Urbaanit kiipeilijät maailman katolla

Ystävykset Vitaliy Raskalov ja Vadim Makhorov ovat omistaneet viimeiset viisi vuotta elämästään henkeäsalpaavien kuvien ottamiseen maailman korkeimpien rakennusten katoilta. Valokuvaajakaksikko on päässyt otsikoihin kiipeämällä tunnettuihin historiallisiin rakennuksiin mutta myös tutkimalla aivan uusia paikkoja. Parivaljakon intohimona on tarjota uusia näkökulmia maailmaan kuvaamalla paikkoja, joissa vain muutama ihminen on käynyt.

Urbaanit kiipeilijät maailman katolla – Canon

Seurasimme Dubaissa, kun Vitaliy ja Vadim valloittivat maailman korkeimman hotellin JW Marriott Marquisin, ja juttelimme kaverusten valokuvataiteesta.

Mikä motivoi teitä ottamaan tällaisia kuvia?

”Haluamme tarjota ihmisille uusia näkökulmia maailmaan. Kiipeämme paikkoihin, joissa vain kymmenen tai viisitoista ihmistä on käynyt. Tällaisia paikkoja on kiehtovaa esitellä muille. Haluamme ihmisten tuntevan, mitä tunsimme, ja näkevän, mitä näimme. Monet ihmiset pelkäävät korkeita paikkoja, ja haluamme näyttää heille, miten kaunista ylhäällä voi olla. Jos emme haluaisi jakaa kuviamme muiden kanssa, emme tekisi tätä.”

Mikä motivoi teitä ottamaan tällaisia kuvia – Canon

Miksi kiipeilette?

”Kiipeämme, koska haluamme näyttää erilaisen näkökulman maailmaan. Aloitimme kuvaamalla eläimiä ja ihmisiä maanpinnalla, mutta moni muu ottaa samanlaisia kuvia.  Halusimme tehdä jotakin kiinnostavampaa ja niin aloimme kiivetä katoille. Ensimmäisen kerran teimme sen omaksi iloksemme, mutta nyt kiipeämme saadaksemme upeita kuvia ja videoita. Alussa kyse oli kuitenkin uudenlaisten tuntemusten jahtaamisesta. Minun on myönnettävä, että olemme hieman hulluja ja teemme hurjia juttuja!”

Miksi kiipeilette – Canon

Miten käsittelette kuvianne?

”Mitä kuvien lajitteluun tulee, meillä on yleensä aika paljon kuvia matkoiltamme. Emme kuitenkaan muokkaa niistä kuin murto-osaa. Viidestä tai kuudesta sadasta otoksesta valitsemme yleensä 20–50 kuvaa. Yleensä pyhitämme yhden illan kuvien katselemiselle ja valitsemiselle. Parhaiden valitseminen kestää ehkä neljä tuntia. Valitsemme epätavallisia näkökulmia, joista uskomme ihmisten pitävän. Ensiksi etsimme kuvat, joissa toinen meistä seisoo reunalla pelottavan näköalan edessä! Sitten valitsemme kaikkein kauneimmat näkymät. Kolmanneksi keskitymme kuviin, joissa on hyvä valo – esimerkiksi hiipuva päivänvalo.”

Miten käsittelette kuvianne – Canon

Tutustu Vitaliyn ja Vadimin Dubain vierailuun ja kiipeilyurakkaan katsomalla video.

Jos haluat oppia, kuinka voit löytää uusia näkökulmia värejä käyttämällä, tutustu oppaisiimme.