Kennon puhdistus käsin

FAQ-tunniste: 8202585200

Julkaisupäivämäärä: 04 maaliskuuta 2015

Ratkaisu:

Jos et saa likaa tai pölyä CMOS-kennosta käyttämällä kameran kennonpuhdistustoimintoa tai jos kamerassa ei ole kennonpuhdistustoimintoa, voit puhdistaa kennon itse käyttämällä kaupoista saatavaa puhallinta.

TÄRKEÄÄ
  • Kuvakennon pinta on äärimmäisen herkkä. Jos kenno on pyyhittävä puhtaaksi, on suositeltavaa ottaa yhteys Canon-huoltoon.
  • Toimintopainikkeiden sijainti ja ulkoasu vaihtelevat eri malleissa.

HUOMIO
  • On suositeltavaa käyttää virtalähteenä verkkolaite ACK-E18:aa (myydään erikseen).
  • Jos käytät akkua, varmista, että se on täynnä. Jos AA/LR6-kokoista akkua käyttävä akkukahva on kiinnitetty, kennoa ei voi puhdistaa käsin.

1. Irrota objektiivi ennen puhdistamisen aloittamista.

2. Aseta kameran virtakytkin [ON/PÄÄLLÄ]-asentoon.

3. Avaa valikkonäyttö painamalla [MENU]-painiketta.

4. Valitse [ ], [ ]-painikkeilla [ ].

5. Valitse [ ], [ ]-painikkeilla [Sensor cleaning/Kennon puhdistus] ja paina sitten [ ]-painiketta.

6. Valitse [ ], [ ]-painikkeilla [Clean manually/Puhdistus käsin] ja paina sitten [ ]-painiketta.

7. Valitse [ ]-painikkeella [OK] ja paina sitten [ ]-painiketta.

8. Peili lukittuu, ja suljin aukeaa.

9. Käytä yleisesti myytävää puhallinta ja puhalla pintaan juuttunut pöly pois. Älä anna puhaltimen koskettaa kennoa.

10. Käännä puhdistuksen jälkeen kameran virtakytkin asentoon [OFF/POIS].

HUOMIO
  • Älä tee kennon puhdistuksen aikana mitään seuraavista toimista. Jos virta katkeaa, suljin sulkeutuu ja suljinverhot ja kuvakenno voivat vaurioitua.

- Älä käännä virtakytkintä asentoon [OFF/POIS].
- Älä poista tai aseta akkua.
  • Kuvakennon pinta on äärimmäisen herkkä. Puhdista kenno varovasti.
  • Käytä harjatonta puhallinta. Harja voi naarmuttaa kennoa.
  • Älä aseta puhaltimen kärkeä kameran sisäpuolelle objektiivin kiinnitysrenkaan ohi. Jos virta katkeaa, suljin sulkeutuu ja suljinverhot tai heijastava peili voivat vaurioitua.
  • Älä koskaan käytä paineilmaa tai kaasua kennon puhdistamiseen. Voimakas puhallus voi vahingoittaa kennoa, ja kaasu voi jäätyä kennoon ja naarmuttaa sitä.
  • Jos akun varaus käy vähiin kennon puhdistuksen aikana, kuuluu äänimerkki. Lopeta kennon puhdistus.
  • Jos kuvakennoon jää likaa, jota ei voi poistaa puhaltimella, on suositeltavaa puhdistuttaa kuvakenno Canon-huollossa.

Soveltuvat laitteet

• EOS 750D
  • EOS 760D