Polarisaatiosuotimet

Heijastava vesi voi tehdä hyvästä kuvasta ainutlaatuisen. Joskus heijastuksista on kuitenkin haittaa. Jos yrität kuvata lammessa olevaa kultakalaa, saat luultavasti tallennettua vain veden pinnasta heijastuvan taivaan.

 

Picture_Tutorial_img4 

Heijastukset voivat myös viedä huomion kuvan pääkohteesta. Tällaisessa tilanteessa kannattaa käyttää polarisaatiosuodinta. PowerShot G12-, G11-, G10- ja PowerShot SX30 IS -kameroihin on saatavana suodinsovittimia, joilla niihin voi liittää esimerkiksi polarisaatiosuotimen.

Polarisaatiosuotimilla voi vähentää heijastuksia tai jopa poistaa ne kokonaan kuvasta. Polarisaatiosuodin vähentää heijastuksia vedestä ja kaikista muista paitsi metallipinnoista, kun suodin on noin 45° kulmassa heijastavasta pinnasta ja käännettynä oikeaan asentoon objektiivin edessä. Kuulostaa ehkä monimutkaiselta, mutta pienen harjoittelun jälkeen suotimen käyttö sujuu jo luonnostaan.

Polarisaatiosuodin on monin tavoin hyödyllinen lisävaruste, koska sillä voi myös korostaa taivaan sineä. Kaikkia suotimen aikaansaamia kuvatehosteita ei pysty luomaan kuvankäsittelyohjelmalla.

Käy sisään galleriaan
You Connect -galleriassa vesiaiheiset valokuvat ovat aina suosittuja. Näiden kuvausvinkkien avulla voit lähteä kuvaamaan vettä upein tuloksin. Valitse suosikkisi ja lähetä ne galleriaan. Ensi kuussa kuvasi voi olla parhaiden joukossa!

1  2  3  4  5

spacer
					image
Tutorials
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat