Ikimuistoisten kuvien luominen

Kesä tuo tullessaan hääsesongin. Päivä on ikimuistoinen morsiamelle ja sulhaselle. Millaiset neuvot voisivat auttaa sinua ottamaan vieraana sellaisia kuvia, jotka vangitsevat päivän tunnelman ja jättävät kauniita muistoja sekä sinulle että onnelliselle parille?

 

Valmistelu

Hääkuvat ovat aivan samanlaisia kuin muut valokuvat, joten perussäännöt koskevat myös niitä. Sommittelu ja valo ovat tärkeitä onnistumisen kannalta, mutta tässä vaiheessa valmistelulle ei ole muita vaihtoehtoja.

Ensimmäiseksi sinun täytyy katsoa aiemmin ottamasi hääkuvat – mitkä toimivat ja mitkä eivät. Voi olla hyödyllistä myös katsoa ammattivalokuvaajien verkkosivuja, esimerkiksi Canon-lähettiläs Jeff Ascoughin.

Kun olet nähnyt, mikä toimi hyvin ja mikä ei, valitse kolmesta viiteen onnistunutta valokuvaa ja varmista, että otat samanlaiset hääpäivänä. Voit myös keskustella morsiamen ja sulhasen kanssa siitä, haluavatko he, että otat joitakin tiettyjä valokuvia, joita virallinen valokuvaaja ei ehkä ota.

Näiden tietojen pohjalta voit valita oikeat laitteet. Voi olla jännittävää hankkia itselleen uusi objektiivi tai salama, mutta hääpäivänä on välttämätöntä, että tunnet kamerasi hyvin.

Varmista, että akku ja vara-akku on ladattu täyteen ennen kuin siirryt hääpaikalle. Sama koskee muistikortteja. Olisi varmasti ikävä yllätys, jos et voisi ottaa kuvia, koska korttisi on täynnä tai ei toimi kunnolla.

1   2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa