ARTIKKELI

Canonin huipputeknologiat vuonna 2019

Panostamme tutkimukseen ja kehitykseen, jotta voimme tuoda markkinoille asiakkaiden tarpeisiin sopivia innovatiivisia tuotteita ja palveluita.

Canon panostaa tutkimukseen ja kehitykseen kehittämällä huipputeknologioita.

Tutkimus ja kehitys on elinehtomme ja käytämme joka vuosi yli 8 % globaalista liikevaihdostamme uusien tuotteiden kehittämiseen. Jatkuva innovointimme huipputeknologian kehittämisessä näkyy saavuttamissamme tuhansissa patenteissa. Vuonna 2018 Canon Inc. sijoittui kolmanneksi Yhdysvalloissa myönnettyjen patenttien määrässä: olemme ainoana yrityksenä olleet top 5:n yrityksen joukossa jo 33 vuotta peräkkäin.

Alla esittelemme viisi vuonna 2019 lanseerattua mielenkiintoista uutta teknologiaa, innovaatiota tai yhteistyöhanketta.

1. Free Viewpoint -videot

Canon esitteli Rugbyn MM-kisojen yhteydessä syys-lokakuussa 2019 Free Viewpoint Video System -teknologian, jonka avulla voidaan tehdä upeita, silmiä avaavia videoita. Canon Free Viewpoint -videon ansiosta peliä on mahdollista katsella ennennäkemättömistä kuvakulmista, joita ei ole mahdollisia tallentaa tavanomaisilla kameroilla. Videolla voit kokea ottelun ikään kuin olisit keskellä pelikenttää! Uudella teknologialla toteutettuihin videoihin voi tutustua tarkemmin Canon Sports -sivulla.

Canon tukee urheilun kehittämistä tuomalla markkinoille uusia tuotteita ja tekniikkaa, tukemalla urheiluvalokuvaajia, TV-ryhmiä ja urheilutapahtumia sekä toteuttamalla yritysurheilua koskevia aloitteita. Myös näitä osa-alueita esitellään Canonin kattavalla urheilusivustolla.

2. Cobot työskentelee yhteistyössä ihmisen kanssa

Tulevaisuuden yrityksissä cobotit eli yhteistyörobotit ovat tärkeä osa tuotantoa. Canon on kehittänyt kuvantamisohjelmiston, joka tukee automaatiota teollisuuden tuotantopaikoilla. Ohjelmisto on kehitetty integroitavaksi tanskalaisen Universal Robots -yrityksen (UR) yhteistyörobottien kanssa. Ratkaisu tarjoaa joustavia automatisoituja ratkaisuja teollisuuden tuotannon tarpeisiin. Yhteistyörobotit toimivat ihmisen rinnalla ja ovat omiaan toistuvaan ja raskaaseen työhön, jolloin työntekijät voivat keskittyä strategisiin, ammattitaitoa vaativiin tehtäviin.

Vision Edition-U-ohjelmistossa on robotin koko liikealueen kattavat kamerat, joten se toimii yhteistyörobotin silmänä ja auttaa tätä tunnistamaan asioita nopeasti ja tarkasti. Ohjelmisto voi vaikkapa rekisteröidä osien määrän ja lukea niiden painon varmistaakseen, että paketit sisältävät oletetun sisällön. Tämän perusteella yhteistyörobotti puolestaan osaa lajitella tavarat oikein.

3. Automatisoitua ajamista

Canon ja Pioneer Corporation ovat yhteistyössä kehittäneet 3D-LiDAR-anturia, joka on avainasemassa itseajavien ajoneuvojen toteuttamisessa. Teknologia käyttää laseria mittaamaan kohteiden ja ympäröivän ympäristön etäisyyksiä reaaliaikaisesti 3D:nä.

Pioneerilla on autoihin ja laitteisiin liittyvää osaamista ja asiantuntemusta muun muassa digitaalisessa signaalinkäsittelytekniikassa. Canon on mukana tarjoamassa jo useiden vuosikymmenten aikana kerrytettyä osaamistaan ja tietotaitoaan optisesta tekniikasta.

Free Viewpoint -videon ansiosta voit kokea ottelun ikään kuin olisit keskellä pelikenttää!

Free Viewpoint -videon ansiosta voit kokea ottelun ikään kuin olisit keskellä pelikenttää!

4. Tekoäly mukana syöpätutkimuksessa

Canon Medicalin tutkimuskeskuksen tutkijat kehittävät prototyyppiä, jossa yhdistetään tekoäly ja kuvantamistekniikka tehostamaan syöpien diagnostiikkaprosessia, mikä voi mahdollisesti auttaa syövän torjunnassa.

Esimerkiksi keuhkopussin mesoteliooma on haastava diagnosoida varhain ja kuvantaa, eikä tehokkaita hoitoja ole. Prototyyppialgoritmi, joka yhdistää tekoälyn ja kuvantamistekniikan pystyy segmentoimaan ja tunnistamaan kasvaimen keuhko-ontelossa. Toivomme, että jatkossa prototyyppiä voidaan soveltaa myös muun tyyppisten kasvainten tutkimiseen.

5. Avaruuden kuvantaminen auttaa ymmärtämään maailmakaikkeutta

Canonin erittäin herkkiä CMOS-antureita on käytetty uudessa havaintojärjestelmässä, jonka avulla voidaan tuottaa erittäin tarkkoja videoita avaruudesta.

Vuodesta 2014 lähtien Canon on toimittanut Tokion yliopistolle erittäin herkät CMOS-anturit ja tehnyt yhteistyötä Tomo-e Gozen -havaintojärjestelmän kehittämisessä. Tomo-e Gozenin kameraosa valmistui huhtikuussa 2019 ja se otettiin käyttöön lokakuussa. Järjestelmän avulla voidaan tuottaa tarkkoja ja laaja-alaisia videoita avaruudesta. Tämä puolestaan mahdollistaa merkittävien ilmiöiden, kuten supernovien räjähdysten havaitsemisen heti niiden esiintymisen jälkeen sekä pienten maan kanssa törmäysvaarassa olevien asteroidien havaitsemisen. Järjestelmän odotetaan myös auttavan elämän ja maailmankaikkeuden alkuperän ymmärtämisessä.

Aiheeseen liittyvät ratkaisut

Lue lisää

Haluatko työskennellä tehokkaammin ja kasvattaa liiketoimintaasi? Kysy lisää ratkaisuistamme.