App Storesta ja lataa ja asenna sovellus.

1-B-1. Paina kameran [Mobile device connect/Mobiililaiteyhteys]-painiketta ( ).
(Kutsutaan tästä eteenpäin <>-painikkeeksi.)

HUOMAUTUS
Kun määrität Wi-Fi-verkon asetukset ensimmäisen kerran, voit määrittää kameran kutsumanimen näkyviin tulevassa näytössä.
Tämä kutsumanimi näkyy kohdelaitteiden näytössä, jos yhdistät muita laitteita Wi-Fi-verkon kautta.

Valitse [Nickname/Kutsumanimi]-kenttä [ ]- ja [ ]-painikkeilla ja paina sitten <>-painiketta.
Kirjoita kutsumanimi näytössä näkyvällä näppäimistöllä. Kun olet kirjoittanut sen, palaa rekisteröintinäyttöön painamalla <MENU>-painiketta ja valitse sitten <OK>.

1-B-2. Valitse [ ], kun alla kuvattu näyttö on näkyvissä.

1-B-3. Kameran SSID-tunnus näkyy näytössä.

VIITE
  • Kun olet lähellä tukiasemaa, johon olet aiemmin muodostanut yhteyden, kamera muodostaa siihen yhteyden automaattisesti.
  • Jos haluat vaihtaa tukiasemaa, valitse yhteyden luomisen aikana näkyvässä näytössä [Switch Network/Vaihda verkko].

1-B-4. Valitse kameran näytössä näkyvä SSID-tunnus (verkon nimi) älypuhelimessa näkyvästä tukiasemien luettelosta.

HUOMAUTUS
Voit parantaa suojausta ottamalla salasanan käyttöön painamalla MENU-painiketta ja valitsemalla [ - 4 ]-välilehti > [Wi-Fi Settings/Wi-Fi-asetukset] > [Password/Salasana] > [On/Päällä]. Anna siinä tapauksessa kamerassa näkyvä salasana älypuhelimen salasanakenttään, kun se näkyy.

• Varmista, että älypuhelin ja kamera ovat yhteydessä toisiinsa ja palaa sitten aloitusnäyttöön painamalla kotipainiketta.

1-B-5. Käynnistä [Camera Connect]-sovellus valitsemalla [Canon Connect] () -sovelluskuvake älypuhelimessa.

1-B-6. Älypuhelimessa tulee näkyviin näyttö, jossa voit valita, mihin kameraan yhteys muodostetaan. Aloita yhteyden muodostaminen valitsemalla kamera.

1-B-7. Kun yhteys älypuhelimeen on luotu, älypuhelimen nimi näkyy kamerassa. (Tämä näyttö sulkeutuu noin yhden minuutin kuluttua.)

VIITE
  • Kun olet luonut ensimmäisen yhteyden älypuhelimeen Wi-Fi-verkon kautta painamalla < >-painiketta (mobiililaiteyhteys), voit luoda uuden yhteyden < >-painikkeella (mobiililaiteyhteys) ja katsella kamerassa olevia kuvia ja tallentaa niitä yhdistettyihin laitteisiin.
  • < > (mobiililaiteyhteys) -painikkeeseen voi tallentaa yhden älypuhelimen.
  • Kun yhteys älypuhelimeen on luotu, voit luoda automaattisesti uuden yhteyden rekisteröityyn laitteeseen painamalla <>-painiketta, vaikka kamerasta olisi katkaistu virta.

HUOMAUTUS
  • Voit poistaa kameraan rekisteröidyt älypuhelimet avaamalla valikkonäytön, valitsemalla [Mobile Device Connect Button/Mobiililaiteyhteyspainike]-vaihtoehdon [ - 4 ]-välilehdessä ja valitsemalla vahvistusnäytössä [OK].

Jos haluat tallentaa toisen älypuhelimen <>-painikkeeseen, poista ensin aiemmin tallennettu älypuhelin.
Jatka vaiheeseen 2: Kuvien lähettäminen älypuhelimeen.

Vaihe 1-C: Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-valikon kautta

Ennen kuin muodostat yhteyden kameraan, asenna ilmainen Camera Connect -sovellus älypuhelimeesi.

1-C-1. Asenna Camera Connect.

• Etsi Android™-älypuhelimissa EOS Remote Google Play™-palvelusta, lataa sovellus ja asenna se.
  • Etsi iPhonessa tai iPadissa EOS Remote App Storesta ja lataa ja asenna sovellus.

1-C-2. Kytke kameraan virta painamalla <>-painiketta.

1-C-3. Avaa valikkonäyttö painamalla <>-painiketta, valitse [ ]- tai [ ]-painikkeella [ Wi-Fi] ja paina sitten <>-painiketta.

HUOMAUTUS
Kun määrität Wi-Fi-verkon asetukset ensimmäisen kerran, voit määrittää kameran kutsumanimen näkyviin tulevassa näytössä.
Tämä kutsumanimi näkyy kohdelaitteiden näytössä, jos yhdistät muita laitteita Wi-Fi-verkon kautta.

Valitse [Nickname/Kutsumanimi]-kenttä [ ]- ja [ ]-painikkeilla ja paina sitten <>-painiketta.
Kirjoita kutsumanimi näytössä näkyvällä näppäimistöllä. Kun olet kirjoittanut sen, palaa rekisteröintinäyttöön painamalla <MENU>-painiketta ja valitse sitten <OK>.
* Lisätietoja näppäimistön käytöstä on kohdassa
Näyttönäppäimistön käyttäminen.

1-C-4. Valitse [ ]- ja [ ]-painikkeilla [ ] ja paina sitten <>-painiketta.

HUOMAUTUS
  • Jos olet muodostanut yhteyden laitteisiin jo aiemmin, viimeksi käytetyt kohteet näkyvät luettelossa ensimmäisinä, kun siirryt Wi-Fi-valikkoon. Voit muodostaa yhteyden uudelleen helposti valitsemalla haluamasi laitteen painikkeilla [ ] ja [ ] ja painamalla sitten <>-painiketta. Jos haluat lisätä uuden laitteen, tuo näkyviin laitevalintanäyttö [ ]- ja [ ]-painikkeilla ja määritä sitten asetus.
  • Jos et halua tuoda näkyviin viimeisimpiä kohdelaitteita, valitse valikossa [ - 4]-välilehti ja määritä [Wi-Fi Settings/Wi-Fi-asetukset]-kohdassa [Target History/Kohdehistoria]-asetukseksi [Off/Pois].

1-C-5. Valitse [ ], [ ]-painikkeilla [Add a Device/Lisää laite] ja paina sitten <>-painiketta.

Kameran SSID-tunnus näkyy näytössä.

HUOMAUTUS
Jos haluat muodostaa yhteyden antamatta salasanaa vaiheessa 5, valitse valikossa [ - 4]-välilehti ja määritä [Wi-Fi Settings/Wi-Fi-asetukset]-kohdassa [Password/Salasana]-asetukseksi [Off/Pois]. [Password/Salasana] ei enää näy SSID-tunnuksen näytössä (vaihe 4).

1-C-6. Valitse kameran näytössä näkyvä SSID-tunnus (verkon nimi) älypuhelimessa näkyvästä tukiasemien luettelosta.

• Kirjoita kamerassa näkyvä salasana salasanakenttään.

1-C-7. Käynnistä [Camera Connect]-sovellus napauttamalla [Canon CC] () -kuvaketta.

1-C-8. Älypuhelimessa tulee näkyviin näyttö, jossa voit valita, mihin kameraan yhteys muodostetaan. Aloita yhteyden muodostaminen valitsemalla kamera.

1-C-9. Kun tämä näyttö on näkyvissä, valitse [ ]- ja [ ]-painikkeilla [All images/Kaikki kuvat] ja paina sitten <>-painiketta.

Kun kamera on muodostanut yhteyden älypuhelimeen, tämä näyttö sulkeutuu noin minuutin kuluttua.
Jatka vaiheeseen 2: Kuvien lähettäminen älypuhelimeen.

TÄRKEÄÄ
Voit katsella kaikkia kamerassa olevia kuvia älypuhelimessa, kun valitset [All images/Kaikki kuvat] vaiheessa 9. Jos haluat rajoittaa kameran kuvien katselua älypuhelimessa, valitse jokin muu vaihtoehto vaiheessa 9. Kun olet tallentanut älypuhelimen, voit muuttaa sen yksityisyysasetuksia kamerassa.

Vaihe 2: Etäkuvaus älypuhelimen avulla

1. Valitse älypuhelimessa Camera Connect -sovelluksen valikossa [Remote shooting/Etäkuvaus].

2. Kuvaa painamalla painiketta .

Näyttönäppäimistön käyttäminen

Merkkien kirjoittaminen• Kirjoita haluamasi merkit koskettamalla niitä.
Kohdistimen siirtäminen• Valitse .
Rivinvaihtojen lisääminen*• Valitse .
Syöttötilojen vaihtaminen• Voit vaihtaa numeroihin tai symboleihin valitsemalla .
• Kirjoita isoja kirjaimia valitsemalla .
• Käytettävissä olevat syöttötilat vaihtelevat käytettävän toiminnon mukaan.
Merkkien poistaminen• Poista edellinen merkki valitsemalla .
Syötteen vahvistaminen ja palaaminen edelliseen näyttöön• Paina [MENU]-painiketta.
*Joissakin toiminnoissa ei ole näkyvissä eikä sitä voi käyttää.

Aiheeseen liittyviä tietoja

Soveltuvat laitteet

• EOS M10