Kuvausvinkit: Millainen on hyvä kuva?

Kokeile!

Joskus parhaat kuvat saadaan kokeilemalla esimerkiksi sitä, miten kameran eri toiminnot vaikuttavat lopputulokseen.

Picture_Tutorial_img4
Myrsky Livornossa, You Connect -jäsen Pietro Costanzo, Canon EOS 7D
”Tässä kuvassa huomiota herättäviä tekijöitä ovat vaikuttavat värit ja dynaaminen muoto. Tarkennettuna on poikkeuksellisesti vain keskikohta, kun taas reunoja on hieman pehmennetty. Siksi katse kohdistuu kaiteeseen ja sitä kautta ruutukuvioiseen lattiaan, jonka märästä pinnasta keltainen valo heijastuu.”

Näitä kannattaa kokeilla.

Mittaustapa:
   

Arvioiva mittaus on kameran oletusasetus. Se mittaa arvoja koko kuva-alalta ja säätää valotusta niin, että kuva valottuu oikein myös epätavallisissa valaistusolosuhteissa.
Keskustapainotteinen mittaus mittaa arvoja koko näkymän alueelta mutta painottaa keskustasta mitattuja arvoja. Tämä mittaustapa sopii hyvin maisemakuvaukseen.
Pistemittaus
mittaa arvoja vain kuva-alan keskeltä. Se on hyödyllinen silloin, kun haluat valottaa oikein tietyn alueen kohteesta.

    Valotuksen korjaus:
Kameran valotusta voi yleensä korjata jopa ± 2 yksiköllä, joten voit lisätä kuvan kirkkautta tai tummuutta. Kun kasvatat (+) valotuksen korjauksen arvoa, kuvasta tulee kirkkaampi. Kun pienennät (-) valotuksen korjauksen arvoa, kuvasta tulee tummempi.
    Kuvausohjelmat:
PowerShot SX-, S- ja G-sarjan kameroissa voit säätää kuvien valotusta. Tv-ohjelmassa voit säätää valotusaikaa, Av-ohjelmassa aukkoa ja M-ohjelmassa molempia. Lisätietoja saat kameran käyttöoppaasta.

Viimeinen vilkaisu
Ennen kuin lataat kuvasi galleriaan, tarkastele sitä vielä tietokoneen näytöllä. Se saattaa kaivata vielä jälkikäsittelyä. Edellisistä kuvausvinkeistä saat neuvoja kuvien hienosäätöön.

Lähetä parhaat kuvasi
Ensi kuun galleriassa esittelemme kiinnostavimpia kuvia ajalta, jolloin talvi muuttuu kevääksi. Olet nyt lukenut, mitä kuvauksessa kannattaa ottaa huomioon. Mitä siis vielä odotat? Kamera käteen ja ulos ottamaan innostava kuva, jonka voit lähettää galleriaan.

1  2  3  4

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Jälkikäsittely
Erilaiset vuodenaikakuvat
Vuodenaika ja sää
Täydelliset muotokuvat
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen