Kuvausvinkit: Talvikuvat

Ennen kuin lähdet ulos, varmista, että olet varustautunut oikein talvisia oloja varten:

Pidä kylmä loitolla
Vaikka aurinko paistaisi, pakkanen voi olla kireä. Lämpimät hansikkaat pitävät kädet lämpiminä – mutta vaikeuttavat kameran käyttöä. Hanki ohuet villahansikkaat, jotka eivät haittaa kameran painikkeiden ja säätimien käyttämistä.

Talvella voivat näpit jäätyä, mutta myös kameran akut ovat kovilla. Sujauta vara-akku taskuusi ja vaihda se kameraan jonkin ajan kuluttua. Aseta kameran akku välillä taskuun lämpiämään. Voit vaihdella kahta akkua koko päivän ajan.

Pidä kamera kuivana
Jos menet ulos sateella, kastut heti. Jos sataa lunta, lumihiutaleet kiinnittyvät vaatteisiisi hetkeksi ennen kuin sulavat. Sama ei päde kameraan. Sitä ei ole eristetty ja lumihiutaleet voivat sulaa heti, kun ne osuvat siihen. Vesi ja elektroniikka on huono yhdistelmä, joten lumisateessa kannattaa kuvata varoen.

Hätätilanteessa tavallinen muovikassi auttaa. Käännä muovikassi toisin päin ja aseta kamera sen yläosaan (eli kassin pohjaan). Leikkaa tai revi aukot objektiiville ja etsimelle. Työnnä kädet kassin sisään, jotta voit pidellä kameraa ja käyttää sen säätimiä.

Lisää inspiraatiota
Monet You Connect -jäsenet ovat jo lähettäneet meille parhaat talvikuvansa galleriaa varten. Joten jos haluat tutustua eri Canon-kameroilla otettuihin otoksiin, napsauta tätä.

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa