Talven taikaa

Ensilumen jälkeen on loistava hetki ottaa ikimuistoisia kuvia perheestä ja uudesta, valkoisesta maisemasta.

PowerShot- tai IXUS-kameran lumiasetus kompensoi kuvausympäristön valkoista kirkkautta ja tallentaa ihmiset ja muut kohteet luonnollisen värisinä. Jos käytössäsi on EOS-kamera tai haluat kokeilla, mihin kaikkeen IXUS- tai PowerShot-kamerasi pystyy , lue lisää napsauttamalla tätä.

HTTW_Page1_01
Puut, © Antonio Sanginisi, Canon PowerShot G9

Kuvaa huikeita maisemia eri kuvakulmista
Etsi lumisesta tai kuuraisesta maisemasta kiinnostavia muotoja ja värejä, joihin huomio kiinnittyy kuvassa. Tällaisia ovat esimerkiksi puut, rakennukset, eläimet tai ihmiset kirkkaanvärisissä vaatteissa. Kontrasti valkoiseen taustaan tekee otoksesta vaikuttavamman.

Talvi luo maisemaan uusia muotoja ja pintoja, kuten kuuraa auton katolle, jääkukkia tai lunta pudonneiden lehtien pinnalle. Jännittävän uuden kuvakulman saat kuvaamalla alhaalta ylös puiden latvoihin. EF-S 10–22 mm f/3,5–4,5 USM -objektiivi sopii erinomaisesti tällaiseen kuvaamiseen EOS-kameralla.

Muotokuvia kuvaavien EOS-käyttäjien kannattaa tutustua EF 50 mm f/1,4 USM- ja EF 50 mm f/1,8 II -objektiiveihin. Niillä saa luonnollisia kasvokuvia, ja suurempien aukkojen ansiosta häiritsevät taustat näkyvät epätarkkoina.

Kauniit yksityiskohdat esiin makrokuvilla
Voit ottaa lähikuvia muistakin kohteista kuin ihmisistä. Myös puut tai kuuran peittämä aita voivat olla hyviä kuvauskohteita.

HTTW_Page1_02
Kuura, © Alf-Kaare Berg, Canon EOS 40D

Käytä kameran makroasetusta ja ota lähikuvia oksista tai lehdistä. Silloin jääkiteet korostuvat, ja tavallinen asia näyttääkin poikkeuksellisen upealta. Jos mahdollista, kuvaa niin, että aurinko on kameran edessä. Näin valo osuu jääkiteisiin takaa ja ne välkkyvät kauniisti.

Mukaan hauskanpitoon
Hiihtäminen, lumilautailu ja pulkkailu ovat oivallisia tilanteita saada hienoja talviurheilukuvia ja -videoita. Voit ottaa toiminnasta peräkkäisiä pysäytyskuvia käyttämällä kameran urheiluasetusta. Tarkastele kuvia tietokoneessa ja valitse ne, joissa liike on tallentunut parhaiten.

Nyt osaat jo ottaa monenlaisia kuvia, ja seuraavalla sivulla opit lisää tekniikoita.

1  2