Liiketoiminnan muutokset

Suojaa toimistosi IoT-laitteet

Paranna toimistosi esineiden internetin (IoT) tietoturvaa ja lue Canonin raportti esineiden internetin turvallisuudesta.

LATAA RAPORTTI

Suojaa toimistosi kyberuhkilta

Lue uusin raporttimme IoT-toimiston suojaamisesta kyberuhkia vastaan

Lataa raportti

Male on computer looking at screen

IoT-markkinat kasvavat kiihtyvällä tahdilla – tutkimusyritys Gartner on ennustanut laitteita olevan 26 miljardia vuoteen 2020 mennessä – ja hakkereilla on entistä enemmän mahdollisuuksia hyökätä yritysten järjestelmiin. Yritysten immateriaaliomaisuuden, asiakastietojen, toiminnallisen infrastruktuurin ja innovaatioiden suojaaminen on siis tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin.

Verkon ja älylaitteiden tiedetään yhdessä parantavan toimiston tuottavuutta ja joustavuutta huomattavasti. IoT-aikakaudella se ei kuitenkaan ole riskitöntä. Mitä enemmän laitteita on liitetty toisiinsa, sitä enemmän niin hyötyjä kuin riskejäkin on. Riskit eivät kuitenkaan saa olla kehityksen esteenä!

Top down shot of three males in a casual work station

Kyberturvallisuuden laiminlyönnin mahdolliset seuraukset

Kyberturvallisuus on olennainen osa toimiston esineiden internetiä (IoT) ja mikäli sitä ei priorisoida, liiketoiminta saattaa kärsiä. Jos hakkeri pääsee käsiksi yhteen verkkoon liitettyyn laitteeseen, pääsy muihinkin voi olla pelottavan helppoa.

Lähimenneisyydessä on esimerkkejä siitä, miten tuhoisaa kyberuhkien aliarvioiminen voi olla. FedEx arvioi, että sen laitteisiin levinnyt NotPetya-kiristäjävirus (Windowsin tunnetun EternalBlue-haavoittuvuuden kautta) aiheutti yritykselle 300 miljoonan dollarin tappiot menetettyinä tilauksina ja järjestelmän puhdistuskuluina.

Tietoturvan hallintajärjestelmät ovat yleensä keskittyneet tietokoneisiin ja verkkoprosesseihin, mutta on tärkeää huomata, että nykyaikaisessa toimistossa tietoa käsitellään kaikkialla. Paikat, joissa henkilöstö käsittelee dokumentteja ja käyttää järjestelmiä ovat yritystietoturvan riskialtteinta aluetta. Esimerkiksi verkkoon liitetyt toimistolaitteet, kuten tulostimet, saattavat olla nykyaikaisen toimiston helpoimpia kohteita kyberhyökkäyksille ja niiden huomataan yhä useammin olevan yritystietoturvan kriittisiä heikkoja lenkkejä.

Man sitting in front of laptop looking at smartphone

Älykäs IT luo älykästä tietoturvaa IoT-laitteille

Älykkäät IT-osastot tarjoavat käyttäjille ratkaisuja, joissa huomioidaan sekä teknologian vapaus että luotettava tietoturva. Tietoturva ei saa hankaloittaa työskentelyä, vaan sen on annettava työntekijöille mahdollisuus työskennellä itselleen sopivimmalla tavalla vaarantamatta yrityksen tietoja.

Tietoturva ei saa olla vain tietoturvajohtajan tai IT-osaston asia, vaan sen on oltava kaikkien työntekijöiden prioriteetti toimitusjohtajasta uusiin työntekijöihin.

Älykkään tietoturvan mahdollistamiseksi organisaatioiden on huolehdittava siitä, että kaikki laitteet (mukaan lukien toimistojen IoT) ja käyttäjät ovat todennettuja. IoT-tietoturvasuojauksen pitäisi myös jakaa verkko tarkoituksenmukaisesti lohkoihin sen sijaan, että toimiston IoT vain yhdistetään yleiseen verkkoon. Lähiaikoina erään kasinon laitteet hakkeroitiin esineiden internetiin liitetyn akvaarion kautta, ja yritys kärsi taloudellisia tappioita. Verkon kunnollinen jako lohkoihin olisi saattanut estää hyökkäyksen tai vaikeuttaa sen toteuttamista. On myös huolehdittava, että tarpeellisia prosesseja noudatetaan, kun IoT otetaan käyttöön uudessa toimistossa. IoT:n käyttäminen aloitetaan usein huolehtimatta asianmukaisesti tietoturvasta, kuten mainitut esimerkit osoittavat.

IoT:lla ja liikkuvalla työskentelyllä on monia etuja, kuten joustavuus sekä tuottavuuden ja tiedonkulun paraneminen. Niitä ei kuitenkaan kannata tavoitella tietoturvan kustannuksella.

Lue uusin raporttimme IoT-toimiston suojaamisesta kyberuhkia vastaan

Aiheeseen liittyvät ratkaisut


Selvitä, kuinka Canonin tietoturvaratkaisut voivat auttaa liiketoimintaasi.


OTA YHTEYTTÄ