Kuvataajuudet

Euroopassa suositeltu PAL-televisiokuvamuodon kuvataajuus on 25 tai 50 kuvaa sekunnissa. Kuvaus kannattaa aloittaa taajuudella 25 kuvan sekunnissa, sillä siten tiedostokoko pysyy pienempänä. Kuvataajuudeksi voidaan vaihtaa 50 kuvaa sekunnissa, jos kuvauskohde ei näytä kuvattaessa terävältä. Tavallisella tarkkuudella (SD, 640 x 480) sekä 25 kuvan sekuntinopeudella kuvattaessa videotiedostojen tallennukseen riittää 4 Gt:n muistikortti, jolta tiedostot voidaan sitten siirtää tietokoneelle. Teräväpiirtokuvanlaadulla (HD) kuvattaessa 4 Gt:n muistikortille voidaan tallentaa vain noin 10 minuuttia videokuvaa. Teräväpiirtokuvaukseen suositellaankin 8 Gt:n tai 16 Gt:n kortteja.

Picture_Tutorial_DSLR_img3

Valaistus

Canonin digitaali- ja videokameroilla saat laadukasta videokuvaa myös heikossa valaistuksessa. Kameroilla voi kuvata myös sisätilojen keinovalaistuksessa, mutta mahdollinen lisävalaistus parantaa aina kuvanlaatua. Jos kuvan väritasapaino ei näytä oikealta, voit vaihtaa automaattisesta valkotasapainon säädöstä johonkin useista esimääritetyistä asetuksista.

Jos tarvitset lisävalaistusta, harkitse uutta Speedlite 320EX-salamalaitetta. Salaman lisäksi laitteessa on EOS-kameroiden videokuvausta täydentävä videovalotoiminto. Sen avulla voidaan vahvistaa heikosti valaistujen kohteiden valaistusta kuvattaessa teräväpiirtovideota.

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat