Kuvausvinkit: Talvikuvat

Lisää kontrastia
Valokuvaaminen talvisessa usvassa voi tuntua hankalalta, mutta sitä voi käyttää hyödyksi. Etsi mielenkiintoinen kohde ja sijoita se kuvan etualalle. Se voi olla vaikkapa puu, tienviitta tai henkilö. Usva ei vaikuta kovin paljon läheltä kuvattuihin kohteisiin, vaan niiden kontrasti säilyy hyvänä. Kauempana olevat kohteet katoavat kuitenkin usvaan, mikä tuo kuvaan uskomatonta syvyyden tunnetta.

Kuvaa salamalla
Talvipäivät ovat usein harmaita ja pilvisiä, joten jos kuvaat ihmisiä ulkosalla, käytä salamaa. Se kirkastaa kuvattavan henkilön kasvot ja tuo tuiketta silmiin. Kameran sisäinen salama riittää yleensä noin 3–4 metrin etäisyydeltä kuvaamiseen. Ja vaikka kuvattava henkilö olisi kauempana, salamaa kannattaa silti käyttää – siitä ei ole mitään haittaa, ja se voi silti auttaa. Kuvaa salamalla ja ilman, jotta huomaat eron.

Kamera käyttää salamaa automaattisesti tietyissä kuvaustiloissa, mutta useimmissa kameroissa voit ottaa sisäisen salaman käyttöön halutessasi. Kummassakin tapauksessa kamera yrittää tasapainottaa salaman ja ympäröivän valaistuksen.

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa