Kuvausvinkit: Millainen on hyvä kuva?

Mustavalkokuvaus

Mustavalkokuvauksessa keskitytään värien sijasta sävyihin ja kontrastiin.

Myöhäistalven maisemat sopivat hyvin mustavalkokuvaukseen. Tähän aikaan vuodesta maisemissa on usein luonnostaan varsin vähän värejä. Silloin voi keskittyä lehdettömien puiden, kiviseinien ja rakennusten muotoihin. Kuvan tärkeimmiksi elementeiksi nousevat sommittelu ja kontrasti, joten mustavalkoisuus on täydellinen ilmaisukeino.

Värin lisääminen
Katso silti tarkemmin – ehkä kaikki ei olekaan mustaa ja valkoista. Kun talvi väistyy kevään tieltä, värittömien maisemien keskellä alkaa näkyä pieniä mutta kirkkaita väriläiskiä, kuten juuri esiin tulleita kukkia ja puiden ja pensaiden silmuja.

Picture_Tutorial_img3

Hämärä iltapäivä, You Connect -jäsen Meint Brookman, Canon EOS 40D
 ”Tässä hämärässä ja tunnelmallisessa kuvassa on hyödynnetty kolmanneksien sääntöä tehokkaasti. Kuva seuraa puurajaa vasemmalta oikealle, ja katsoja huomaa päänsä liikkuvan katseen mukana. Vaikka kuva on melkein mustavalkoinen, katseen pysähdyspaikassa on häivähdys väriä.”

Kuva-asetukset
EOS-kameroissa värejä voidaan hallita kuva-asetusten avulla. Omassa kamerassasi valmiina olevien kuva-asetusten lisäksi voit ladata kahdeksan lisäasetusta CANON iMAGE GATEWAY -palvelusta. Voit myös luoda omia kuva-asetuksia, jolloin terävyys, kontrasti, värikylläisyys ja sävy ovat varmasti juuri sellaiset kuin haluat.

Voit ladata enintään kolme itse tehtyä tai Canonin luomaa kuva-asetustiedostoa yhteensopivaan EOS-kameraan käytettäväksi minkä tahansa kohteen kanssa. Lisätietoja saat EOS-kamerasi käyttöoppaasta.

1  2  3  4

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Jälkikäsittely
Erilaiset vuodenaikakuvat
Vuodenaika ja sää
Täydelliset muotokuvat
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen