Tulostaminen UNIX-, Linux-, AS400/iSeries-, Citrix- ja SAP-ympäristöistä

Tulostaminen UNIX-, Linux-, AS400/iSeries-, Citrix- ja SAP-ympäristöistä

Canon tarjoaa laajan valikoiman tulostin- ja monitoimilaitteita (imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE ja i-SENSYS), jotka tukevat PCL- ja PostScript-sivunkuvauskieliä. Tämä takaa perustason yhteensopivuuden edellä mainittujen ympäristöjen ja vanhojen ympäristöjen kanssa. Lisäksi Canon tarjoaa ratkaisuja, jotka on optimoitu erityisesti UNIX-, Linux-, OS400-, Citrix- ja SAP-ympäristöihin ja joiden avulla asiakkaat voivat hyödyntää laitetta tavallista monipuolisemmin. He voivat esimerkiksi käyttää viimeistelytoimintoja, kuten nidonta tai vihkoviimeistely, tai vaihtaa paperilähteen. Siten Canon-laitteet integroituvat saumattomasti myös asiakkaiden vanhoihin ympäristöihin.

UNIX-tulostaminen
Linux-tulostaminen
AS400/iSeries-tulostaminen
Citrix-tulostaminen
SAP-tulostaminen

UNIX-tulostaminen

SQue
Canonin SQue on tehokas työkalu, jolla voi luoda ja hallita Canon-laitteiden tulostusjonoja UNIX-ympäristöissä. SQue mahdollistaa monipuoliset laitteen toiminnot, kuten viimeistelytoiminnot sekä postilaatikko, suojattu tulostus ja osastokohtainen kirjanpito. SQue tukee kaikkia suurimpia tulostusjärjestelmiä, kuten SystemV, LPR ja CUPS. Se on saatavana Solaris-, HP-UX-, AIX-, SCO- ja IRIX-järjestelmiin. Lisäksi se tukee useita Linux-järjestelmiä.
Määritystyökalulla voi määrittää kaikki tietyn tulostimen tukemat viimeistelytoiminnot. Saatavana on kaksi määritystyökalun versiota – graafinen versio toimii kaikissa X11-ikkunointiympäristöissä ja tekstiversio konsoliympäristöissä.
Lisäksi SQue integroi Canon-laitteiden postilaatikon, suojatun tulostuksen ja osastokohtaisen kirjanpidon UNIX-järjestelmään. Järjestelmänvalvoja voi liittää kuhunkin jonoon yksittäisiä UNIX-käyttäjiä, joilla on tietyt postilaatikot, salasanat tai tilit laitteessa.

Tärkeimmät ominaisuudet:
• Mahdollistaa erityisten tai erillisten tulostusjonojen luomisen helposti Canon-laitteen kaikkien ominaisuuksien käyttämiseksi.
• Voit luoda yhtä tulostusjonoa ja käyttää sitä eri parametreilla.
• Tiedostojen tulostaminen pääsovelluksesta riippumattoman SQuen kautta.
• Hallitsee kaikkia Canon-laitteiden ominaisuuksia (kuten paperilokerot, kaksipuolinen tulostus, nidonta ja paperikoot) PPD- tai PDD-tiedoston mukaisesti. Tukee Canonin CPCA-protokollaa viimeistely- ja/tai lisätoimintojen yhteydessä.
• Tukee lisätoimintoja, kuten postilaatikkotulostus, suojattu tulostus ja osastokohtainen kirjanpitotulostus.
• Tukee kaikkia Canonin iR-, imageRUNNER-, imageRUNNER ADVANCE-, CLC- ja EFI-mallistojen nykyisiä laitteita sekä joitakin i-SENSYS-laitteita. Katso kaikkien tuettujen laitteiden tiedot Software Download Centre -sivustosta.
• Tukee monia komentorivivaihtoehtoja tulostamisen hienosäätämiseksi online-tilassa.
• Sisältää ponnahdusapuohjelman, jolla voi tulostaa tiedoston helposti käyttämällä valittavissa olevia asetuksia.
• Saatavilla myös ASCII-käyttöliittymänä UNIX-palvelimiin, joissa on ainoastaan alpha-liitännät.
• Automaattinen sisäinen PS- ja PDF-tietojen muuntaminen PCL-muotoon (tai PDF-muodosta PS-muotoon) UNIX/Linux-asemille, joissa Ghostscript on käytettävissä.

Canon suosittelee, että SQueta käytetään oletustuotteena kaikissa UNIX-järjestelmissä.

SQue lisensoidaan palvelin- tai työasemakohtaisesti riippumatta siitä, miten monta Canon-laitetta on liitetty verkkoon. Myös käyttöpaikkakohtainen lisenssi on saatavissa. Pyydä lisätietoja paikalliselta Canonin edustajalta. Kokeiluversiot (tuloste sisältää vesileiman) ovat ladattavissa Canonin tukisivustosta.

SQue – tekniset perustiedot
Kielet englanti, ranska, italia, saksa, espanja
Tulostusjärjestelmät SystemV, LPR, LPRng, CUPS
UNIX-järjestelmät Solaris, HP-UX, AIX, SCO, IRIX
Linux-järjestelmät Fedora, SUSE, Debian, Mandriva
Laitteiden liitännät Verkkoon liitetyt (LPR, TCP, IPP)
PDL-kielet PostScript, PCL 5, CPCA

Takaisin alkuun

Linux-tulostaminen

CQue
Canonin CQue on tehokas työkalu, jolla voi luoda ja hallita Canon-laitteiden tulostusjonoja Linux-ympäristöissä. CQue mahdollistaa monenlaisia laitteiden toimintoja, kuten viimeistelytoiminnot sekä postilaatikko, suojattu tulostus ja osastokohtainen kirjanpito. CQue on integroitavissa ainoastaan CUPS-järjestelmiin ja on saatavana kaikkiin suurimpiin Linux-versioihin.

CQue sisältää ominaisuuden, joka integroi Canon-laitteiden postilaatikon, suojatun tulostuksen ja osastokohtaisen kirjanpidon Linux-järjestelmään. Järjestelmänvalvoja voi liittää kuhunkin jonoon yksittäisiä Linux-käyttäjiä, joilla on tietyt postilaatikot, salasanat tai tilit laitteessa.

Tärkeimmät ominaisuudet:
• Mahdollistaa erityisten tai erillisten tulostusjonojen luomisen kaikkien Canon-laitteen ominaisuuksien käyttämiseksi muutamalla hiiren napsautuksella.
• Voit luoda yhtä tulostusjonoa ja käyttää sitä eri parametreilla.
• Hallitsee kaikkia Canon-laitteiden ominaisuuksia (kuten paperilokerot, kaksipuolinen tulostus, nidonta ja paperikoot) PPD-tiedoston mukaisesti.
• Tukee lisätoimintoja, kuten postilaatikkotulostus, suojattu tulostus ja osastokohtainen kirjanpitotulostus –
Uudempien GTK+-versioiden lisäasetukset ovat suoraan käytettävissä useimpien Linux-sovellusten tulostinkäyttöliittymästä.
• Tukee kaikkia Canonin iR-, imageRUNNER-, imageRUNNER ADVANCE-, CLC- ja EFI-mallistojen nykyisiä laitteita sekä joitakin i-SENSYS-laitteita. Katso kaikkien tuettujen laitteiden tiedot Software Download Centre -sivustosta.
• Tukee monia komentorivivaihtoehtoja tulostamisen hienosäätämiseksi online-tilassa.
• Automaattinen sisäinen PS- ja PDF-tietojen muuntaminen PCL5- tai PCL6-muotoon (tai PDF-muodosta PS-muotoon) Linuxin foomatic-ominaisuuden avulla.
• Saatavana RPM- tai DEB-pakettina tai tar- ja gzip-tiedostona.

Canon suosittelee, että CQueta käytetään oletustuotteena kaikissa Linux-järjestelmissä.

CQue on ladattavissa maksutta Canonin tukisivustosta.

CQue - tekniset perustiedot
Kielet englanti, ranska, italia, saksa, espanja, katalaani1
Tulostusjärjestelmät CUPS 1.2 (edellytyksenä myös foomatic 2.0)
Linux-järjestelmät Fedora, SUSE, Debian, Ubuntu, Mandriva
Laitteiden liitännät Verkkoon liitetyt (LPR, TCP, IPP), USB
PDL-kielet PostScript, PCL 5, PCL 6

Canon UFRII/UFRII-LT -ohjain Linuxiin

Tämä ajuri mahdollistaa tulostamisen Linux-ympäristöstä mihin tahansa laitteeseen, joka tukee Canonin omaa UFRII/ UFRII-LT-sivunkuvauskieltä.

Ajuri on tarkoitettu integroitavaksi CUPS-järjestelmään ja tukee ainoastaan Linux-järjestelmiä. Tätä ajuria suositellaan tulostimille, joita CQue ja SQue eivät tue.

Canonin UFRII/UFRII-LT-ajuri Linuxiin on ladattavissa maksutta Canonin tukisivustosta.

UFRII/UFRII-LT-ajuri Linuxiin – tekniset perustiedot
Kielet englanti, ranska, italia, saksa, espanja
Tulostusjärjestelmät CUPS
Linux-järjestelmät Fedora, SUSE, Debian, Ubuntu, Mandriva
Laitteiden liitännät Verkkoon liitetyt (LPR, TCP, IPP), USB
PDL-kielet UFRII, UFRII-LT

Takaisin alkuun

AS400- ja iSeries-tulostaminen

Canon OS400 Object Generatorin ansiosta Canon-tulostimista voidaan luoda vaivattomasti yhteys AS400- ja iSeries-järjestelmiin, mikä mahdollistaa joidenkin yleisimpien tulostinomaisuuksien (kuten lokeron valinta ja sivun koko) käyttämisen. Se yksinkertaistaa työaseman mukautusobjektien luontia käytettäviksi HPT (Host Print Transform) -muunnoksen yhteydessä AS400-, iSeries-, System i- ja Power Systems -palvelimissa. Helppokäyttöisten valikoiden avulla Canonin tulostimia varten voi luoda WCO-objekteja, jotka voidaan integroida Host Print -työnkulkuun.
Tämä tuote ei tue IPDS (Intelligent Printer Data Stream) -tulostuksen kaikkia vaatimuksia. Markkinoilla on muiden valmistajien tuotteita, joiden avulla IPDS-ratkaisu voidaan ottaa käyttöön Canon-tulostinten yhteydessä.

Tärkeimmät ominaisuudet:
• Mahdollistaa Canon-tulostinten vaivattoman yhteyden iSeries-järjestelmään, mikä mahdollistaa joidenkin tuettujen tulostimen ominaisuuksien (kuten lokeron valinta ja sivun koko) käyttämisen.
• Tarjoaa iSeries-asiakkaille mahdollisuuden tulostaa SCS (SNA Character String) -tiedostoja Host Print Transformin kautta suoraan oman verkkonsa Canon-laitteisiin.
• Helppokäyttöinen määrityskäyttöliittymä sisältää ominaisuuksien, tulostimen ja asiakirjojen hallinnan sekä nopean määrityksen.
• Tukee kaikkia PCL-kieltä tukevien Canonin iR-, imageRUNNER- ja imageRUNNER ADVANCE -mallistojen nykyisiä laitteita sekä joitakin i-SENSYS-laitteita. Katso kaikkien tuettujen laitteiden tiedot Canonin tukisivustosta.

Ilman käyttöoikeusavainta Object Generator toimii maksuttomana kokeiluversiona. Kaikki laitteen toiminnot ovat käytettävissä, mutta tulosteisiin lisätään vesileima joka sivulle. Kokeiluversion muuntaminen lisensoituun versioon edellyttää käyttöoikeusavaimen numeron ostamista.

Canon OS400 Object Generator on maksullinen ohjelmisto, pyydä lisätietoja paikalliselta Canonin edustajalta. Kokeiluversio on ladattavissa Canonin tukisivustosta.

OS400 Object Generator – tekniset perustiedot
Kielet englanti, ranska, italia, saksa, espanja
Tulostusjärjestelmät Host Print Transform
iSeries-käyttöjärjestelmän tuki V5R2 - V6R1
Laitteiden liitännät Verkkoon liitetyt (TCP)
PDL-kielet PCL

Takaisin alkuun

Citrix-tulostaminen
Lite Plus PCL6 -tulostinohjain

Canonin PCL Windows -vakio-ohjaimen lisäksi saatavana on Lite Plus PCL6 -tulostinohjain, joka on tarkoitettu ja optimoitu ensisijaisesti Citrix-järjestelmissä ja muissa thin client -verkkoympäristöissä. Se tukee monia Canon-laitteiden asetuksia ja toimintoja ja on samalla erittäin kompakti.

Tärkeimmät ominaisuudet:
• Ajuri vaatii vain vähän muistia < 3 Mt
• Yhteensopiva Citrix Auto-create -ympäristön kanssa
• Tukee kaikkia laitteen toimintoja, kuten kaksipuolinen tulostus, vihkotulostus, nidonta, rei'itys, syöttötason valinta ja postilaatikko
• Valittavissa 4 kuvanpakkaustasoa taustatiedostojen koon pienentämiseksi
• Microsoft WHQL -sertifioitu
• Tukee useita Canonin PCL-kieltä tukevia i-SENSYS-, imageRUNNER- ja imageRUNNER ADVANCE -laitteita – katso kaikki tuetut laitteet Software Download Centre -sivustosta
• Saatavana englannin-, ranskan-, italian-, saksan- ja espanjankielisenä
• Puhdas PCL6-ohjain, josta on 32- ja 64-bittinen versio
• Citrix-Ready®-sertifioitu
• Vapaasti ladattavissa Canonin tukisivustosta.

Lite Plus PCL6 -tulostinohjaimen tekniset tiedot
Kielet englanti, ranska, italia, saksa, espanja
Käyttöjärjestelmien tuki Windows 2003, 2008, 2008 R2 Server
Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 (tietyissä tapauksissa x32 ja x64)
Citrix Presentation Server 3.0, 4.0, 4.5, XenApp (tietyissä tapauksissa x32 ja x64), ICA Citrix Client 8.0, 9.0, 10.10, 11.0, 12.0
Laitteiden liitännät Verkkoon liitetyt (LPR, TCP, IPP), USB
PDL-kielet PCL

Takaisin alkuun

SAP-tulostaminen

SAPin laitetyypit Canon-laitteille mahdollistaa saumattoman integroinnin SAP-ympäristöihin ja tulostuksen lisätoiminnot, kuten viimeistelyn ja viivakooditulostuksen tuki.

Canon liittyi SAPin Printer Vendor Program -ohjelmaan Gold Level -tason osallistujana kesäkuussa 2009. SAP-asiakkaat voivat ladata SAP-sertifioidut Canon-laitetyypit suoraan SAP Support Portal -sivustosta SAPin huomautuksen 1135052 “Printer Vendor Wizard Note: CANON” mukaisesti.

SAP-laitetyypit vanhemmille laitteille (tuotu markkinoille ennen kesäkuuta 2009) ovat edelleen saatavana Canonin tukisivustosta.

Canon-laitetyyppien saatavuus: kaikki PCL/PS-kieltä tukevat i-SENSYS-, imageRUNNER- ja iR-ADV-mallit.

SAP-laitetyyppien tekniset perustiedot
Kielet englanti, ranska, italia, saksa, espanja
Kirjasimet Tuetut kirjasimet määräytyvät laitetason tuen ja laitetyypin mukaan.
SAP AG:n kautta toimitettujen laitteiden tukemat kirjasimet on ilmoitettu SAP-sertifioidun laitetyypin huomautuksessa “Printer Vendor Wizard Note: Canon”. Laitteen mukaan se on Latin 1 (länsieurooppalainen) ja Unicode (Latin1, kyrillinen, kreikka ja heprea.
Canon Software Download Centre -sivuston kautta julkaistujen laitetyyppien kirjasintuki on Latin 1 länsieurooppalaisille kielille.
Käyttöjärjestelmien tuki SAP R/3, SAP Netweaver
Laitteiden liitännät Verkkoon liitetyt
PDL-kielet PCL ja PS

Takaisin alkuun

  • Canon
  • Yritystulostusratkaisut